Recept Guláš chalupársky zo Štósu

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kotlík do ktorého pridáme:
udenú slaninu narezanú na plátky a nožom narezanú na hrebeň, pridáme bravčovú masť, na ktorej po rozpustení usmažíme cibuľu pokrájanú na drobné kúsky do sklovitá. Po vytopení udenej slaniny vyberieme udenú slaninu, dáme si ju na chlieb a vychutnáme. Pridáme na drobné kúsky porezanú mrkev a 1 až 2 min. spolu dusíme. Na túto zmes vložíme hovädzie mäso a dusíme cca 1/2 hodinu. Potom pridáme bravčové mäso a spolu dusíme (všetko zatiaľ bez soli!!). Mäsá pustia vlastnú šťávu. Ochutnáme hovädzie mäso či je polomäkké ak áno pridáme rajčiny a papriku, primerane osolíme, pridáme čierné korenie a mletú červenú papriku. Celú zmes necháme cca 10 min. dusiť. Zmes zalejeme vodou, pridáme zemiaky pokrájané na kocky a dovaríme pokiaľ zemiaky nezmäknú. Kotlík odstavíme a pridáme tymián a majorán. Pre pikantnosť môžeme pridať feferón.

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 11.12.06 vloženo
  • 5705x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 min.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 600 gr. hovädzieho mäsa (alternatívne divina)
  • 900 gr. bravčového mäsa
  • 150 gr. udená slanina
  • 150 gr. bravčová masť
  • 300 gr. čerstve rajčiny
  • 200 gr. biela čerstvá paprika
  • (alternatívne lečo 500 gr.)
  • 300 gr. cibuľa
  • 600 gr. zemiaky
  • 100 gr. mrkev
  • soľ
  • čierné korenie mleté
  • červená mletá paprika
  • majorán
  • tymian

Doporučená příloha

  • Pšenično-ražný chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš chalupársky zo Štósu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
kamilio
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guláš chalupársky zo Štósu

Něco velmi podobného jsem jedl u známých na Domaši a bylo to super. Ta mrkev, která se dává ještě před masem, velice zajímavě ochutí celý pokrm. Doporučuji labužníkům vyzkoušet!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist