Recept Džuveč ze Srbska

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Džuveč ze Srbska

Postup

Očištěné maso a slaninu nakrájíme na menší kostky, cibuli oloupeme a posekáme nadrobno, lilek a oloupanou salátovou okurku s vyškrábnutými semínky nakrájíme na kostičky, papriky bez semeníku nakrájíme na nudličky, zelí pokrájíme na nudličky a oloupané kedlubnu rozřízneme napůl a potom na tenké plátky. Fazolky očistíme a rozkrojíme je na 2–3 kousky.

Vše promícháme s přebranou a opranou rýží, osolíme, opepříme, přidáme petrželku a celerovou nať. Směs vložíme do vymazané zapékací kameninové, nebo jiné ohnivzdorné misky. Nahoru pokrmu poskládáme plátky rajčat, misku přikryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme asi 2 hodiny do měkka. Během pečení podle potřeby podléváme vývarem.

Recept je z kategorií: Skopové maso



Nahlásit recept

  • 05.02.04 vloženo
  • 17730x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g skopového masa
  • 400g cibule
  • 100g slaniny
  • 1 lilek
  • 1 menší salátová okurka
  • 4 zelené papriky
  • 2 kedlubny
  • 60g zelených fazolek
  • 100g bílého zelí
  • 100g rýže
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 2 lžíce posekané celerové natě
  • 4 rajčata
  • olivový olej

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Džuveč ze Srbska

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6323 příspěvků 22.11.10 22:53

Janelita, pecu pri 160 stupnich C v horkovzdusne troube, cili bezne by to melo byt 180 stupnu C. Pri podlevani muzes ke konci kontrolovat, je-li maso udelane…

 
Janelita
93 příspěvků 22.11.10 20:53

Babi, pokud ta teplota pečení není tajná, přivítala bych tu to informaci i zde v komentářích. :)

 
Muminnek
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Džuveč ze Srbska.

Skopové sice nemám, ale mám kůzlečí a vypadá to moooc jedle. Nakoupím všechny ingredience a vyzkouším to. Už jsem dělala „odlehčenou variantu“ – Balkánský Lonac od Terrinky a bylo to moc dobré.

 
babi
6323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Džuveč ze Srbska.

Moc se Ti omlouvam za pozdni odpoved kterou mas v poste ;o)))

Mej se pekne!

 
w0550
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Džuveč ze Srbska.

halo Babi,
Při jaké teplotě se ten Džuveč peče?
Díky za tip.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém...
Ořechový koláč Ořechový koláč
TOPlist