Recept Domácí šťáva z černého rybízu

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí šťáva z černého rybízu

Postup

Ovoce pečlivě omyjeme, otrháme, rozmačkáme a zalijeme vodou. Tuto směs přivedeme k bodu varu. Odstavíme a přecedíme přes plátno. Změříme množství takto získané šťávy, smícháme s příslušným množstvím želírovacího cukru podle výše uvedeného poměru a 5 minut povaříme.

Naplníme do čistých horkých sklenic a uzavřeme.

Čerpáno z přílohy Praktické ženy - Ovoce & zelenina (6/2001).

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce



Nahlásit recept

  • 18.07.04 vloženo
  • 27490x zobrazeno

Ingredience

  • *Výborně doplní sladká jídla a zmrzliny a nejen v létě plnohodnotně nahradí bublinkové nápoje.*
  • 2 kg černého rybízu
  • 1 l vody
  • na 1 l šťávy 1/2 kg cukru (*nejlépe želírovacího*).

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

naše zahrádka 15.07.12 11:15

Recept jsem zkoušela poprvé. Vše přesně podle návodu. Jak je vidět barva i konzistence jsou dobré. Jen si myslím, že by šťáva mohla být o trošku sladší.
S čím jsme měli problém bylo filtrování. Ale to je spíš tím, že jsme to dělali doma poprvé a zvolila jsem příliš jemný filtr. Tudíž to trvalo dlouho a moc šťávy se nám nepřekapalo. Ale to vylepšíme. Určitě tuto šťávu znovu zkusím za rok.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Domácí šťáva z černého rybízu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
balki
25 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí šťáva z černého rybízu

Pendo, díky za inspiraci. Právě sklízím rybíz a přemýšlím, co z něj udělat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist