Recept Francouzská snadná játrová paštika i pro pohoštění

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Francouzská snadná játrová paštika i pro pohoštění

Postup

Máslem vymazat asi 600 ml kameninovou, nebo porcelánovou nádobku vhodnou na paštiku.

Na pánvi na středním ohni rozehřát olej a vložit na něj cibuli. Tu nechat zesklovatět za častého míchání asi po 8 - 10 minut. Přidat játra, snížit teplotu a opepřit je. Přikrýt a dusit je tak dlouho, až jsou i uprostřed hotová, což potrvá asi 15 minut. Sem tam je zamíchat. Pomocí děrované naběračky přendat játra do mixeru a nechat je tam vychladnout.

Pánev postavit na střední oheň, přilít do ni koňak, pánev naklonit aby se alkohol zapálil (při flambování je dobré mít po ruce poklici). Obsah pánve nechat zredukovat na minimum, což potrvá asi 4 minuty. Odstavit a úplně nechat vychladnout.

Obsah pánve přilít k játrům, přidat změklé máslo, vše osolit a opepřit o trochu víc, chcete-li. Játra rozmixovat úplně na hladko. Přendat je do připravené nádobky a uhladit povrch. Zalít malým množstvím tekutého másla, aby se na povrchu paštiky vytvořil film, který zabrání změny barvy paštiky. Těsně nádobku uzavřít.

TIP: Paštika vydrží v chladničce po 3 dny.

Recept je z kategorií: Pomazánky



Nahlásit recept

  • 29.11.05 vloženo
  • 22122x zobrazeno

Ingredience

  • Na 500 ml paštiky
  • 120 g másla, pokojové teploty + víc na vymaštění
  • 6 lžic olivového oleje
  • 8 lžic na jemno nakrájené cibule (používám červenou)
  • 500 g kuřecích jater, očištěných a rozkrojených napůl
  • hrubá sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • 6 lžic koňaku nebo brandy

Doporučená příloha

  • Krakery nebo topínky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Francouzská snadná játrová paštika i pro pohoštění

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 01.09.11 17:51

twixik, dik za vytazeni receptu…pastiku pripravuji velice casto, je snadna a chutna vyborne.

 
twixik
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzská snadná játrová paštika i pro pohoštění

Babi, paštika je fantastická. Dali jsme si ji s Bedlinými rohlíky Marssó a nepřežila
ani hodinu, natož pak aby vydržela do rána, jak jsem se bláhově domnívala. A tři dny by u nás nevydržela, ani kdyby jí byl kyblíček, tak je dobrá. Samozřejmě už je v oblíbených. Dík.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzská snadná játrová paštika - buraci,

dík za radu a hlavně za vyzkoušení receptu. S postupem mělas naprostou pravdu. Jsem ráda, že Vám paštika chutnala ;o)

Dobrou noc!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzská snadná játrová paštika - jezevče,

ono se to máslo zase našlo ;o) A navíc, buraci má vždycky dobré rady! S kořením dávej pozor, abys nepřetloukla chuť koňaku ;o)

Dobrou noc!

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzská snadná játrová paštika - jezevce

Tak jsem nakonec pridala to maslo v pokojove teplote (jak zminuje babi) k jatrum do mixeru a rozmixovala a je z toho dobra pasticka, chutove blizka nasim jatrovym pastikam:-) Takze doporucuji a s bylinkami si myslim neudelas chybu. Preji pekny den:-)

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzská snadná játrová paštika - babi

Prosim co s tim maslem? Dneska bych tuhle pastiku chtela udelat. Predpokladam, ze rozehrate maslo se pridava k jatrum pred rozmixovanim, ale nejsem si jista. Diky a preji pekny den.

 
jezevec
159 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Francouzská snadná játrová paštika i pro pohoštění

Z receptu mi není jasné, kam se ztratilo máslo, když na vymazání je zvlášť a na zalití se použije malé množství. Až to budu vědět, tak to zkusím. A asi přidám provensálské koření, když je ta paštika francouzká. Babi srdečně zdraví a hezký den přeje jezevec.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist