Recept Dušený bažant s jablky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta osolíme, opepříme, prsa a stehna protáhneme 100 g slaniny (případně slaninu nakrájíme na plátky a bažanta do ní zabalíme a ovážeme nití), opečeme na 60 g másla, podlijeme a dusíme do měkka.

500 g kyselejších jablek oloupeme, nakrájíme na čtvrtky (bez jader) a ke konci dušení přidáme k bažaňtovi a necháme mírně rozdusit, potom pokapeme lžící husté sladké. smetany a v troubě dopečeme.

Podáváme s bramborem.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 4600x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 150 g slaniny
  • 60 g másla
  • 500 g jablek
  • PL smetany
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušený bažant s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Guláš z masáků

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist