Recept Falešný platýs pod Vesuvem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Z vepřového masa vyrobíme obrovský plát (podélným nářezem a vyklepáním). Nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, worcesterskou máčkou, zalijeme olejem a posypeme kořenicí směsí Kabajaki. Marinádu necháme vsáknout mezi myofibrily.

Odpočinuté maso opečeme i s marinádou na mega pánvi nebo v peci na plechu.

V malém rendlíku na 2 PL másla osmažíme nasekanou cibulku do odstínu kůže 20-ti leté Brazilky.

Vyšťouchané brambory nacpeme do vyšší misky vymazané máslem. Maso dáme na velký talíř a šetrně naň vyklopíme bramborový Vesuv. Uprostřed sopky vymodeluleme polévkovou lžící kráter, který vyplníme máslovo-cibulkovým magmatem. Okolí Vesuvu posypeme sopečným prachem – strouhaným křenem a kaviárem.

Okolní vesnice vyzdobíme zeleninovým mixem, vzbudíme manželku – a kdo se první dostane do kráteru, vyhrává!

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 30.07.05 vloženo
  • 2743x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30-40 min.

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 cm silný plátek vepřové kýty nebo krkovice
  • 0,5 kg šťouchaných brambor nebo hustější bramborové kaše
  • 2 PL másla
  • 2 cibule
  • 1 PL křenu
  • 1 PL černého kaviáru (lze vynechat)
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1/2 PL Worcesterské omáčky
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • směs bylinek Kabajaki (od Antonína)
  • zeleninový mix na oblohu.

Doporučená příloha

  • ryba, byť falešná, musí plavat…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Falešný platýs pod Vesuvem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Houbová smaženice Houbová smaženice
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist