Recept Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo

Úvod

Studenou cuketovou polévku můžeme podávat jako lehkou večeři.

Recept z La cucina Italiana

Postup

Očistěte cukety a rozkrojte je podélně na polovinu, odstraňte z nich semena a nakrájejte na tenké půlkruhy. Osolte je a nechte v cedníku, aby pustily vodu, cca 30 minut.

Chleba namočte do octa.

Vymačkejte z cuket vodu a rozmixujte je s velkou hrstí bazalky, 150 ml vody, paprikou nakrájenou na kousky, nakrájenou cibulí, 40 ml oleje a vymačkaným chlebem.

Během mixování přidejte dalších 100 ml vody, tak abyste připravili tekutý hladký krém, který nakonec dochutíte solí (gazpacho).

Oloupejte vejce a přepasírujte přes drátěný kráječ. Rozdělte gazpacho do 8 mističek, doplňte půlkou vajíčka a ozdobte plátkem rajčete.

Recept je z kategorií: Polévky Studené polévky



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 13.01.13 vloženo
  • 8777x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 4 cukety (600 g)
  • 50 g bílého toustového chleba
  • 40 g zelené papriky
  • 30 g cibule
  • 4 uvařená vejce
  • vinný ocet
  • bazalka
  • rajčátka
  • olivový olej extra vergine
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 13.01.13 16:54

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Admin Labužník.cz
609 příspěvků 17.01.13 23:17

@di Zdroj byl uveden od vložení receptu. Co se týče ověřování receptů - měla jsem určitou zásobu nafocených receptů od dandy, které jsem dneškem vyčerpala.

Tereza

 
danda  17.01.13 23:14

Di, zdroj byl napsán zároveň s receptem.
A ne, neověřuji, fotka mrkvového salátu je z dřívější doby a je poslední.

 
Frantiska
922 příspěvků 17.01.13 23:05

Di zdroj jsem tam videla hned pri vlozeni receptu

 
di
2387 příspěvků 17.01.13 15:30

Jsem ráda, že jste u obou svých nových receptů doplnila zdroj, když jsem (k oběma) psala svůj dotaz, uveden nebyl. Takže to vypadá, že jste holt děvčátkům z časopisu celkem skočila na špek. Nicméně, ta kombinace španělštiny a italštiny (resp. francouzštiny a italštiny u druhého receptu) je půvabná, líbí se mi moc (a to nemyslím ironicky, opravdu ne).
K receptu samotnému - dobré to určitě bude, zejména pokud to uvaříte Vy - o Vašich kuchařských kvalitách nepochybuju ani v nejmenším.
P. S. Už zase ověřujete? Nebo to někdo jiný za Vás?

 
Joris  14.01.13 11:56

Babi tady bych si dovolil s vámi nesouhlasit. Slovo gazpacho podle Etymologického slovníku kastilského a hispánského jazyka od španělského filologa Joana Coromines se skládá ze dvou slov gazpa a přípona -acho. Slovo gazpa vyjadřuje jakýkoliv kousek, drobek něčeho a příponu -acho mají na svědomí Mozárabští křesťané (Wiki - http://www.zkracovatko.cz/0dgUB9 ) a byla to zkrácená Mozárabská verze pro volné kousky něčeho :mavam:

 
babi
6360 příspěvků 13.01.13 22:47

Polevka Gazpacho se jmenuje ne podle ingredienci, ale podle nadoby ve ktere je pripravena. Tato nadoba se jmenuje „Gazpachera“. Tak jako dalsi pokrmy, jako třeba marocký „Tagine“, francouzká „Terrine“ nebo provencalský „Tian“ atd. dostaly jmeno podle nadoby, ve ktere se pripravuji…

Dandi, pekny recept a opet k nemu mas velice pekne fotografie :kytka:

 
Lyduska
257 příspěvků 13.01.13 20:38

http://en.wikipedia.org/wiki/Gazpacho

 
di
2387 příspěvků 13.01.13 20:02

Jak jsem stará, tak jsem hloupá, vždycky jsem si naivně myslela, že gazpacho je španělská polévka - a vida! No, člověk se pořád učí…

 
danda  13.01.13 17:11

Zeb :-), fotky jsou z října, kdy byla krásná čerstvá zelenina, ale nebude trvat dlouho a bude zas :-)

 
zébulon  13.01.13 17:03

To je moc hezky recept, dando. A krasna fotka. Uz se tesim, az zas budou dozravat cukety a rajcata…

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cibulačka Cibulačka
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist