Recept Guláš chalupársky zo Štósu

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kotlík do ktorého pridáme:
udenú slaninu narezanú na plátky a nožom narezanú na hrebeň, pridáme bravčovú masť, na ktorej po rozpustení usmažíme cibuľu pokrájanú na drobné kúsky do sklovitá. Po vytopení udenej slaniny vyberieme udenú slaninu, dáme si ju na chlieb a vychutnáme. Pridáme na drobné kúsky porezanú mrkev a 1 až 2 min. spolu dusíme. Na túto zmes vložíme hovädzie mäso a dusíme cca 1/2 hodinu. Potom pridáme bravčové mäso a spolu dusíme (všetko zatiaľ bez soli!!). Mäsá pustia vlastnú šťávu. Ochutnáme hovädzie mäso či je polomäkké ak áno pridáme rajčiny a papriku, primerane osolíme, pridáme čierné korenie a mletú červenú papriku. Celú zmes necháme cca 10 min. dusiť. Zmes zalejeme vodou, pridáme zemiaky pokrájané na kocky a dovaríme pokiaľ zemiaky nezmäknú. Kotlík odstavíme a pridáme tymián a majorán. Pre pikantnosť môžeme pridať feferón.

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 11.12.06 vloženo
  • 5746x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 min.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 600 gr. hovädzieho mäsa (alternatívne divina)
  • 900 gr. bravčového mäsa
  • 150 gr. udená slanina
  • 150 gr. bravčová masť
  • 300 gr. čerstve rajčiny
  • 200 gr. biela čerstvá paprika
  • (alternatívne lečo 500 gr.)
  • 300 gr. cibuľa
  • 600 gr. zemiaky
  • 100 gr. mrkev
  • soľ
  • čierné korenie mleté
  • červená mletá paprika
  • majorán
  • tymian

Doporučená příloha

  • Pšenično-ražný chlieb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš chalupársky zo Štósu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
kamilio
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guláš chalupársky zo Štósu

Něco velmi podobného jsem jedl u známých na Domaši a bylo to super. Ta mrkev, která se dává ještě před masem, velice zajímavě ochutí celý pokrm. Doporučuji labužníkům vyzkoušet!

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Karbanátky Karbanátky
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist