Recept Fahitta

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Masko oprazime na panvici na troske oleja, osolime,najemno papricky alebo feferon, okorenime, prikryjeme a az ku koncu pridame kapiu na nudlicky ( nema byt uvarena, len tak aby trosinku dala chut masku a zmakla ).
Medzitym ocistime avokado a dame do mixera alebo dacoho podobneho, osolime, citronovu stavu a kratko rozmixujeme. Okorenime ciernym korenim a premiesame.Pozor! nezrele avokado je dost horke.
Mozeme plnit do malych bochankov alebo bagiet alebo aj vacsich rozkov a kludne aj arabsky chlieb. Dame avokadovu napln, nalozime masko, prelozime nakrajanou paradajkou a salatovym listom. Alebo naopak-masko, nato avokado a paradajky a listy salatu. Druha variacia je spravnejsia.
Dobru chut!

Recept je z kategorií: Drůbež



Nahlásit recept

  • 08.06.07 vloženo
  • 4738x zobrazeno

Čas přípravy

  • R

Ingredience

  • 2-3 avokada
  • sol
  • biele alebo cierne korenie
  • citonova stava z 1/2 citrona alebo limetky ( davam z celeho )
  • kuracie masko nakrajane na nudlicky
  • palive papricky alebo feferon (podla chuti)
  • 1 kapia cervena nakrajana na nudlicky
  • 1 kapia zlta nakrajana na nudlicky
  • mleta paprika
  • stipka cierneho mleteho korenia
  • sol
  • cele listy salatu
  • paradajky ak chcete-slobodna volba

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Fahitta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fahitta jolana

Jednou jsem byl v místě, kde nám avokádo rostlo na zahradě. Tam tomu říkali myslím aquacate. Vím, že je nejlepší, když se nechá ze slupky vybrat volně lžicí. A má máslovou konzistenci.
Recept zajímavý, vyzkouším. Dík a zdravím.

 
Manana
1516 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fahitta - a mexické Fajitas

čti „fahitas“, jsou z podobných surovin, i když trošku jiné. Recept na ně je
zde .

 
danda  25.01.09 03:43
Re: Fahitta - Jolano :-)

dík :-))))

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Fahitta - Jolanko,

tak už jsem si myslela, že je to zase nějaký spam a ono ejhle receptík a navíc je lákavý, vyzkouším … ď

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist