Recept Francouzské vepřové plátky s jablky v chutné omáčce

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzské vepřové plátky s jablky v chutné omáčce

Postup

Nakrájet maso na velice tenké plátky. Oloupat jablko, zbavit ho jadřince a nakrájet ho na tlusté půlměsíčky.

Rozehřát pánev a vložit do ní polovinu másla. Když je horké, vložit dovnitř jablka, posypat je cukrem a smažit je po 2–3min. (nesmí být moc udělané, jinak se rozpadnou). Vyjmout jablka a vytřít pánev papírovým ubrouskem.

Rozehřát pánev a vložit do ní zbývající máslo. Osmažit na něm maso a cibuli po 2–3min., až je maso zlatavé a cibule začíná měknout. Přilít Calvádos a vařením zredukovat na polovinu. Zamíchat dovnitř hořčici. Přidat smetanu a pomalu vařit po 1 min. Zamíchat dovnitř petrželku.

Podávat horké, ozdobené petrželkou.

P.S. Maso se lépe krájí na tenulinké plátky, když se nechá zmrazit tak, že není úplně tvrdé, jenom pevné (asi 20–40min., záleží na jeho tloušťce).

Recept je z kategorií: Minutky



Nahlásit recept

  • 03.07.03 vloženo
  • 8703x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřové kýty, nebo panenky
  • 1 kyselé, pevné jablko (na př. Granny Smith)
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce jemného krystalového cukru
  • 1 malá cibule ne jemno nakrájená
  • 2 lžíce Calvados, nebo jiného jablečného brandy
  • 1 lžíce plnozrnné hořčice
  • 2/3 hrnku smetany ku šlehání
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • sůl a pepř
  • plochá petrželka na ozdobu, nebo kudrnka, chcete-li

Doporučená příloha

  • ¨Brambory Anna¨ z Labužníka a lusky mladého, cukrového hrášku.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

mikie123 07.11.10 11:49

Mně i manželovi pokrm velice chutnal, na mamku to bylo moc sladké… Já jsem si jen uvědomila, jsem totiž ve vaření začátečnice, že ač mám ráda šťavnatější maso, dávám přednost krkovičce před kotletou a kýtou, tak někdy to nejde. Tady mi ta krkovička opravdu přišla moc tučná, tak příště zkusím něco libovějšího. Každopádně ale díky za recept…

Diskuse k receptu Francouzské vepřové plátky s jablky v chutné omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6337 příspěvků 07.11.10 22:11

mikie, mas pravdu, pro tento recept na libove maso se krkovicka nehodi, zvlaste pak uz ne s tou slehackou. Sladkost receptu take zalezi na kyselosti jablek. Jsou-li sladsi, musi se ubrat cukru. Chybami se vsak clovek uci a to kazdy z nas!

Příspěvek upraven 07.11.10 v 22:12

 
mikie123
4 příspěvky 07.11.10 11:49

Mně i manželovi pokrm velice chutnal, na mamku to bylo moc sladké… Já jsem si jen uvědomila, jsem totiž ve vaření začátečnice, že ač mám ráda šťavnatější maso, dávám přednost krkovičce před kotletou a kýtou, tak někdy to nejde. Tady mi ta krkovička opravdu přišla moc tučná, tak příště zkusím něco libovějšího. Každopádně ale díky za recept…

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

včera | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým...
TOPlist