Recept Drožďové knedlíčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Drožďové knedlíčky

Postup

Na rozpálené máslo dáme prsty rozdrobenou kostku droždí a za stálého míchání necháme droždí na pánvičce rozpustit – poté pánvičku odstavíme. Přidáme rozkvedlané vejce, majoránku, rozmačkaný česnek, osolíme, mírně opepříme a vše zahustíme strouhankou na hustší těsto. Vytvoříme menší kuličky, nebo lžičkou knedlíčky, které zavaříme přímo do vroucí polévky. Vaříme zhruba 5 – 8 minut.

Z uvedeného množství uděláme asi 20 knedlíčků a protože jsou vynikající, doporučuji je dělat pro běžnou rodinu z dvojnásobné dávky. Hodí se do všech vývarů.

Recept je z kategorií: Polévkové zavářky



Nahlásit recept

  • 04.10.02 vloženo
  • 48849x zobrazeno

Ingredience

  • 50 g droždí
  • 30 g másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • špetička majoránky a pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drožďové knedlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labarunka
20 příspěvků 18.11.10 20:13

taky delam tyto knedlicky do polevky s hraskem a co je po ruce – mrkev, celer (zaklad orestuju na masle a nezahustuju, knedlicky krasne zahusti polevku sami)… Do knedlicku pridavam jeste cesnek a krupici podle hustoty, jinak stejne. Krasne se delaji pres sitko na halusky :-) mnam

 
jaga13
399 příspěvků 18.11.10 18:33

… se omlouvám, o cibulce pod droždí je řeč ve dřívějších příspěvcích, koukla jsem až teď :oops:

 
jaga13
399 příspěvků 18.11.10 18:31

dík za připomenutí, taky mám moc ráda, droždí rozpouštím na smažené cibulce, jinak postup stejný, nočky zavařuji do zeleninové polévky, na másle usmažená cibulka, na drobno nastrouhaná mrkev, petržel a maloučko celeru,podusit, zalít vývarem, rychlé a moc dobré :-)

 
wydra  18.11.10 18:14

po roce a pul – tyhle knedlicky delala moje maminka do polevky z korenove zeleniny. Vyborna kombinace ! mrkev, celer a ptrzel, male kosticky, uvarit ve slane vode a zahustit polevku pouze maslovou jiskou . Zavarit knedlicky (ne zvlast, primo v polevce). Misto majoranky davam petrzelku zelenou do polevky. Zkuste , stoji to za to!

 
anickav
2903 příspěvků 09.03.09 01:54
Re: Drožďové knedlíčky,Dandi,

nechceš to hodiť ako samostatný recept? Určite nielen mňa zaujala Tvoja poznámka a zrejme tu zapadne. Pre moju lepšiu predstavu – trocha mlieka, krupice, jedno vajce a jedno droždie? Ďakujem!

 
danda  07.03.09 05:38
Re: Drožďové knedlíčky

Když se mi opravdu hodně chce, tak z dětské krupičky odpálím těsto, přidám vejce, el. šlehačem rozmíchám a vmíchám droždí a trošku prášku do pečiva, podle chuti okořením, buď dělám knedlíčky, anebo lžičkou zavářím nočky. Jsou kypré a lahodné :-)

 
HelcaK
959 příspěvků 06.03.09 21:59
Re: Drožďové knedlíčky

Dag, dík za vytažení receptu na světlo :-), vrhla jsem se do lednice, kde skomíraly dvě kostky droždí, co mělo trvanlivost do dneška a spíchla knedlíčky, které jsem povařila v osolené vodě a přidala je do zbývající chlebové polévky. Nějak mi ujela ruka, udělala jsem jí kýbl a dnes už bychom ji měli beze změny třetí den :-(, ty knedlíčky jí vyložené sluší :-)

 
dag
526 příspěvků 06.03.09 20:55
Re: Drožďové knedlíčky

dělám podobné jako anickav, tedy se základem ze spejchnuté cibulky a na konec do zahušťovací strouhanky přidám na špičku nože prášku na pečení. Knedlíčky jsou kypřejší.
Kořením česnekem a petrželkou.
Na napsaném receptu od Pampelisky se mně líbí, že píše, když se droždí rozpustí- odstavím a tak dále. Je to jasné a přesné
V mnoha kuchařkách, které jsem za účelem těchto knedlíčků četla bylo vždy, když se droždí rozvoní. A musím Vám říct, že je to opravdu těžko definovatelné, kdy už je to vůně.
Děkuji za tento recept

 
anickav
2903 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Drožďové knedlíčky,Bohdulinka,

ja robím presne ako Ty, aj s trochou osmaženej cibule, samozrejme aj oriešok, ale zas vynechávam majoránku. (A na 1 kocku droždia dávam 1vajce…)

 
bohdulinka
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Drožďové knedlíčky

Skvělý a ještě k tomu zdravý tip, jak změnit klasiku – nudle v polévce. Přidala jsem k tomu ještě cibulku, a to hned na začátek přípravy. Na másle nechala zesklovatět malou cibulku a teprve na ní rozpustila droždí. Důležité také je nechat droždí rozpustit a následně počkat až začne vytvářet opražné kuličky. Poté odtáhnout pánvičku :-)

 
suzanka
154 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Drožďové knedlíčky

Do másla přidávám trošku oliv. oleje – knedlíčky se pak lépe tvarují a hlavní ingrediencí z koření je muškátová oříšek, dává knedlíčkům ten pravý šmak :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velký kokosový (ná)řez

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist