Recept Falešný platýs pod Vesuvem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vepřového masa vyrobíme obrovský plát (podélným nářezem a vyklepáním). Nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterskou máčkou, zalijeme olejem a posypeme kořenicí směsí Kabajaki. Marinádu necháme vsáknout mezi myofibrily.

Odpočinuté maso opečeme i s marinádou na mega pánvi nebo v peci na plechu.

V malém rendlíku na 2 PL másla osmažíme nasekanou cibulku do odstínu kůže 20-ti leté Brazilky.

Vyšťouchané brambory nacpeme do vyšší misky vymazané máslem. Maso dáme na velký talíř a šetrně naň vyklopíme bramborový Vesuv. Uprostřed sopky vymodeluleme polévkovou lžící kráter, který vyplníme máslovo-cibulkovým magmatem. Okolí Vesuvu posypeme sopečným prachem – strouhaným křenem a kaviárem.

Okolní vesnice vyzdobíme zeleninovým mixem, vzbudíme manželku – a kdo se první dostane do kráteru, vyhrává!

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 30.07.05 vloženo
  • 2730x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30-40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 cm silný plátek vepřové kýty nebo krkovice
  • 0,5 kg šťouchaných brambor nebo hustější bramborové kaše
  • 2 PL másla
  • 2 cibule
  • 1 PL křenu
  • 1 PL černého kaviáru (lze vynechat)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1/2 PL Worcesterské omáčky
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • směs bylinek Kabajaki (od Antonína)
  • zeleninový mix na oblohu.

Doporučená příloha

  • ryba, byť falešná, musí plavat…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Falešný platýs pod Vesuvem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist