Recept Domácí příprava červené karí pasty

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Papričkám odstříhnout, nebo odkrojit stonky a vytřepat z nich semínka. Nakrájet je na 3 cm čtverečky a vložit je do misky. Zalít je teplou vodou a nechat je stát asi 20 minut. (je dobré pracovat v rukavicích, anebo si později opravdu pořádně umýt ruce!).

Na malé pánvičce opražit asi 3 minuty semínka koriandru a římského kmínu. Často pánvičkou zatřepat, aby se semínka nepřipálila. Vložit do hmoždíře, přidat pepř, sůl a vše rozdrtit na hrubý prášek. Dát stranou.

Očistit kořeny z trávy a oloupat tuhé venkovní listy. Zespodu uříznout asi 10 cm, nakrájet na tenulinké plátky a ty pak posekat. Zbytek trávy vyhodit.

Smíchat posekanou trávu, nebo citronovou kůru, česnek, šalotky, zázvor a limetkovou kůru v mixeru a dobře vše rozmixovat. Slít chilli papričky a přidat je do mixeru. Mixovat tak dlouho, až vznikne vlhká pasta. Sem tam seškrábnout stěny mixeru. Přidat ančovičkovou pastu, pomleté koření a vše rozmixovat na poměrně hladkou pastu.

Čerstvě připravená karí pasta vydrží přikrytá v chladničce asi 2 týdny a v mražáku 2 měsíce.

Recept je z kategorií: Koření



Nahlásit recept

  • 07.11.06 vloženo
  • 10645x zobrazeno

Ingredience

  • Na 250 ml=1 hrnek karí pasty
  • 4 velké sušené červené středně pálivé chilli papričky
  • 1/2 hrnku malých červených ¨shishito¨ chilli papriček, nebo podobných, které jsou jemné a mírné chuti
  • 1 lžíce semínek koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 1 stonek citronelové trávy (lemon grass), nebo 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 1 lžíce posekaného česneku
  • 1/2 hrnku posekaných šalotek, nebo červené cibule
  • 3 lžíce nastrouhaného čerstvého siamského zázvoru (galanga), nebo běžného
  • 1 1/2 lžičky nastrouhaného čerstvého kaffiru, nebo nastrouhané limetkové kůry
  • 1 lžička pasty z ančoviček

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí příprava červené karí pasty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist