Recept Glögg - tradiční švédské svařené víno

(Hodnoceno 1x) Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozdrtit skořici a kardamom. Oloupat citron a vložit kůru s kořením do sklenice s vodkou. Přikryté nechat stát do druhého dne.

Přelít vodku přes síto, vyjmout koření a kůru.

V kastrolu smíchat ochucenou vodku s vínem a cukrem. Zahřát vše k bodu varu, ale nevařit. Ochutnat. Není-li Glögg dostatečnš sladký, přidat cukr. Je-li přiliš sladký přilít trochu zahřáteho vína.

TIP: Během Vánoc Vás ve Švédsku zajisté pohostí hrníčkem Glögu.

Recept je z kategorií: Míchané nápoje



Nahlásit recept

  • 14.11.03 vloženo
  • 6326x zobrazeno

Ingredience

  • 1 lahev kvalitního červeného vína
  • 50-100ml vodky
  • 5-20 celých hřebíčků podle chuti
  • 1 velká lžička kardamom semínek
  • 2-4 celé skořice
  • 1-2 kousky oloupaného zázvoru
  • proužky kůry z půlky citronu (pouze žlutá část)
  • 125ml-250ml cukru
  • 1 velká lžička vanilkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ala_V 27.12.14 23:39

Včera vyzkoušeno, je to výborné. Po jednom hrníčku byla ze mě velice veselá hostitelka - je to větší síla, než jsem čekala… Určitě brzy zopakujeme!

Diskuse k receptu Glögg - tradiční švédské svařené víno

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist