Recept Domácí škvařené sádlo (dárek od naší babičky)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sádlo pokrájíme na malé kostky, jablko omyjeme, rozkrájíme, zbavíme jádřince. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme. V hlubokém kastrolu sádlo rozpouštíme na menším plameni, když se utvoří bledé škvarečky, přidáme k sádlu jablko, cibuli a všechno koření.

Za stálého míchání necháme sádlo asi 10 minut “probublat” – škvarky dostanou mezitím zlatavou barvu. Pak sádlo slijeme přes cedník do připravené nádoby. Když poněkud ztuhne, ozdobíme je bobkovým listem a několika zrnky pepře.

Pro tento dárek nám babička vždy koupila pěkný keramický hrneček, který ovázala kolečkem nebo čtvercem vystřiženým z kostkovaného kanafasu. Občas nám ho nazdobila nějakým vánočním symbolem.

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 21.06.04 vloženo
  • 18335x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g vyššího syrového vepřového sádla
  • 1 jablko
  • 1 cibule
  • 2 cm skořicové kůry
  • 1 hřebíček
  • 1 malý bobkový list
  • 2 zrnka nového koření
  • 6 zrnek pepře
  • 1/4 lžičky majoránky
  • žádnou sůl

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

holitscher 25.09.11 10:59

přesně tak jak je uvedeno v receptu,nic neměnit,excelentní

Diskuse k receptu Domácí škvařené sádlo (dárek od naší babičky)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
parles
243 příspěvků 25.09.11 14:20

Teď nevím, kam se poděly škvarky. Ty se podávají zvlášť?

 
holitscher
1 příspěvek 25.09.11 10:59

přesně tak jak je uvedeno v receptu,nic neměnit,excelentní

 
cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí škvařené sádlo (dárek od naší babičky)

Vyzerá to veľmi lákavo, ale keď je tá masť s takými prí:,–(ami, nezačne sa časom kaziť? Alebo je to na rýchlejšie skonzumovanie?

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým...
TOPlist