Recept Domácí utopenci

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svaříme vodu s octem, vsype­me celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky obupáme, rozkrojí­me napůl, ale nedokrojíme (mů­žeme nechat i vcelku) a do hrnce či sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.

Prosypeme cukrem, pokud jsme zvolili umělé sladidlo, necháme ho rozpustit ve vařícím nálevu, přidáme další koření a zahrne téměř chladným.nálevem. Nechá­me zrát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.

Recept je z kategorií: Konzervace



Nahlásit recept

  • 05.01.04 vloženo
  • 84276x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleni­ny)
  • porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná tří­litrová láhev)
  • 1,5 l vody
  • 0,5 l octa
  • 400-500 g cibule
  • 20 špekáčků (což je něco přes ki­lo, ale nálev stačí do 2 kg)
  • 6 kuliček nového koření
  • 3 bob­kové listy
  • 1 lžíce moučkové­ho cukru (nebo 2-4 pecičky umělého sladidla)
  • může být 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky - když děláme pro rodinu, nedáváme.

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb, peči­vo, případně na dochucení pepř a cibule, pro dospělé na zapití výhradně pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí utopenci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ppetrik
1 příspěvek 22.12.10 10:28

Milý Pepicku! Teda použití Deka důrazně odsuzuji – to je taková snůška konzervantů, že by Ti dokázaly ty utopence dokonale zazdít v bříšku! Mnohem lepší je LAKO – výrobek Labety Chrudim. Prodává se v pytlíčcích, obsah jednoho
stačí na celé množství, které navrhuješ. Mám odzkoušeno, nikdy jsem se potom ani nepoblil ani neposral. Hodně dobré chuti a ještě více sexuální svěžesti Ti a všem, co to budou číst – ppetrik. :lol:

 
larin.lm
1 příspěvek 12.10.09 21:44
Re: Domácí utopenci

Zkoušel jsem receptů více…tento je jednoduchý…ale špica…pořád je to jenom o kvalitních špekáčcích..

 
polykac
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Domácí utopenci

ahoj,
recept je fajn, jenom bych vynechal bobkový list a nové koření a místo špekáčků bych použil „Knacker“ (k dostání všude v Rakousku) nebo nějakou českou obdobu, např. tzv liberecké párky apod. – ta přemíra špeku ve špekáčcích je podle mně na škodu chuti. Jinak všechno včetně feferonky a křenu.
Zdraví Honza

 
Labužník tinky02
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Domácí utopenci

MŮJ RECEPT : NA 2 KG ŠPEKÁČKŮ – 1,25 L VODY , 600 ML OCTA  – SVAŘÍME S 5 LŽÍCEMI SOLI , CUKRU  – jak kdo má rád , 3 BOBKOVÝMI LISTY , 4 KULIČKAMI PEPŘE A 4 KULIČKAMI NOVÉHO KOŘENÍ A 1/2 LŽIČKY MLETÉHO PEPŘE , KE KONCI DÁME NA 2 MIN. NAKRÁJENÉ FEFERONKY -POČET PODLE CHUTI . DO 3 LITROVÉ SKLENICE VRSTVÍME STŘÍDAVĚ CIBULI  – NAKRÁJENOU NA MĚSÍČKY A ROZKROJENÉ ŠPEKÁČKY . ZALIJEME NÁLEVEM A NECHÁME 5 DNŮ ULEŽET .

Vložit nový komentář

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Květáková polévka Květáková polévka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist