Recept Filé z mořského okouna se smetanovou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Paprikové lusky očistíme, omyjeme a poté je najemno nakrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme.

2. Papriky, cibuli a česnek osmahneme na 2 lžících rozehřátého oleje. Přidáme papričky chilli a sladkou papriku, zamícháme a zalijeme vývarem. Přidáme smetanu a necháme krátce povařit.

3. Solamyl smícháme s trochou vody, dáme do vývaru a necháme vzkypět. Osolíme, opepříme.

4. Filé omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Obalíme v mouce. Rozehřejeme zbytek oleje, přidáme máslo a filé po obou stranách 2-3 min. opékáme. Filé upravíme na talíře se zeleninou a posypané nasekaným koprem.

Recept je z kategorií: Ryby



Nahlásit recept

  • 3332x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 červená a zelená paprika
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 chilli papričky
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 125 ml kuřecího vývaru
  • 200 g smetany
  • 1 lžička solamylu
  • sůl
  • pepř
  • 4 filé z mořského okouna
  • mouka
  • 2 lžíce másla
  • 1 svazek kopru

Doporučená příloha

  • Jako příloha se hodí vařené nebo pečené brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Filé z mořského okouna se smetanovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist