Recept Drožďové knedlíčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Drožďové knedlíčky

Postup

Na rozpálené máslo dáme prsty rozdrobenou kostku droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit – poté pánvičku odstavíme. Přidáme rozkvedlané vejce, majoránku, rozmačkaný česnek, osolíme, mírně opepříme a vše zahustíme strouhankou na hustší těsto. Vytvoříme menší kuličky, nebo lžičkou knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky. Vaříme zhruba 5 – 8 minut.

Z uvedeného množství uděláme asi 20 knedlíčků a protože jsou vynikající, doporučuji je dělat pro běžnou rodinu z dvojnásobné dávky. Hodí se do všech vývarů.

Recept je z kategorií: Polévkové zavářky



Nahlásit recept

  • 04.10.02 vloženo
  • 38333x zobrazeno

Ingredience

  • 50 g droždí
  • 30 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • špetička majoránky a pepře

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drožďové knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labarunka
20 příspěvků 18.11.10 20:13

taky delam tyto knedlicky do polevky s hraskem a co je po ruce – mrkev, celer (zaklad orestuju na masle a nezahustuju, knedlicky krasne zahusti polevku sami)… Do knedlicku pridavam jeste cesnek a krupici podle hustoty, jinak stejne. Krasne se delaji pres sitko na halusky :-) mnam

 
jaga13
399 příspěvků 18.11.10 18:33

… se omlouvám, o cibulce pod droždí je řeč ve dřívějších příspěvcích, koukla jsem až teď :oops:

 
jaga13
399 příspěvků 18.11.10 18:31

dík za připomenutí, taky mám moc ráda, droždí rozpouštím na smažené cibulce, jinak postup stejný, nočky zavařuji do zeleninové polévky, na másle usmažená cibulka, na drobno nastrouhaná mrkev, petržel a maloučko celeru,podusit, zalít vývarem, rychlé a moc dobré :-)

 
wydra  18.11.10 18:14

po roce a pul – tyhle knedlicky delala moje maminka do polevky z korenove zeleniny. Vyborna kombinace ! mrkev, celer a ptrzel, male kosticky, uvarit ve slane vode a zahustit polevku pouze maslovou jiskou . Zavarit knedlicky (ne zvlast, primo v polevce). Misto majoranky davam petrzelku zelenou do polevky. Zkuste , stoji to za to!

 
anickav
2903 příspěvků 09.03.09 01:54
Re: Drožďové knedlíčky,Dandi,

nechceš to hodiť ako samostatný recept? Určite nielen mňa zaujala Tvoja poznámka a zrejme tu zapadne. Pre moju lepšiu predstavu – trocha mlieka, krupice, jedno vajce a jedno droždie? Ďakujem!

 
danda  07.03.09 05:38
Re: Drožďové knedlíčky

Když se mi opravdu hodně chce, tak z dětské krupičky odpálím těsto, přidám vejce, el. šlehačem rozmíchám a vmíchám droždí a trošku prášku do pečiva, podle chuti okořením, buď dělám knedlíčky, anebo lžičkou zavářím nočky. Jsou kypré a lahodné :-)

 
HelcaK
958 příspěvků 06.03.09 21:59
Re: Drožďové knedlíčky

Dag, dík za vytažení receptu na světlo :-), vrhla jsem se do lednice, kde skomíraly dvě kostky droždí, co mělo trvanlivost do dneška a spíchla knedlíčky, které jsem povařila v osolené vodě a přidala je do zbývající chlebové polévky. Nějak mi ujela ruka, udělala jsem jí kýbl a dnes už bychom ji měli beze změny třetí den :-(, ty knedlíčky jí vyložené sluší :-)

 
dag
519 příspěvků 06.03.09 20:55
Re: Drožďové knedlíčky

dělám podobné jako anickav, tedy se základem ze spejchnuté cibulky a na konec do zahušťovací strouhanky přidám na špičku nože prášku na pečení. Knedlíčky jsou kypřejší.
Kořením česnekem a petrželkou.
Na napsaném receptu od Pampelisky se mně líbí, že píše, když se droždí rozpustí- odstavím a tak dále. Je to jasné a přesné
V mnoha kuchařkách, které jsem za účelem těchto knedlíčků četla bylo vždy, když se droždí rozvoní. A musím Vám říct, že je to opravdu těžko definovatelné, kdy už je to vůně.
Děkuji za tento recept

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Drožďové knedlíčky,Bohdulinka,

ja robím presne ako Ty, aj s trochou osmaženej cibule, samozrejme aj oriešok, ale zas vynechávam majoránku. (A na 1 kocku droždia dávam 1vajce…)

 
bohdulinka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Drožďové knedlíčky

Skvělý a ještě k tomu zdravý tip, jak změnit klasiku – nudle v polévce. Přidala jsem k tomu ještě cibulku, a to hned na začátek přípravy. Na másle nechala zesklovatět malou cibulku a teprve na ní rozpustila droždí. Důležité také je nechat droždí rozpustit a následně počkat až začne vytvářet opražné kuličky. Poté odtáhnout pánvičku :-)

 
suzanka
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Drožďové knedlíčky

Do másla přidávám trošku oliv. oleje – knedlíčky se pak lépe tvarují a hlavní ingrediencí z koření je muškátová oříšek, dává knedlíčkům ten pravý šmak :-)

Vložit nový komentář
Inzerce

Naporcovaný manžel, jídlo jako pračlověk a další knihy pro podzimní šeď

dnes | Vychutnejte si letošní podzim - přes stránky elektronické knihy nepřiberete ani deko. Přinášíme pět tipů toho nejlepší čtení do vaší čtečky. A začínáme rovnou jedním románem, kde si hrdinka pochutnává na dost zvláštní ingredienci... (číst dále)

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
TOPlist