Recept Falešná husí játra 2

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Játra jemně umeleme a vše smícháme v míse dohromady. Potom sádlem vymažeme formu srnčí hřbet (tak se opravdu ta forma jmenuje) a masu vlijeme do formy.

Zapečeme v horké troubě.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností



Nahlásit recept

  • 10458x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g vepřových jater
  • 1 šlehačka
  • 4 vejce
  • lžíce vegety
  • sůl
  • pepř
  • lžíce rozpuštěného sádla.

Doporučená příloha

  • Můžeme konzumovat teplé s bramborem nebo studené s bílým pečivem nebo chlebem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Falešná husí játra 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
anickav
2904 příspěvků 31.03.09 21:58
Re: Falešná husí játra,Svato,

s týmto nie je veľa roboty! Umytie mlynčeka trvá dlhšie ako príprava.
Alis, ten burčák mám stále zabudnutý v mrazničke…

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Falešná husí játra,

koukám na tenhle recept už dlouho, mám ho v oblíbených… ještě jsem nerealizovala, ale asi už budud muset, Aničko, největší chuť jsem teď ale dostala na dobrý burčák, já jsem ho nepila asi tři roky :-(

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Falešná husí játra

Mám obdobný recept - ale z kuracích pečienok (játra) a do zmesi dávam až cca 200 ml (2 dcl) roztopenej bravčovej masti. Pečiem v klasickej bábovkovej forme slabú hodinu. Pekne to potom vyzerá v rámci studeného pohostenia a chuťovo to fakt pripomína husaciu pečeň.
Alebo ešte teplé natierame na lokše a máme ilúziu husacích hodov - kyslá kapusta, feferónka, burčiak…
 A.

 
rastoba
492 příspěvků 25.01.09 03:43

výborné teplé i studené

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist