Recept Dvoudenní králičí hody

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Polovinu porcí králíka osolíme, opepříme, potřeme lehce česnekem, zabalíme každou porci zvlášť do plátku anglické slaniny.
Další polovinu porcí pouze osolíme a opepříme.
Do vhodného pekáčku naskládáme vedle sebe porce zabalené ve slanině a druhou polovinu porcí. Proložíme nadrobnou nakrájenou cibulí.
Upečeme doměkka, část doby pekáček zakryjeme, před dopečením pečeme nezakryté, aby se slanina pěkně opekla. Nezabalené porce při pečení alespoň 1× obrátíme.

Připravíme si obvyklým způsobem špenát a br. knedlíky.
Porce králíka zabalené ve slanině podáváme s knedlíky sypanými osmaženou cibulkou a špenátem.

Zbylé porce králíka vyjmeme a uschováme. Do vypečené šťávy přidáme lžičku dijonské hořčice, trochu zarestujeme, přidáme lžičku hladké mouky, opět zarestujeme, zředíme trochou vývaru/ vody/, provaříme. Propasírujeme, přidáme kysanou smetanu, necháme přejít varem a odstavíme. Dochutíme, vložíme zpět porce králíka / můžeme nakrájet na malé plátky/. Uschováme v lednici.
Druhý den podáváme s houskovým knedlíkem.

/ Recept byl původně pustá improvizace- moc králíka a málo strávníků, ale výsledek mne mile překvapil a ušetřený čas lze zejména před vánocemi využít k jiné činnosti/.

Recept je z kategorií: Králík



Nahlásit recept

  • 11.12.03 vloženo
  • 8548x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60+30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 vykostěné králičí hřbety / pokud jsou malé a jeden by nestačil na dvě porce, tak 8/
  • 4 velké plátky anglické slaniny
  • 1 středněvelká cibule
  • 1 malý stroužek česneku rozetřený
  • sůl a pepř
  • dijonská hořčice
  • malý kelímek kysané smetany
  • bramborový knedlík, špenát, osmažená cibulka
  • houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dvoudenní králičí hody

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist