Recept Guláš chalupársky zo Štósu

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kotlík do ktorého pridáme:
udenú slaninu narezanú na plátky a nožom narezanú na hrebeň, pridáme bravčovú masť, na ktorej po rozpustení usmažíme cibuľu pokrájanú na drobné kúsky do sklovitá. Po vytopení udenej slaniny vyberieme udenú slaninu, dáme si ju na chlieb a vychutnáme. Pridáme na drobné kúsky porezanú mrkev a 1 až 2 min. spolu dusíme. Na túto zmes vložíme hovädzie mäso a dusíme cca 1/2 hodinu. Potom pridáme bravčové mäso a spolu dusíme (všetko zatiaľ bez soli!!). Mäsá pustia vlastnú šťávu. Ochutnáme hovädzie mäso či je polomäkké ak áno pridáme rajčiny a papriku, primerane osolíme, pridáme čierné korenie a mletú červenú papriku. Celú zmes necháme cca 10 min. dusiť. Zmes zalejeme vodou, pridáme zemiaky pokrájané na kocky a dovaríme pokiaľ zemiaky nezmäknú. Kotlík odstavíme a pridáme tymián a majorán. Pre pikantnosť môžeme pridať feferón.

Recept je z kategorií: Guláše



Nahlásit recept

  • 11.12.06 vloženo
  • 4839x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 min.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 600 gr. hovädzieho mäsa (alternatívne divina)
  • 900 gr. bravčového mäsa
  • 150 gr. udená slanina
  • 150 gr. bravčová masť
  • 300 gr. čerstve rajčiny
  • 200 gr. biela čerstvá paprika
  • (alternatívne lečo 500 gr.)
  • 300 gr. cibuľa
  • 600 gr. zemiaky
  • 100 gr. mrkev
  • soľ
  • čierné korenie mleté
  • červená mletá paprika
  • majorán
  • tymian

Doporučená příloha

  • Pšenično-ražný chlieb

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Guláš chalupársky zo Štósu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
kamilio
534 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Guláš chalupársky zo Štósu

Něco velmi podobného jsem jedl u známých na Domaši a bylo to super. Ta mrkev, která se dává ještě před masem, velice zajímavě ochutí celý pokrm. Doporučuji labužníkům vyzkoušet!

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
TOPlist