Recept Falešný tatarák

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Falešný tatarák

Postup

Všechno koření smícháme s kečupem a směs necháme uležet. Později do ní přidáme najemno nastrouhané brambory. Promícháme a podáváme na topinkách s oblohou - cibule, rajčata, okurky, papriky.

Recept je z kategorií: Bramborové saláty



Nahlásit recept

  • 24.01.02 vloženo
  • 29010x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 uvařené brambory
  • 1 dl oleje
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • sůl
  • pepř
  • 1 najemno nakrájená cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce kečupu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Falešný tatarák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
esmeralda
4805 příspěvků 29.06.09 12:37
Re: Falešný tatarák

Docela mi to chutnalo. Zvláště posypané cibulí.
Nikoho z přítomnýchch nenapdlo z čeho to je.
Jeden dotyčný pak dokonce doporučil kdyby mi příště došly brambory, abych je klidně nahradila masem.

Rybí salát od Bedly zmizel rychleji.

 
esmeralda
4805 příspěvků 26.06.09 05:50
Re: Falešný tatarák

už odpočívá v lednici. Zítra pojede na výlet na druhou stranu Sydney ke známým. Dám vědět jak to dopadlo.

Teď jdu pro jistotu ještě vyrobit tento výborný salát od Bedly abych se měla čím vykoupit. :-))))

 
Pupek  26.06.09 05:36
Re: Falešný tatarák

A když se mezi topinku a bramborový salát položí plátek uzeného lososa, tak gurmetovo oko nezůstane suché. Ale stejně, ručně naškrábaná svíčková je holt naškrábaná svíčková, svalovec nesvalovec. Protože na tataráku (krom nezaměnitelné chuti ochuceného syrového masa) je jedním z nejkrásnějších okamžiků smyslné vytahování myofibril z mezizubí.

 
Landospandos
256 příspěvků 26.06.09 05:12
Re: Falešný tatarák

Kdysi tento tatarák vyrobil starší synek, s vařením nemá problém. Celý nadšený nám dal okoštovat. Manžel s poněkud protáhlým xichtem (doslova) pravil, že jsou to trochu jiné uvařené zemáky. A bylo po nadšení a experimentování.

 
di
2399 příspěvků 26.06.09 02:34
Re: Falešný tatarák

Hmm, to budu muset zkusit, když to tady všichni tak chválíte…

 
pepicek
1309 příspěvků 26.06.09 02:31
Re: Falešný tatarák - přidán obrázek

díky bedlo :)

 
bedla  25.06.09 17:27
Re: Falešný tatarák

Esme neboj se to očervenit, příště místo trošky kečupu a chilli přidám rajský protlak a chilli omáčku, podle chuti dosladím. No a nakrájenou chilli papričku … tou se nic nezkazí.

 
esmeralda
4805 příspěvků 25.06.09 16:19
Re: Falešný tatarák - děvčata,

díky za dodatečné rady. Brambory už se vaří.
V sobotu jdu ke známým tak to na nich vyzkouším.

 
pekarka
409 příspěvků 25.06.09 15:01
Re: Falešný tatarák

Jo tak tenhle tatarák dělám a moc nám chutná, akorát oleje dávám trošku, přidávám trochu worcestru a sojovky a taky hořčici. Na topince je skvělý

 
bedla  25.06.09 12:50
Re: Falešný tatarák

Esme v tomto případě bych dala 1 PL, ale znáš to, každému chutná něco jiného. Dále bych doporučila nestrouhat, ale jen projet šťouchadlem na brambory.
Včera jsem uvařila dobře 750 g brambor, dala jsem 3 PL oleje a a přidala trochu chilli omáčky, použila jarní cibulku i s listím, bylo to chutné i vlažné … ale nejlépe chutná tatarák vychlazený.
Jo a pro masožravce se může přidat i orestovaná anglická nebo jemně pokrájená pikantní klobása, šunka a pod. To je pak super pomazánka na opečené topinky.

 
esmeralda
4805 příspěvků 25.06.09 07:07
Re: Falešný tatarák

To je dobře že jste tento recept vytáhli na světlo boží.
Něco podobného dělali Kluci v akci a od té doby mně to leží v hlavě jak to vlastně chutná.
Jsem sice zarytý masožravec ale změna jistě neuškodí.

Jen malý dotaz: To deci oleje přijde do té směsi a nebo je to míněno na smažení topinek?
Do té směsi se mi zdá deci oleje mnoho. Nebo ne?
Poučte nerozhodnou Esme.

 
bedla  25.06.09 04:08
Re: Falešný tatarák

Pepino, není dlouho a recept v Tvém podání jsem si zakoupila na topince tady u nás v Litoměřicích - ze zvědavosti, ale v Teplicích ho umí lépe. Nikdo nikdy nepíše … nechat odležet, aby se prolnuly chutě. Nepředstavitelně chutný falešný tatarák je vychlazený a podávaný k minutkám … tedy kromě uzenin, které jsme kupovali v Teplicích u červeného kostela.
Brambory vychladly … bude vynikající příloha ke grilování … jdu nato.

 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Anonym, či neviditelný

… at tak či onak, stačí abys napsal do vyhledávání tatar (neber si to osobně :)) a máš tam tataráků hned několik, já mám nejradši Tatarák Wimmer .
No a ty si příště odpust tyhle komentáře typu „… to není Jim Beam“, bud od tý dobroty.

 
Kopretinka
565 příspěvků 25.01.09 03:43
:o(

Nikdo se tě neprosí, abys ho dělal…

 
rastoba
492 příspěvků 11.06.03 01:37
Hledam klasicky tatarak,tenhle si strcte .......
Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Štika na smetaně Štika na smetaně
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist