Recept Domácí tlačenka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí tlačenka

Postup

Kolena dáme vařit do jednoho papiňáku, pod ně dáme pařák nebo malý obrácený talířek, aby se nepřipálila kůže, zalijeme vodou, přidáme polovinu soli, nového koření a pepře a vaříme 70 minut.

Ramínko vaříme v jiném papi­ňáku, přidáme druhou část ko­ření, pepře a soli, asi 50 minut. Uvařené maso vyndáme a vodu hned vylijeme. Nakrájíme do mí­sy na větší kostky.

Kolena vyndáme, stáhneme kůži a maso také nakrájíme na kostky a přidáme do mísy k vepřovému. U kůže vyřízneme tako­vý ošklivý kousek z podkolení, který vyhodíme. Umeleme na masovém strojku do mísy k ma­su, veškerou hmotu promíchá­me řádně s rozmačkaným česnekem, přilijeme kolem 1 litru vývaru z kolen, až vznikne vel­mi(!) hustá polévka. Ochutná­me, dopepříme, dosolíme - směs by měla být mírně přeso­lená, sůl se ztráví.

Vezmeme tlačenkový rukáv (koupíme v papímictví), na jed­nom konci zavážeme, přebývající igelit znovu přeložíme a převá­žeme pevně ještě jednou. Nalije­me hmotu a stejně zavážeme na druhé straně. Položíme na prkén­ko do chladna, občas obrátíme.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality



Nahlásit recept

  • 07.01.04 vloženo
  • 29087x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 přední vepřová kolena
  • 40 dkg vepřového ramínka (plec­ka)
  • 6 lžiček soli
  • 8 kuliček no­vého koření
  • 2 balení celého pepře (po 300 kuličkách)
  • 2 stroužky česneku.

Doporučená příloha

  • chléb, cibule, pepř, pivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zdenekkk 23.11.10 08:13

S tím pepřem s přepískl a kde máš majoránku!!!!!!!

Diskuse k receptu Domácí tlačenka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
zdenekkk  23.11.10 08:13

S tím pepřem s přepískl a kde máš majoránku!!!!!!!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist