Recept Dvoudenní králičí hody

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Polovinu porcí králíka osolíme, opepříme, potřeme lehce česnekem, zabalíme každou porci zvlášť do plátku anglické slaniny.
Další polovinu porcí pouze osolíme a opepříme.
Do vhodného pekáčku naskládáme vedle sebe porce zabalené ve slanině a druhou polovinu porcí. Proložíme nadrobnou nakrájenou cibulí.
Upečeme doměkka, část doby pekáček zakryjeme, před dopečením pečeme nezakryté, aby se slanina pěkně opekla. Nezabalené porce při pečení alespoň 1× obrátíme.

Připravíme si obvyklým způsobem špenát a br. knedlíky.
Porce králíka zabalené ve slanině podáváme s knedlíky sypanými osmaženou cibulkou a špenátem.

Zbylé porce králíka vyjmeme a uschováme. Do vypečené šťávy přidáme lžičku dijonské hořčice, trochu zarestujeme, přidáme lžičku hladké mouky, opět zarestujeme, zředíme trochou vývaru/ vody/, provaříme. Propasírujeme, přidáme kysanou smetanu, necháme přejít varem a odstavíme. Dochutíme, vložíme zpět porce králíka / můžeme nakrájet na malé plátky/. Uschováme v lednici.
Druhý den podáváme s houskovým knedlíkem.

/ Recept byl původně pustá improvizace- moc králíka a málo strávníků, ale výsledek mne mile překvapil a ušetřený čas lze zejména před vánocemi využít k jiné činnosti/.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 11.12.03 vloženo
  • 8532x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60+30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vykostěné králičí hřbety / pokud jsou malé a jeden by nestačil na dvě porce, tak 8/
  • 4 velké plátky anglické slaniny
  • 1 středněvelká cibule
  • 1 malý stroužek česneku rozetřený
  • sůl a pepř
  • dijonská hořčice
  • malý kelímek kysané smetany
  • bramborový knedlík, špenát, osmažená cibulka
  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dvoudenní králičí hody

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist