Recept Francouzské neuvěřitelné kuřátko v pekáčku plném česneku

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzské neuvěřitelné kuřátko v pekáčku plném česneku

Postup

Rozebrat palice česneku na stroužky, ale neloupat je. Kuřeti založit křídla dozadu a svázat jeho nohy.

Potřít kuře smíchanou citronovou šťávou s pepřem. Položit bobkový list a tymián dovnitř kuřete. Kuře osolit zvenku i uvnitř, vložit ho prsama nahoru do pekáče, kolem něho rozložit všechny stroužky česneku a kuře i česnek zalít olejem.

Přikrýt poklicí, nebo volně alobalem, vložit do předem vyhřáté trouby na 180°C a péct po 30min. Odkrýt kuře, zamíchat česnek a péct dalších 1 1/4 hodiny, až je kuře i česnek měkký. Během pečení sem tam česnek zamíchat.

Vyjmout kuře na nahřátou servírovací mísu, polít ho výpekem, na krutonky vymačkat část stroužků česneku a jejich zbytek položit na mísu.

Krutonky:
Nakrájet bagetu na tenké plátky a obě dvě strany plátků potřít máslem. Poskládat je na plech a péct je v troubě při 200°C asi 10min., nebo až jsou zlatavé a křupavé.

P.S. Na Labužníku je podobný recept od Pepíčka s názvem ¨Alibaba a čtyřicet loupežníků¨.

Recept je z kategorií: Kuřecí maso



Nahlásit recept

  • 27.08.03 vloženo
  • 8563x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 9 celých palic česneku (asi 600g)
  • kuře asi 1.8kg, očištěné
  • ze 1/4 citronu šťáva
  • 1/4 lžičky pepře
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 2 snítky čerstvého tymiánu (nebo sušený)
  • 8 lžic olivového oleje
  • Krutonky:
  • 1 velká bageta
  • 100g rozpuštěného másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské neuvěřitelné kuřátko v pekáčku plném česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 12.02.12 19:54

parles, toho jsem si vsimla, kdyz jsem nedavno zila v CR. Bezne produkty co kdysi clovek povazoval za mistni najednou byly z Ciny, tak jako ten cesnek, brambory z Francie, mleko z Nemec atd. Navic se mi zdalo, ze nekdy ten import byl podradny a nevyrovnal se dobrym poctivym ceskym produktum. To chce aby lide nakupovali lokalni vyrobky!

 
parles
286 příspěvků 30.01.12 09:03

Babi, kuřata ne, ale pekelně zdražil česnek!

 
babi
6360 příspěvků 30.01.12 01:44

parles, tak to chce pockat na jaro a cerstvy cesnek. To se kurata tak podrazila?

jolanko, mas pravdu, ze kure muze byt i naporcovane, anebo jenom pouzit stehna. Ty pridavas male bramburky a u nas je zase v oblibe bageta na kterou se maze ten upeceny cesnek…nesmirna lahoda :palec:

 
parles
286 příspěvků 25.01.12 10:54

Tohle kuřátko musí být neuvěřitelně dobré! Ale čas oponou trhnul a v současné době je neuvěřitelně drahé. Uvedené množství česneku je dražší, než samotné kuře. Ale snad se to časem změní!?

 
jolana
4988 příspěvků 15.07.11 15:48

..aby rec nestala..u nas to je milovane jedlo :)
Davam k nemu do pekaciku aj malinke zemiaky dakedy cele a paradajky na stvrtiny a feferonky cele..a kludne moze byt kurca aj porcovane..:)
Dik Babi :)

Příspěvek upraven 15.07.11 v 15:48

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzské neuvěřitelné kuřátko v pekáčku plném česneku.

Kuřátko jsme měli dneska k obědu, pekla jsem ho odkryté za častého polévání výpekem a bylo mňamózní. Díky za recept

 
suzanka
158 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzké neuvěřitelné kuřátko v pekáčku plném česneku.

Mohu vřele doporučit, velmi jednoduchá příprava … od té doby co jsem toto česnekové kuřátko udělala přiteli už jinak kuře nechce konzumovat :-))

Vložit nový komentář
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist