Recept Fazolková rychlá polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky, dáme vařit do cca 1/2 litru vody, nesolíme, ale přidáme dvě kostky bujonu (záleží na chuti, stačí 1 + 1/2). Přidáme fazolky včetně nálevu, případně fazolky nakrájíme. Připravíme si z poloviny mléka a mouky „zaklehtku“. Po deseti minutách vaření přidáme mléko, zaklehtku, přivedeme k varu, případně dochutíme vegetou a podáváme.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky



Nahlásit recept

  • 21.10.04 vloženo
  • 6861x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 - 30

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • Zelené fazolky (sterilované)
  • Brambory (250g)
  • Mléko (1/2 l.)
  • Bujon (nejlépe karpatský čirý)
  • Hladká mouka (3 lžíce)

Doporučená příloha

  • čerstvé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolková rychlá polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Sarka
433 příspěvků 21.10.04 16:57
Supr

Ja uz mela strach, ze budu muset jit do nejake specialky a ono staci koupit knorr a nebo magi. Dik

 
Cuso
342 příspěvků 21.10.04 16:34
Sarka

Karpatsky bujon je bujon od firmy maggi http://webkucharka-maggi.centrum.sk/…clanek.phtml?…. Ale podla mna sa da pouzit akykolvek ciry bujon.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Karpatský bujón je trochu ostřeji kořeněný než normální. Je tam podle mne trochu papriky.

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Robím túto polievku dosť často a pridávam vylepšenie pre mäsožravcov: zoberte 1 nožičku dobrej domácej paprikovej klobásy (nemá byť veľmi suchá) a pridajte ju už keď dáte zemiaky. Trochu vône tiež nezaškodí, pridajte jeden vavrínový list alebo za polievkovú lyžicu sekaného kôpru. Po odstavení je možné podľa chuti pridať trošku octu.

 
Eja
3597 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Šárko, jmenuje se tak, ale podle mne je to fuk, jestli čirý karpatský nebo třeba tatranský.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 21.10.04 15:03
Majkes,

ciry bujon znam, ale co je karpatsky? Dik

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist