Recept Dušený bažant s jablky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Bažanta osolíme, opepříme, prsa a stehna protáhneme 100 g slaniny (případně slaninu nakrájíme na plátky a bažanta do ní zabalíme a ovážeme nití), opečeme na 60 g másla, podlijeme a dusíme do měkka.

500 g kyselejších jablek oloupeme, nakrájíme na čtvrtky (bez jader) a ke konci dušení přidáme k bažaňtovi a necháme mírně rozdusit, potom pokapeme lžící husté sladké. smetany a v troubě dopečeme.

Podáváme s bramborem.

Recept je z kategorií: Zvěřina



Nahlásit recept

  • 25.01.06 vloženo
  • 4613x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 bažant
  • 150 g slaniny
  • 60 g másla
  • 500 g jablek
  • PL smetany
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušený bažant s jablky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Květáková polévka Květáková polévka
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist