Recept Gratinovaná růžičková kapusta

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Gratinovaná růžičková kapusta

Postup

Předehřát troubu na 150°C.

Na rozehřátém másle osmažit cibuli, ale nenechat zhnědnout.

Na jiné pánvi osmažit slaninu na středním ohni, až pustí tuk. Vyjmout slaninu drátěnou naběračkou a uschovat tuk k jinému použití, chcete-li.

Vymastit zapékací misku máslem. V míse smíchat lžicí šlehačku, mléko, parmesán, sůl a pepř. Smíchat kapustu, slaninu, česnek, trochu oříšku, pepře a cibuli a přendat do zapékací misky. Zalít šlehačkovou směsí.

Volně přikrýt zapékacím papírem a péct asi po 1hodinu. V polovině zapékání, oddělat papír a zatlačit kapustu pod tekutinu a upéct do hněda.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla



Nahlásit recept

  • 15.10.02 vloženo
  • 12942x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 180ml šlehačky, neušlehané
  • 180ml mléka
  • 30g parmesánského, nebo jiného chutného sýru, nastrouhaného
  • 450g růžičkové kapustu, na plátky nakrájené a spařené
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku, na jemno nakrájený
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka nastrouhaného oříšku
  • 1 cibule na jemné plátky nakrájená
  • 80g uzené slaniny, na malé proužky nakrájené

Doporučená příloha

  • Pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Gratinovaná růžičková kapusta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist