Recept Francouzské křepelky nebo liliputky nadívané ořechy a švestkami

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzské křepelky nebo liliputky nadívané ořechy a švestkami

Postup

Nádivka:
Rozehřát máslo na pánvi a osmažit na něm šalotku asi 10min. Přidat česnek a smažit další minutu. Sejmout pánev z ohně a přidat ořechy a švestky. Ochutit solí a pepřem a nechat vystydnout.

Rozdělit nádivku dovnitř křepelek, nebo liliputek a přidat tam po bobkovém listu.

Poskládat křepelky do pekáče, svázat jim nožky, zastrčit pod ně křidélka a na prsa jim položit plátek slaniny.

Na malou pánev položit máslo, citronovou šťávu a med. Rozpustit dohromady a nalít na křepelky. Péct je v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 45min., nebo až kovová jehla zastrčená ho nádivky je pžíliš horká na dotyk. Během pečení je polévat šťávou z pekáče.

Vyjmout křepelky na nahřátou mísu a udržovat je v teple. Postavit pekáč na vrch sporáku a zahřívat tak dlouho, až omáčka bublá. Zamíchat dovnitř creme fraiche, nebo šlehačku. Dochutit omáčku, trochu ji nalít na křepelky a zbytek podávat v omáčníku.

Recept je z kategorií: Bažant, koroptev, perlička



Nahlásit recept

  • 22.12.04 vloženo
  • 10159x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Nádivka:

  • 1 lžíce másla (15g)
  • 4 hnědé šalotky na jemno posekané
  • 1 velký stroužek česneku, posekaný
  • 100g vlašských ořechů na hrubo posekaných
  • 14 sušených švestek bez pecky a posekaných
  • 4x křepelky asi 200g každá, nebo 4x velice mladé liliputky (mladé slepičky)
  • 4 bobkové listy
  • 4 tenké plátky slaniny
  • 3 lžíce másla (45g)
  • šťáva z malého citronu
  • 2 lžíce medu
  • sůl a peř
  • 4 lžíce "creme fraiche":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=5757 nebo šlehačky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzské křepelky nebo liliputky nadívané ořechy a švestkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
svato
1395 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzské křepelky, nebo liliputky nadívané ořechy a švestk

Vyskúšala som s liliputkami a môžem tiež len pochváliť.

 
Papaja  25.01.09 03:43
Babi, vyzkoušela jsem....

…tehnle recept teď o víkendu a nemůžu jinak, než chválit a chválit..... Nádivka dodává tmavšímu masíčku výbornou chuť. Nejbáječnější je ale na celé věci omáčka, která je z vypečené šťávy a kombinace medu a citrónu......prostě paráda!!!
Takže díky, babi!

 
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi moc díky :o))))

Babi děkujeme, myslím že to bohatě stačí, určitě nějáký receptík vybereme.

Hezký zbytek večera přeje Toastík :o)

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Pepíčku, ještě jednou díky...

Ajtinko, to jenom abyste měli trochu výběr. Kdybych měla víc času, tak jich můžete mít i víc ;o))) Ale mrkli jste se na tyto recepty? Opilé křepelky. nebo Kastrůlek s křepelkou.

Pozdrav na Tebe, toustíka a okurku!

 
ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi

jejda, kolik si myslíš, že budu těch křepelek kupovat?????!!!
Jeden recept lepší než druhý..... :o))

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Cibulačka Cibulačka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist