Recept Dršťková polévka z václavek

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dršťková polévka z václavek

Postup

Na rozpuštěné sádlo dáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji do zlatova, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání chvíli smažíme. Připravíme si k ruce vývar a do cibulové jíšky vsypeme papriku (já dávám v téhle fázi pouze sladkou, ale zato celý pytlík), lehce zamícháme do jíšky a rychle zalijeme vývarem. Potom přidáme václavky nakrájené na nudle, ostatní koření včetně rozetřeného česneku - množství musí každý podle sebe a své rodiny, kromě polévkového. Mírným varem za častého míchání dospějeme k polévce, která se tváří jako dršťková, avšak není. Abychom si ušetřili dlouhé míchání, můžeme si václavky předvařit vedle v menším množství vody a přidat je do vývaru již uvařené s vodou, ve které se vařily.
Dochutíme polévkovým kořením, přidáme nasekanou petrželku a podáváme. Tuto dršťkovou Vám neodmítnou ani vegetariáni za předpokladu, že místo sádla použijete olej a místo masového vývaru zeleninový nebo jen vodu.

Recept je z kategorií: Houby



Nahlásit recept

  • 12.04.06 vloženo
  • 30347x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 60 dg václavek (může být i více)
  • 1 velká cibule
  • 3 PL hladké mouky
  • 10 dg sádla
  • 1,5 litru masového vývaru
  • paprika sladká, paprika pálivá
  • majoránka
  • libeček
  • kmín drcený
  • pepř
  • česnek (asi 4-5 stroužků)
  • sůl
  • polévkové koření
  • zelená petrželka

Doporučená příloha

  • nic nebo chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 08.09.14 20:11

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

ruzenice 08.10.11 10:16

Teď polévku dovařuji a je úžasná, děkuji a zbytek václavek jde do bramboráku:-)

Diskuse k receptu Dršťková polévka z václavek

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ruzenice
2 příspěvky 08.10.11 10:19
:palec: :palec: :palec:

Příspěvek upraven 08.10.11 v 10:21

 
ruzenice
2 příspěvky 08.10.11 10:16

Teď polévku dovařuji a je úžasná, děkuji a zbytek václavek jde do bramboráku:-)

 
kovalovadasa
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Dle ingrediencí by mohla být dobrá již dusím václavky a bududu vařit.

Dada

 
DanaJ
1133 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Dělám podobnou, ale dávám kořenovou zeleninu na kostičky a nedávám kmín. Je moc dobrá.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Od Dáši p. učitelky jsem se naučila dělat dršťkovou polévku z růžovek…je to móc dobrá polévka, jídla z růžovky mají zvláštní osobitou chuť.

 
Zabula
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Tuhle polévku dělám z bedlí a opravdu pak vypadá jako dršťková.Nakonec dochutím česnekem no jako pravou orig.Je k nerozeznání ale vegetariáni jásají a krásně voní doporučuju v této době kdy už nevíme co s bedlama.

 
vrba
106 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

jůůů, bezva. Hned přidávám do oblíbených,mě totiž václavky rostou na zahrádce,takže na houby chodím kolem domu.Určitě mi je nikdo nevysbírá..:)))

 
lvice
148 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Taky to dělám z hlívy. Vařím ji vedle a přidávám do základu s vývarem.

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Já to podobně dělávám z kotrče. Jen s tou výjimkou, že přidávám i česnek.

 
kydy
99 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Tu samou polévku dělám i z klasické směsi hub. Jo to výborný recept. Doporučuji :-)

 
carno
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Dršťková polévka z václavek

Dobrej nápad, když václavky začnou,tak může být polívky pro celej regiment.Ale před použitím bych je rozhodně alespoň 20 minut lehce povařil.Jinak by se toho bál.To samý je možný udělat z hlívy ústřičný

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist