Recept Domácí příprava červené karí pasty

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papričkám odstříhnout, nebo odkrojit stonky a vytřepat z nich semínka. Nakrájet je na 3 cm čtverečky a vložit je do misky. Zalít je teplou vodou a nechat je stát asi 20 minut. (je dobré pracovat v rukavicích, anebo si později opravdu pořádně umýt ruce!).

Na malé pánvičce opražit asi 3 minuty semínka koriandru a římského kmínu. Často pánvičkou zatřepat, aby se semínka nepřipálila. Vložit do hmoždíře, přidat pepř, sůl a vše rozdrtit na hrubý prášek. Dát stranou.

Očistit kořeny z trávy a oloupat tuhé venkovní listy. Zespodu uříznout asi 10 cm, nakrájet na tenulinké plátky a ty pak posekat. Zbytek trávy vyhodit.

Smíchat posekanou trávu, nebo citronovou kůru, česnek, šalotky, zázvor a limetkovou kůru v mixeru a dobře vše rozmixovat. Slít chilli papričky a přidat je do mixeru. Mixovat tak dlouho, až vznikne vlhká pasta. Sem tam seškrábnout stěny mixeru. Přidat ančovičkovou pastu, pomleté koření a vše rozmixovat na poměrně hladkou pastu.

Čerstvě připravená karí pasta vydrží přikrytá v chladničce asi 2 týdny a v mražáku 2 měsíce.

Recept je z kategorií: Koření



Nahlásit recept

  • 07.11.06 vloženo
  • 10751x zobrazeno

Ingredience

  • Na 250 ml=1 hrnek karí pasty
  • 4 velké sušené červené středně pálivé chilli papričky
  • 1/2 hrnku malých červených ¨shishito¨ chilli papriček, nebo podobných, které jsou jemné a mírné chuti
  • 1 lžíce semínek koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 1 stonek citronelové trávy (lemon grass), nebo 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžíce posekaného česneku
  • 1/2 hrnku posekaných šalotek, nebo červené cibule
  • 3 lžíce nastrouhaného čerstvého siamského zázvoru (galanga), nebo běžného
  • 1 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého kaffiru, nebo nastrouhané limetkové kůry
  • 1 lžička pasty z ančoviček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí příprava červené karí pasty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist