Recept Francouzské kmínové sušenky Veg

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzské kmínové sušenky

Úvod

Velice dobré, křupavé sušenky jako součást pohoštění při posezení s přáteli.

Pokud máte rádi slané pečivo s náplní, sušenky rozpulte a namažte tvarohovým nebo taveným sýrem.

Postup

Mouku s máslem, tvarohem, solí a kořením prohněteme na vláčné těsto. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme válec a dáme asi na ½ hodiny do lednice.

Poté z válce nakrájíme asi 40 stejně silných koleček a položíme na vymaštěný plech.

Žloutek s lžící vody rozšleháme a sušenky jím potřeme.

Nakonec posypeme kmínem a pečeme v mírné troubě (okolo 130°C) 15-18 minut.

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 05.06.05 vloženo
  • 66986x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 125 g tvarohu
  • ½ KL soli
  • 1 KL provensálského koření
  • 1 žloutek
  • 3 KL kmínu

Doporučená příloha

  • víno, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 08.10.12 17:04

Sušenky mně osobně přišly dost tvrdé, suché a ani jogurtová pomazánka nepomohla. Chutí jsem byla zklamaná, možná jsem jen ale očekávala něco jiného. Každopádně jsem ráda za každou novou zkušenost.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Petunnka 02.08.12 12:54

Kmín jsem zapracovala do těsta, asi jsem nějak blbě četla :-D a tím pádem těsto bylo suché a hůř se pracovalo. Teplota trouby je potřeba vyšší, tak 150 a horkovzduch.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Shira313 12.04.12 19:13

Chuť ma neoslovila :/

Odkaz na uvaření

wydra 05.04.12 20:15

Jednoduché, dobré ! Hodí se k Velikonocům, těsto je hned hotové, dobře se s ním pracuje. Jen teplota trouby musí být vyšší, jinak sušenky nevyběhnou. Přidala jsem teplotu a horkovzduch. Kulaté se krásně nafoukly, šly by plnit nějakou dobrou, bylinkovou pomazánkou (jistě i jinou).

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Francouzské kmínové sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Matysinka
15 příspěvků 01.04.13 22:33

Jsou výborné, jen jsem do těsta přidala trošku žlutého sypkého koření Aromat namísto soli a výsledek byl moc dobrý, velikonoční návštěvy snědly tři plechy. :) Někdo si na ně dal z obložené mísy cherry rajčátka, někdo kousky hermelínu, či balkánského sýru, někdo olivy nebo hroznové víno.

 
Jareck
10 příspěvků 03.02.13 00:45

Jednoduché, výborné, naplnil jsem česnekovovým krémem, teplotu jsem musel zvýšit na 175°C, jinak vše přesně podle receptury. Budu je občas dělat.

 
wydra  06.04.12 20:47

Anitto, do kolečka budou krásné jednohubky, klidně at zmeknou, kolecka rohliku jsou take mekka ! Udělám jen na tácek, chuťovky. Už se těším !

Dando, už nejsou zajíci, rano udelam nove, to testo me bavi! Provensalske nerada, mam svoji smes susenych bylinek, dobre, moc dobre a rychle !

 
Anitta
521 příspěvků 06.04.12 20:23

Ty tedy jsou uplne velikonocni :D A nezvlhnou po naplneni? Asi bych tu pomazanku nechala v misce a at si kazdy mazne :kytka:

 
danda  06.04.12 20:15

Wydro, copak kolečka, ale zajíci ti jsou nádherní :potlesk: :potlesk:

 
wydra  05.04.12 21:29

Danda, já je nemázla, ale někdy naplním. Dělala jsem menší kolečka a krásně se nafoukla. Možná i tím pečením. Jen jsem přidala teplotu a horkovzduch, nafoukla se krásně :lol: :lol:

 
mamčababča
1 příspěvek 04.04.12 16:33

musím vyzkoušet, vypadá to lákavě :D :D

 
danda  02.04.12 22:01

Ty jazyky jsou z tohodle - http://www.labuznik.com/…veneho-syru/ :-), sušenky se upečením nafouknou a jdou dobře rozdělit, tak jsem je mázla zbytkem pomazánky sýrové :-)

 
jolana
4988 příspěvků 02.04.12 21:45

..tak tie vyplaznute jazyky syrove su na zjedenie  :palec:

 
sarkaflo
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Francouzské kmínové sušenky

upečeno…sežrá­no.....jsou výborné

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Patizonové placičky

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist