Recept Forfahenna/Bagle

Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Forfahenna/Bagle

Postup

Portulaku omyjeme, nechame dobre dosucha okapat.
Otrhame listky a mlade byle. Tie hrube nechame -nie su chutne.
Vsetko nasekame na vacsie kusky.

Salat:
1 arabsky chlieb alebo 2 krajce chlenba nakrajame na kocky a bud ich opecieme na oleji do zlatava alebo na sucho v rure.
Vychladnute opecene kocky dame do misy(ak su na sucho kvapneme na ne kusok olivoveho alebo ineho oleja a premiesame).
Pridame narezanu portulaku, na jemno narezanu 1 cibulu, 2-3 paradajky na mansie kocky, osolime podla chuti, ak mame sumac tak pridame 1/2 KL , premiesame, zalejeme citron stavou a este raz premiesame. Ihned podavame.

Privarok /> 1 nasekanu na jemno cibulu oprazime do biela a makka na olivovom alebo inom oleji, pridame 2-3 nasekane struciky cesnaku, osmahneme, k tomu nasekanu na hrubo portulaku, stipku kurkum, 2 narezane na male kusky paradajky,sol, osmahneme , prikryjeme a dodusime do makka. Je to za chvilku hotove. Kto chce zamiesa vajicko ako do leca.
Podavame s chlebom.

Ako napln:
Nasekanu portulaku premiesame s nasekanou cibulou, stipkou kurkumy, solou a stavou z 1/2 citrona. Kto ma sumac prida 1 KL.
Dame do sitka a nechame trosku odtiect poripade trosku vymackame.
Plnime nou kysnute cesto ako satocky , dobre zatvorime a pecieme do zlatava.

Dobru chut!

Dobra je aj len tak otrhana a cerstva prilozena ako salat.

Portulaka ma lahodnu nakyslastu chut podobnu ako stovik.

Na blizkom vychode a v stredomori je to velmi oblubena zelenina, ktora sa aj pestuje a predava.

Forfahenna znamena veselucka..v obdobi postu a na jar je zvlast vitana a obstastni..;-))

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla



Nahlásit recept

  • 05.03.09 vloženo
  • 4701x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2- 1 Kg portulak/srucha zelna/portulaka zeleninova
  • http://jaruna7.bloguje.cz/533042-portulak-srucha-zelna-nenapadny-plevel-i-jarni-zdroj-vitaminu-recepty.php

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 29.09.10 12:33

Diskuse k receptu Forfahenna/Bagle

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4988 příspěvků 02.08.15 21:43

..salat a zdravy :mavam:
@Manana :hug: :mavam:

 
Manana
1516 příspěvků 28.04.10 03:13
Re: Forfahenna/Bagle - Jolano

konzervovanej najdeš někde tady , o čerstvém nevím, asi jen uzmout z nějaké zahrady. Hodně štěstí!

 
jolana
4988 příspěvků 28.04.10 02:32
Re: Forfahenna/Bagle

Manano, si mi pripomenul ze musim kdesi ulupit nopal o);)

 
Manana
1516 příspěvků 28.04.10 02:02
Re: Forfahenna/Bagle

Dobrý recept na portulák s vepřovým je tady .

 
jolana
4988 příspěvků 28.04.10 01:32
Re: Forfahenna/Bagle

foto ..srucha, portulaka a z nej salat..kupena u zeleninara ;)

 
jolana
4988 příspěvků 17.04.09 22:32
Re: Forfahenna/Bagle

Marianne, Srucha je velmi lahodna. Ja ju mam rada podusenu na cibulke a cesnaku, 1 paradajku na kocky, stipku kurkum, soli a nakoniec kvapku citr.stavu (ked je mladucka tak je prijemne kysela aj bez toho).
Alebo chleba na kocky oprazeny bud nasucho v rure alebo na oleji, na to nasekanu sruchu, paradajku na kocky, cibulu na kocky, sumac, sol, oli.olej a citronovu stavu.Fantasticky salat , ktory sa vola Fettus a v lete v horucavach aj obed…
Mozeme aj nasekat sruchu, ku nej cibulu na kocky, oliv.olej , sol, sumac a citr.stavu , dame do cedniku aby odtekala stava. Zamiesime obycajne kysnute cesto a plnime tasticky. Upecieme do zlatava. Su bozske.
Zdravim, pekny den, vikend a krasnu jar zelam..:))

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 17.04.09 21:27
Re: Forfahenna/Bagle

Doma děláme salát ze šruchy zelné - omytou šruchu podusit/spařit, přidat prolisovaný česnek (hodně), ev. citronovou šťávu, olivový olej …a s husto-hustým bílým jogurtem a dobrým chlebem - super delikatesa, jedna z mých nejoblíbenějších…

Alena45 - kdybych bydlela v rozumné vzdálenosti, tak bych ji okamžitě vykupovala v neomezeném množství, až by se stala na Tvé zahradě nedostatkovou rostlinou …

Pěkný recept, zdravím. M. .-)

 
jolana
4988 příspěvků 05.03.09 21:29
Re: Forfahenna/Bagle

o portulake a inych sa mozeme docitat v knihe: Pestovanie a prakticke vyuzitie menej znamych druhov zeleniny-Maria Klenova

 
jolana
4988 příspěvků 05.03.09 21:22
Re: Forfahenna/Bagle-Alena

urob osvetu a predavaj…;-) ..je to lahodna zelenina a zdrava.Tak ak skusis nech chuti..:)

 
alena45
585 příspěvků 05.03.09 19:52
Re: Forfahenna/Bagle

Ja ju mám strašne premnoženú v celej záhrade a fakt sa nedá vykynožiť. No a teraz sa dozviem, že ju môžem jesť ? To mi doma asi nikto neuverí.

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist