Recept Dušený bažant s jablky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta osolíme, opepříme, prsa a stehna protáhneme 100 g slaniny (případně slaninu nakrájíme na plátky a bažanta do ní zabalíme a ovážeme nití), opečeme na 60 g másla, podlijeme a dusíme do měkka.

500 g kyselejších jablek oloupeme, nakrájíme na čtvrtky (bez jader) a ke konci dušení přidáme k bažaňtovi a necháme mírně rozdusit, potom pokapeme lžící husté sladké. smetany a v troubě dopečeme.

Podáváme s bramborem.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 4627x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 150 g slaniny
  • 60 g másla
  • 500 g jablek
  • PL smetany
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušený bažant s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Houbová smaženice Houbová smaženice
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist