Recept Domácí vaječný likér 3

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí vaječný likér 3

Postup

Žloutky, cukr a vanilinový cukr šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do pěny.

Za stálého šlehání na nejnižším stupni otáček přilíváme do pěny kondenzované mléko slazené i neslazené a rum.

Pomoci trychtýře nalijeme vaječný likér do lahvi, uzavřeme a dáme na asi 1 týden do lednice.

původní (historické) náklady na výrobu: 18,60 Kč na 1 litr

Zdroj: Historické recepty Dr. Oetker.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů



Nahlásit recept

  • 30.04.06 vloženo
  • 21928x zobrazeno

Ingredience

  • 6 žloutků z čerstvých vajec
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilinový cukr D. Oetker
  • 2 slazená kondenzovaná mléka (Tatra Salko á 397 g)
  • 2 neslazená kondenzovaná mléka (Tatra Grand á 310 g)
  • 0,5 l rumu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 15.01.13 14:30

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eiwy 03.02.11 16:09

vynikající..do­poručuji, klasika našich babiček ;-) Manžel ho dělal sám a všichni moc a moc spokojeni.

Diskuse k receptu Domácí vaječný likér 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1121 příspěvků 18.01.13 23:30

Keltský bard, vikingský skald, nebo povltavský bohatýr? Beltain v nedohlednu a hle, zde chlapec plný sil!!!
Na našich pokosených loukách se říká, že nejlepší sex je kus flákoty.
Co byste taky chtěli od takový vyskákaný Odetty?!
:mavam:

 
gmp
1550 příspěvků 18.01.13 22:30
-

„Na babské“ – tenhle dialekt neznám. „Na babe“ to už je jiná. :D

 
tlustá bába
1121 příspěvků 18.01.13 18:47
Džem nebo marmeláda

Milé CASINO, Vás bych typovala spíš na to, že neznáte nadlimitní zásoby Johnie Walker blue label nebo dobré, dlouho zakopané slivovičky. Že byste byl na babské?
:D

 
casino
4195 příspěvků 18.01.13 00:26
Džem nebo marmeláda?

…z toho si nic nedělejte, že nevíte :)
Na celnici:
„No co co co, občane!!! Říkáte že vezete džem, v papírech máte jam a na korbě marmeládu!!!“

Chcete li být eurohujer, tak na marmeládu zapomeňte, protože marmeláda je jen TOTO 8)

Nadlimitní zásoby domácího vaječňáku?
Neznám… :think: :nevim: :)
Co to je??? :mrgreen:

 
tlustá bába
1121 příspěvků 17.01.13 23:24
Domácí vaječný likér

Z nadlimitních zásob domácího vaječňáku jsem v sobotu večer vyrobila luuuuxusní dortík. Upekla jsem hodně tmavý piškotový korpus s hodně dobrým holandským kakaem, prořízla, spodní část trochu potřela višňovou (domácí) marmeládou nebo džemem (nikdy nevím, co je co, ale jsou v tom kusy višní), na to kydla náplň ( tučný tvaroh, vaječný koňak, želatina zastudena a bez cukru), přikryla druhou částí korpusu a znovu zalila zbytkem náplně pro zarovnání. Přes noc jsem to dala do lednice. A pak jsem to servírovala s pařížskou šlehačkou. Kávička k tomu a fakt se musím skromně pochválit. Akorát, že pak člověk nesmí za volant. Toho rumu tam nebylo málo.

 
Zuzka1973
1170 příspěvků 15.01.13 17:59

@casino Tak proč jste nezkusilo raději tento recept:
 http://www.labuznik.cz/…jecny-konak/

Ten jsem zdárně vyzkoušela osobně a je tam mléka vážně polovic:

1 neslazené mléko Tatra
1 slazené mléko Salko
5 žloutků
1 vanilkový cukr
1/2 l rumu
Přidávala jsem jen trochu cukru, abych to doladila na naši chuťovou vlnu (tuším, asi 3 – 4 PL jsem přidávala…)

Tuto verzi (pod kterou nyní jsme) mám též uloženou, potože v tomto složení chci vaječňáček udělat pro mamku – ta raději slabší.
Prostě je to opět o chuti každého z nás. Nám chutnal ten z odkazu a mamince udělám radost tímto :kytka:

Příspěvek upraven 15.01.13 v 18:02

 
Eja
3035 příspěvků 15.01.13 16:31

Chich, pokud to nebude pro mimina, tak jí cca 1/3 z každé lahve rumu zbyde… rozhodně nepochybí :P
( ale vaječňák – si myslím, že opravdu JE tlamolep pro skoroabstinenty, a vyšší grády na tlamolepení moc nezmění…)

 
casino
4195 příspěvků 15.01.13 14:30
No jo, no...

…maj recht, i tak by to šlo :)
Ale říkejte to někomu, kdo to namíchá podle receptu a má z toho „čuňolep“ pro skoroabstinenty :mrgreen:
Já mám na „koňak“ kámošku… 2× ročně jí dám flašku rumu (tuzemského) a ona mi vrátí stejnou flašku s fantastickým vaječňákem :palec: Já jsem uspokejenej a ona patrně spokojená,,, za ta leta si nestěžovala, že by jí rumu pochybělo :mrgreen: :P

 
ivan14
42 příspěvků 15.01.13 13:08

Mé milé rýpavé Casino, tak tedy dej toho mléka polovic, žloutky jen 3–4, cukru taky polovic a rum nech fšechen – a máš to akorát… :lol:

 
casino
4195 příspěvků 13.01.13 00:31
Toto už snad ani není babské pití...

…ale uspávadlo pro miminka :mrgreen:
Obvykle má eierkoňak 17% alkoholu! Tento má odhadem tolik, co lehké víno 8) ;) :)

 
oldsoft
679 příspěvků 10.02.11 14:57

Skoro přesně takhle to dělám, jen nechápu, proč pracně rozpouštět cukr ve žloutcích a pak teprv přilévat do výsledku mléko. Zejména, když jsem neměl elektrický šlehač, tak mi to připadalo jako zbytečná práce navíc, ve větším množství tekutiny se přece cukr rozpustí snáze a není s tím taková práce. Vysledek je identický.

 
iviko
12 příspěvků 06.02.11 21:02

Je můj kdysy rádo nělaný recept,uplně jsem na něj zapoměla a recetp stratila.Moc děkuji a mohu jen doporučit,je vynikajicí :-)

 
Eiwy
11 příspěvků 03.02.11 16:09

vynikající..do­poručuji, klasika našich babiček ;-) Manžel ho dělal sám a všichni moc a moc spokojeni.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Americký grilovaný losos

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
TOPlist