Recept Domácí utopenci

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Svaříme vodu s octem, vsype­me celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky obupáme, rozkrojí­me napůl, ale nedokrojíme (mů­žeme nechat i vcelku) a do hrnce či sklenice je vkládáme do vrstev rozevřeným řezem dolů střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka.

Prosypeme cukrem, pokud jsme zvolili umělé sladidlo, necháme ho rozpustit ve vařícím nálevu, přidáme další koření a zahrne téměř chladným.nálevem. Nechá­me zrát ve špajzce 10 dní, pokud nevydržíme, alespoň týden.

Recept je z kategorií: Konzervace



Nahlásit recept

  • 05.01.04 vloženo
  • 73827x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleni­ny)
  • porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná tří­litrová láhev)
  • 1,5 l vody
  • 0,5 l octa
  • 400-500 g cibule
  • 20 špekáčků (což je něco přes ki­lo, ale nálev stačí do 2 kg)
  • 6 kuliček nového koření
  • 3 bob­kové listy
  • 1 lžíce moučkové­ho cukru (nebo 2-4 pecičky umělého sladidla)
  • může být 4-6 menších plátků křenu a 1/2 feferonky - když děláme pro rodinu, nedáváme.

Doporučená příloha

  • čerstvý chléb, peči­vo, případně na dochucení pepř a cibule, pro dospělé na zapití výhradně pivo.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí utopenci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ppetrik
1 příspěvek 22.12.10 10:28

Milý Pepicku! Teda použití Deka důrazně odsuzuji – to je taková snůška konzervantů, že by Ti dokázaly ty utopence dokonale zazdít v bříšku! Mnohem lepší je LAKO – výrobek Labety Chrudim. Prodává se v pytlíčcích, obsah jednoho
stačí na celé množství, které navrhuješ. Mám odzkoušeno, nikdy jsem se potom ani nepoblil ani neposral. Hodně dobré chuti a ještě více sexuální svěžesti Ti a všem, co to budou číst – ppetrik. :lol:

 
larin.lm
1 příspěvek 12.10.09 21:44
Re: Domácí utopenci

Zkoušel jsem receptů více…tento je jednoduchý…ale špica…pořád je to jenom o kvalitních špekáčcích..

 
polykac
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Domácí utopenci

ahoj,
recept je fajn, jenom bych vynechal bobkový list a nové koření a místo špekáčků bych použil „Knacker“ (k dostání všude v Rakousku) nebo nějakou českou obdobu, např. tzv liberecké párky apod. – ta přemíra špeku ve špekáčcích je podle mně na škodu chuti. Jinak všechno včetně feferonky a křenu.
Zdraví Honza

 
Labužník tinky02
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Domácí utopenci

MŮJ RECEPT : NA 2 KG ŠPEKÁČKŮ – 1,25 L VODY , 600 ML OCTA  – SVAŘÍME S 5 LŽÍCEMI SOLI , CUKRU  – jak kdo má rád , 3 BOBKOVÝMI LISTY , 4 KULIČKAMI PEPŘE A 4 KULIČKAMI NOVÉHO KOŘENÍ A 1/2 LŽIČKY MLETÉHO PEPŘE , KE KONCI DÁME NA 2 MIN. NAKRÁJENÉ FEFERONKY -POČET PODLE CHUTI . DO 3 LITROVÉ SKLENICE VRSTVÍME STŘÍDAVĚ CIBULI  – NAKRÁJENOU NA MĚSÍČKY A ROZKROJENÉ ŠPEKÁČKY . ZALIJEME NÁLEVEM A NECHÁME 5 DNŮ ULEŽET .

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
TOPlist