Recept Domácí vaječný likér 3

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí vaječný likér 3

Postup

Žloutky, cukr a vanilinový cukr šleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do pěny.

Za stálého šlehání na nejnižším stupni otáček přilíváme do pěny kondenzované mléko slazené i neslazené a rum.

Pomoci trychtýře nalijeme vaječný likér do lahvi, uzavřeme a dáme na asi 1 týden do lednice.

původní (historické) náklady na výrobu: 18,60 Kč na 1 litr

Zdroj: Historické recepty Dr. Oetker.

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů



Nahlásit recept

  • 30.04.06 vloženo
  • 33383x zobrazeno

Ingredience

  • 6 žloutků z čerstvých vajec
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 vanilinový cukr D. Oetker
  • 2 slazená kondenzovaná mléka (Tatra Salko á 397 g)
  • 2 neslazená kondenzovaná mléka (Tatra Grand á 310 g)
  • 0,5 l rumu

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 15.01.13 14:30

.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eiwy 03.02.11 16:09

vynikající..do­poručuji, klasika našich babiček ;-) Manžel ho dělal sám a všichni moc a moc spokojeni.

Diskuse k receptu Domácí vaječný likér 3

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1130 příspěvků 18.01.13 23:30

Keltský bard, vikingský skald, nebo povltavský bohatýr? Beltain v nedohlednu a hle, zde chlapec plný sil!!!
Na našich pokosených loukách se říká, že nejlepší sex je kus flákoty.
Co byste taky chtěli od takový vyskákaný Odetty?!
:mavam:

 
gmp
1569 příspěvků 18.01.13 22:30
-

„Na babské“ – tenhle dialekt neznám. „Na babe“ to už je jiná. :D

 
tlustá bába
1130 příspěvků 18.01.13 18:47
Džem nebo marmeláda

Milé CASINO, Vás bych typovala spíš na to, že neznáte nadlimitní zásoby Johnie Walker blue label nebo dobré, dlouho zakopané slivovičky. Že byste byl na babské?
:D

 
Uživatel je onlinecasino
4289 příspěvků 18.01.13 00:26
Džem nebo marmeláda?

…z toho si nic nedělejte, že nevíte :)
Na celnici:
„No co co co, občane!!! Říkáte že vezete džem, v papírech máte jam a na korbě marmeládu!!!“

Chcete li být eurohujer, tak na marmeládu zapomeňte, protože marmeláda je jen TOTO 8)

Nadlimitní zásoby domácího vaječňáku?
Neznám… :think: :nevim: :)
Co to je??? :mrgreen:

 
tlustá bába
1130 příspěvků 17.01.13 23:24
Domácí vaječný likér

Z nadlimitních zásob domácího vaječňáku jsem v sobotu večer vyrobila luuuuxusní dortík. Upekla jsem hodně tmavý piškotový korpus s hodně dobrým holandským kakaem, prořízla, spodní část trochu potřela višňovou (domácí) marmeládou nebo džemem (nikdy nevím, co je co, ale jsou v tom kusy višní), na to kydla náplň ( tučný tvaroh, vaječný koňak, želatina zastudena a bez cukru), přikryla druhou částí korpusu a znovu zalila zbytkem náplně pro zarovnání. Přes noc jsem to dala do lednice. A pak jsem to servírovala s pařížskou šlehačkou. Kávička k tomu a fakt se musím skromně pochválit. Akorát, že pak člověk nesmí za volant. Toho rumu tam nebylo málo.

 
Zuzka1973
1212 příspěvků 15.01.13 17:59

@casino Tak proč jste nezkusilo raději tento recept:
 http://www.labuznik.cz/…jecny-konak/

Ten jsem zdárně vyzkoušela osobně a je tam mléka vážně polovic:

1 neslazené mléko Tatra
1 slazené mléko Salko
5 žloutků
1 vanilkový cukr
1/2 l rumu
Přidávala jsem jen trochu cukru, abych to doladila na naši chuťovou vlnu (tuším, asi 3 – 4 PL jsem přidávala…)

Tuto verzi (pod kterou nyní jsme) mám též uloženou, potože v tomto složení chci vaječňáček udělat pro mamku – ta raději slabší.
Prostě je to opět o chuti každého z nás. Nám chutnal ten z odkazu a mamince udělám radost tímto :kytka:

Příspěvek upraven 15.01.13 v 18:02

 
Eja
3179 příspěvků 15.01.13 16:31

Chich, pokud to nebude pro mimina, tak jí cca 1/3 z každé lahve rumu zbyde… rozhodně nepochybí :P
( ale vaječňák – si myslím, že opravdu JE tlamolep pro skoroabstinenty, a vyšší grády na tlamolepení moc nezmění…)

 
Uživatel je onlinecasino
4289 příspěvků 15.01.13 14:30
No jo, no...

…maj recht, i tak by to šlo :)
Ale říkejte to někomu, kdo to namíchá podle receptu a má z toho „čuňolep“ pro skoroabstinenty :mrgreen:
Já mám na „koňak“ kámošku… 2× ročně jí dám flašku rumu (tuzemského) a ona mi vrátí stejnou flašku s fantastickým vaječňákem :palec: Já jsem uspokejenej a ona patrně spokojená,,, za ta leta si nestěžovala, že by jí rumu pochybělo :mrgreen: :P

 
ivan14
44 příspěvků 15.01.13 13:08

Mé milé rýpavé Casino, tak tedy dej toho mléka polovic, žloutky jen 3–4, cukru taky polovic a rum nech fšechen – a máš to akorát… :lol:

 
Uživatel je onlinecasino
4289 příspěvků 13.01.13 00:31
Toto už snad ani není babské pití...

…ale uspávadlo pro miminka :mrgreen:
Obvykle má eierkoňak 17% alkoholu! Tento má odhadem tolik, co lehké víno 8) ;) :)

 
oldsoft
679 příspěvků 10.02.11 14:57

Skoro přesně takhle to dělám, jen nechápu, proč pracně rozpouštět cukr ve žloutcích a pak teprv přilévat do výsledku mléko. Zejména, když jsem neměl elektrický šlehač, tak mi to připadalo jako zbytečná práce navíc, ve větším množství tekutiny se přece cukr rozpustí snáze a není s tím taková práce. Vysledek je identický.

 
iviko
16 příspěvků 06.02.11 21:02

Je můj kdysy rádo nělaný recept,uplně jsem na něj zapoměla a recetp stratila.Moc děkuji a mohu jen doporučit,je vynikajicí :-)

 
Eiwy
11 příspěvků 03.02.11 16:09

vynikající..do­poručuji, klasika našich babiček ;-) Manžel ho dělal sám a všichni moc a moc spokojeni.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Květáková polévka Květáková polévka
Hruškový koláč Hruškový koláč
Chilli con carne Chilli con carne
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
TOPlist