Recept Francouzské křepelky nebo liliputky nadívané ořechy a švestkami

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzské křepelky nebo liliputky nadívané ořechy a švestkami

Postup

Nádivka:
Rozehřát máslo na pánvi a osmažit na něm šalotku asi 10min. Přidat česnek a smažit další minutu. Sejmout pánev z ohně a přidat ořechy a švestky. Ochutit solí a pepřem a nechat vystydnout.

Rozdělit nádivku dovnitř křepelek, nebo liliputek a přidat tam po bobkovém listu.

Poskládat křepelky do pekáče, svázat jim nožky, zastrčit pod ně křidélka a na prsa jim položit plátek slaniny.

Na malou pánev položit máslo, citronovou šťávu a med. Rozpustit dohromady a nalít na křepelky. Péct je v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45min., nebo až kovová jehla zastrčená ho nádivky je pžíliš horká na dotyk. Během pečení je polévat šťávou z pekáče.

Vyjmout křepelky na nahřátou mísu a udržovat je v teple. Postavit pekáč na vrch sporáku a zahřívat tak dlouho, až omáčka bublá. Zamíchat dovnitř creme fraiche, nebo šlehačku. Dochutit omáčku, trochu ji nalít na křepelky a zbytek podávat v omáčníku.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička



Nahlásit recept

  • 22.12.04 vloženo
  • 10322x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Nádivka:

  • 1 lžíce másla (15g)
  • 4 hnědé šalotky na jemno posekané
  • 1 velký stroužek česneku, posekaný
  • 100g vlašských ořechů na hrubo posekaných
  • 14 sušených švestek bez pecky a posekaných
  • 4x křepelky asi 200g každá, nebo 4x velice mladé liliputky (mladé slepičky)
  • 4 bobkové listy
  • 4 tenké plátky slaniny
  • 3 lžíce másla (45g)
  • šťáva z malého citronu
  • 2 lžíce medu
  • sůl a peř
  • 4 lžíce "creme fraiche":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5757 nebo šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské křepelky nebo liliputky nadívané ořechy a švestkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
svato
1397 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzské křepelky, nebo liliputky nadívané ořechy a švestk

Vyskúšala som s liliputkami a môžem tiež len pochváliť.

 
Papaja  25.01.09 03:43
Babi, vyzkoušela jsem....

…tehnle recept teď o víkendu a nemůžu jinak, než chválit a chválit..... Nádivka dodává tmavšímu masíčku výbornou chuť. Nejbáječnější je ale na celé věci omáčka, která je z vypečené šťávy a kombinace medu a citrónu......prostě paráda!!!
Takže díky, babi!

 
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi moc díky :o))))

Babi děkujeme, myslím že to bohatě stačí, určitě nějáký receptík vybereme.

Hezký zbytek večera přeje Toastík :o)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pepíčku, ještě jednou díky...

Ajtinko, to jenom abyste měli trochu výběr. Kdybych měla víc času, tak jich můžete mít i víc ;o))) Ale mrkli jste se na tyto recepty? Opilé křepelky. nebo Kastrůlek s křepelkou.

Pozdrav na Tebe, toustíka a okurku!

 
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

jejda, kolik si myslíš, že budu těch křepelek kupovat?????!!!
Jeden recept lepší než druhý..... :o))

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist