Recept Dušené hlávkové zelí, po česku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Zelí po česku je, na rozdíl od moravského, bez omáčky, jen lehce zaprášené moukou a ani chuťově nebývá tak výrazné, kyselé.

Postup

Hlávku zelí zbavíme zavadlých listů, rozkrojíme na čtvrtky a vykrojíme košťál. Zelí nakrouháme, nebo najemno nakrájíme.
V kastrolu na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, 1/2 dl vody, kmín, sůl a pod poklicí dusíme do měkka. Na závěr dochutíme octem, cukrem, solí, zaprášíme moukou a ještě podusíme.

Poznámka:
Nemáme-li dost velký kastrol, můžeme zelí přidávat postupně; vždy minutku podusit pod poklicí, promíchnout ode dna, přidat zelí, atd. atd. S vodou na podlévání šetřit, je ale třeba hlídat, aby se zelí neřichytlo; stane-li se tak, nemíchat, vybrat nepřipálené zelí do čistého kastrolu a dohotovit.

Zdroj: takto mě to naučili doma :o)

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy



Nahlásit recept

  • 21.11.09 vloženo
  • 46044x zobrazeno

Ingredience

  • hlávka zelí (bílé, červené)
  • na 1 kg zelí:
  • 50 g sádla (tuku)
  • 2 PL hladké mouky
  • cibule
  • 1 KL kmínu
  • ocet
  • cukr
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené hlávkové zelí, po česku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Eja
3597 příspěvků 31.05.12 16:06

Také přidávám strouhané jablko, a místo mouky najemno strouhanou bramboru - ve fázi poloměkkého zelí.

 
Sylvie
2302 příspěvků 31.05.12 14:21

Vynikající. :) Casino, děkuji.

 
jan.alois
37 příspěvků 16.01.10 03:19
Re: Dušené hlávkové zelí, po česku

U nás se mu říká babiččino a také přidávám jablko. Traduje se že přidáním jablka pak zelí nenadýmá.

 
van.Thomas
185 příspěvků 15.01.10 21:05
Re: cept:

Česká klasika, takové mám rád.

 
pamela
68 příspěvků 23.11.09 20:35
Re: Dušené hlávkové zelí, po česku

Pane Casino,konecne to prave orechove......delam zeli take tak a je vyborne,ale ja pridavam jeste nastrouhane jablko…

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Cuketové placky Cuketové placky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist