Recept Francouzské kmínové sušenky Veg

(Hodnoceno 3x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzské kmínové sušenky

Úvod

Velice dobré, křupavé sušenky jako součást pohoštění při posezení s přáteli.

Pokud máte rádi slané pečivo s náplní, sušenky rozpulte a namažte tvarohovým nebo taveným sýrem.

Postup

Mouku s máslem, tvarohem, solí a kořením prohněteme na vláčné těsto. Na pomoučeném vále z těsta utvoříme válec a dáme asi na ½ hodiny do lednice.

Poté z válce nakrájíme asi 40 stejně silných koleček a položíme na vymaštěný plech.

Žloutek s lžící vody rozšleháme a sušenky jím potřeme.

Nakonec posypeme kmínem a pečeme v mírné troubě (okolo 130°C) 15-18 minut.

Recept je z kategorií: Slané pečivo



Nahlásit recept

Ověřený recept
  • 05.06.05 vloženo
  • 65059x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 min

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 125 g tvarohu
  • ½ KL soli
  • 1 KL provensálského koření
  • 1 žloutek
  • 3 KL kmínu

Doporučená příloha

  • víno, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 08.10.12 17:04

Sušenky mně osobně přišly dost tvrdé, suché a ani jogurtová pomazánka nepomohla. Chutí jsem byla zklamaná, možná jsem jen ale očekávala něco jiného. Každopádně jsem ráda za každou novou zkušenost.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

Petunnka 02.08.12 12:54

Kmín jsem zapracovala do těsta, asi jsem nějak blbě četla :-D a tím pádem těsto bylo suché a hůř se pracovalo. Teplota trouby je potřeba vyšší, tak 150 a horkovzduch.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Shira313 12.04.12 19:13

Chuť ma neoslovila :/

Odkaz na uvaření

wydra 05.04.12 20:15

Jednoduché, dobré ! Hodí se k Velikonocům, těsto je hned hotové, dobře se s ním pracuje. Jen teplota trouby musí být vyšší, jinak sušenky nevyběhnou. Přidala jsem teplotu a horkovzduch. Kulaté se krásně nafoukly, šly by plnit nějakou dobrou, bylinkovou pomazánkou (jistě i jinou).

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Francouzské kmínové sušenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Matysinka
15 příspěvků 01.04.13 22:33

Jsou výborné, jen jsem do těsta přidala trošku žlutého sypkého koření Aromat namísto soli a výsledek byl moc dobrý, velikonoční návštěvy snědly tři plechy. :) Někdo si na ně dal z obložené mísy cherry rajčátka, někdo kousky hermelínu, či balkánského sýru, někdo olivy nebo hroznové víno.

 
Jareck
10 příspěvků 03.02.13 00:45

Jednoduché, výborné, naplnil jsem česnekovovým krémem, teplotu jsem musel zvýšit na 175°C, jinak vše přesně podle receptury. Budu je občas dělat.

 
wydra  06.04.12 20:47

Anitto, do kolečka budou krásné jednohubky, klidně at zmeknou, kolecka rohliku jsou take mekka ! Udělám jen na tácek, chuťovky. Už se těším !

Dando, už nejsou zajíci, rano udelam nove, to testo me bavi! Provensalske nerada, mam svoji smes susenych bylinek, dobre, moc dobre a rychle !

 
Anitta
521 příspěvků 06.04.12 20:23

Ty tedy jsou uplne velikonocni :D A nezvlhnou po naplneni? Asi bych tu pomazanku nechala v misce a at si kazdy mazne :kytka:

 
danda  06.04.12 20:15

Wydro, copak kolečka, ale zajíci ti jsou nádherní :potlesk: :potlesk:

 
wydra  05.04.12 21:29

Danda, já je nemázla, ale někdy naplním. Dělala jsem menší kolečka a krásně se nafoukla. Možná i tím pečením. Jen jsem přidala teplotu a horkovzduch, nafoukla se krásně :lol: :lol:

 
mamčababča
1 příspěvek 04.04.12 16:33

musím vyzkoušet, vypadá to lákavě :D :D

 
danda  02.04.12 22:01

Ty jazyky jsou z tohodle - http://www.labuznik.com/…veneho-syru/ :-), sušenky se upečením nafouknou a jdou dobře rozdělit, tak jsem je mázla zbytkem pomazánky sýrové :-)

 
jolana
4987 příspěvků 02.04.12 21:45

..tak tie vyplaznute jazyky syrove su na zjedenie  :palec:

 
sarkaflo
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Francouzské kmínové sušenky

upečeno…sežrá­no.....jsou výborné

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist