Recept Exotická omáčka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdřív zalijeme vývar mlékem a zaprášíme moukou. Chvíli povaříme,přidáme ocet,vinný ocet a opět chvíli povaříme.
Okurky,kiwi a banán nakrájíme na kostičky, hodíme do omáčky a alespoň 15 minut provaříme. Z mandarinky vymačkáme šťávu a nalijeme do omáčky. Přidáme kopr, petrželku a malinkatou kapičku rumu. Postupně ředíme vodou, dle chuti přidáváme vinný ocet a lák na okurky. vše povaříme tak 30 minut a nakonec přidáme polévkovou lžíci oleje a dochutíme špetkou soli a pepře.

Nakonec omáčku zcedíme.

Nejlépe se hodí k přírodně upravenému vepřovému masu s houskovým knedlíkem. Ozdobíme plátkem kiwi nebo mandarinky.

omáčka má lahodnou exotickou lehce nasládlou a nakyslou chuť

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 20.03.08 vloženo
  • 4234x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 750 ml silného hovězího vývaru
  • 500 ml mléka
  • 350 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 lžíce vinného octa
  • 1-3 polévkové lžíce láku od kyselých okurek (dle chuti)
  • Pol. lžíce oleje
  • 150 g hladké mouky
  • 4 větší kyselé okurky
  • 2 kiwi
  • 1 banán
  • 1 mandarinka
  • Ochucovadla:
  • trochu kopru
  • trošku petrželky
  • kapička rumu
  • sůl,pepř

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Exotická omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Cuketové placky Cuketové placky
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist