Recept Fazolový páj

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a prolisujeme do větší mísy. Současně uvaříme doměkka předem namočené fazole. Česnek oloupeme a prolisujeme do horkého oleje v hlubší pánvi.

Přidáme nakrájenou papriku a cuketu a malé dílky oloupaných rajčat, promícháme, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Za stálého míchání restujeme asi 6 minut.

Z uvařených fazolí oddělíme asi pětinu, zbytek přidáme s petrželkou k zelenině a krátce podusíme. Odděleně fazole rozmixujeme, promícháme se směsí a rozetřeme na dno vymazané formy.

Prolisované brambory vymícháme se dvěma třetinami rozšlehaných vajec. Upravíme je na fazolovou směs, potřeme zbylým vejcem a dáme zapéci do trouby asi na 30 minut dozlatova.

Recept je z kategorií: Luštěniny



Nahlásit recept

  • 18.03.02 vloženo
  • 4149x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg oloupaných brambor
  • 200 g směsi barevných fazolí
  • 2 vejce
  • menší cuketa
  • 1 paprika
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • sušená bazalka
  • nasekaná petrželka
  • mletý pepř
  • sůl
  • tuk na vymazání formy.

Doporučená příloha

  • Podáváme se zeleninovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolový páj

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist