Recept Dušené hlávkové zelí, po česku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Zelí po česku je, na rozdíl od moravského, bez omáčky, jen lehce zaprášené moukou a ani chuťově nebývá tak výrazné, kyselé.

Postup

Hlávku zelí zbavíme zavadlých listů, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Zelí nakrouháme, nebo najemno nakrájíme.
V kastrolu na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, 1/2 dl vody, kmín, sůl a pod poklicí dusíme do měkka. Na závěr dochutíme octem, cukrem, solí, zaprášíme moukou a ještě podusíme.

Poznámka:
Nemáme-li dost velký kastrol, můžeme zelí přidávat postupně; vždy minutku podusit pod poklicí, promíchnout ode dna, přidat zelí, atd. atd. S vodou na podlévání šetřit, je ale třeba hlídat, aby se zelí neřichytlo; stane-li se tak, nemíchat, vybrat nepřipálené zelí do čistého kastrolu a dohotovit.

Zdroj: takto mě to naučili doma :o)

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy



Nahlásit recept

  • 21.11.09 vloženo
  • 46352x zobrazeno

Ingredience

  • hlávka zelí (bílé, červené)
  • na 1 kg zelí:
  • 50 g sádla (tuku)
  • 2 PL hladké mouky
  • cibule
  • 1 KL kmínu
  • ocet
  • cukr
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené hlávkové zelí, po česku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Eja
3605 příspěvků 31.05.12 16:06

Také přidávám strouhané jablko, a místo mouky najemno strouhanou bramboru - ve fázi poloměkkého zelí.

 
Sylvie
2302 příspěvků 31.05.12 14:21

Vynikající. :) Casino, děkuji.

 
jan.alois
37 příspěvků 16.01.10 03:19
Re: Dušené hlávkové zelí, po česku

U nás se mu říká babiččino a také přidávám jablko. Traduje se že přidáním jablka pak zelí nenadýmá.

 
van.Thomas
185 příspěvků 15.01.10 21:05
Re: cept:

Česká klasika, takové mám rád.

 
pamela
68 příspěvků 23.11.09 20:35
Re: Dušené hlávkové zelí, po česku

Pane Casino,konecne to prave orechove......delam zeli take tak a je vyborne,ale ja pridavam jeste nastrouhane jablko…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Čerstvý žampionový salát

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist