Recept Fazolková rychlá polévka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky, dáme vařit do cca 1/2 litru vody, nesolíme, ale přidáme dvě kostky bujonu (záleží na chuti, stačí 1 + 1/2). Přidáme fazolky včetně nálevu, případně fazolky nakrájíme. Připravíme si z poloviny mléka a mouky „zaklehtku“. Po deseti minutách vaření přidáme mléko, zaklehtku, přivedeme k varu, případně dochutíme vegetou a podáváme.

Recept je z kategorií: Luštěninové polévky



Nahlásit recept

  • 21.10.04 vloženo
  • 6833x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 - 30

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • Zelené fazolky (sterilované)
  • Brambory (250g)
  • Mléko (1/2 l.)
  • Bujon (nejlépe karpatský čirý)
  • Hladká mouka (3 lžíce)

Doporučená příloha

  • čerstvé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fazolková rychlá polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník Sarka
433 příspěvků 21.10.04 16:57
Supr

Ja uz mela strach, ze budu muset jit do nejake specialky a ono staci koupit knorr a nebo magi. Dik

 
Cuso
342 příspěvků 21.10.04 16:34
Sarka

Karpatsky bujon je bujon od firmy maggi http://webkucharka-maggi.centrum.sk/…clanek.phtml?…. Ale podla mna sa da pouzit akykolvek ciry bujon.

 
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Karpatský bujón je trochu ostřeji kořeněný než normální. Je tam podle mne trochu papriky.

 
luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Robím túto polievku dosť často a pridávam vylepšenie pre mäsožravcov: zoberte 1 nožičku dobrej domácej paprikovej klobásy (nemá byť veľmi suchá) a pridajte ju už keď dáte zemiaky. Trochu vône tiež nezaškodí, pridajte jeden vavrínový list alebo za polievkovú lyžicu sekaného kôpru. Po odstavení je možné podľa chuti pridať trošku octu.

 
Eja
3589 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fazolková rychlá polévka

Šárko, jmenuje se tak, ale podle mne je to fuk, jestli čirý karpatský nebo třeba tatranský.

 
Labužník Sarka
433 příspěvků 21.10.04 15:03
Majkes,

ciry bujon znam, ale co je karpatsky? Dik

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Kuře na medu Kuře na medu
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist