Recept Exotická omáčka

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdřív zalijeme vývar mlékem a zaprášíme moukou. Chvíli povaříme,přidáme ocet,vinný ocet a opět chvíli povaříme.
Okurky,kiwi a banán nakrájíme na kostičky, hodíme do omáčky a alespoň 15 minut provaříme. Z mandarinky vymačkáme šťávu a nalijeme do omáčky. Přidáme kopr, petrželku a malinkatou kapičku rumu. Postupně ředíme vodou, dle chuti přidáváme vinný ocet a lák na okurky. vše povaříme tak 30 minut a nakonec přidáme polévkovou lžíci oleje a dochutíme špetkou soli a pepře.

Nakonec omáčku zcedíme.

Nejlépe se hodí k přírodně upravenému vepřovému masu s houskovým knedlíkem. Ozdobíme plátkem kiwi nebo mandarinky.

omáčka má lahodnou exotickou lehce nasládlou a nakyslou chuť

Recept je z kategorií: Omáčky



Nahlásit recept

  • 20.03.08 vloženo
  • 4199x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 750 ml silného hovězího vývaru
  • 500 ml mléka
  • 350 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 lžíce vinného octa
  • 1-3 polévkové lžíce láku od kyselých okurek (dle chuti)
  • Pol. lžíce oleje
  • 150 g hladké mouky
  • 4 větší kyselé okurky
  • 2 kiwi
  • 1 banán
  • 1 mandarinka
  • Ochucovadla:
  • trochu kopru
  • trošku petrželky
  • kapička rumu
  • sůl,pepř

Doporučená příloha

  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Exotická omáčka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist