Recept Domácí pizza

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí pizza

Postup

Do mouky přidáme všechny ingredience a řádně uhněteme. Vláčné těsto hned rozprostřeme na plech. Rozprostřené těsto potřeme kečupem, dáme sterilované lečo, poklademe sýrem, salámem, žampiony (podle chuti – tzv. co dům dá), posypeme strouhaným sýrem a okořeníme oregánem nebo kořením na pizzu.
Pečeme při 200 st. C cca 45 min.

Další recepty na pizza

Recept je z kategorií: Pizzy



Nahlásit recept

  • 07.03.04 vloženo
  • 53408x zobrazeno

Ingredience

Těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 8 polévkových lžic leje
  • 1/4 l teplé vody
  • 1/2 kostky droždí
  • sůl
  • Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou - pizza je vláčnější

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.06.13 15:47

Použila jsem žampiony a domácí naložená rajčata…
Dnes bez sýra, protože v konzumu nabídka nic moc a do města kvůli sýru na jednu pizzu nepojedu :) ;)
Ale i takto byla výborná…
Ale pečená byla tedy rozhodně dříve, než těch doporučených 40 minut ;)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 28.08.12 20:09

Domácí pizza: 20 g droždí, 1 čaj.lžíčka cukru, 1 1/2 dcl vody, 1 pol.lžíce mouky = kvásek.
350 g hl.mouky, 2 pol.lžíce oleje, 1čaj.lžíčka soli.
Náplň: kečup, šunka (salám), rajčata, paprika, pórek, koření na pizzu, sýr. Těsto je výborné, náplň po každé jiná, dnes tedy tato. :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Domácí pizza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4185 příspěvků 29.04.13 20:55
Proč droždí?

Ono se v těstě určitě projeví :palec: Mám ověřeno např. TADY
Mám za to, že mnohé o tomto receptu napovídá poznámka v ingrediencích: •Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou – pizza je vláčnější Podle použité mouky a kvanta oleje to bude asi něco trochu podobného křehkému těstu…
Já už roky pizzu nedělám, rád se nechám obsloužit odborníky; už i v našem maloměstě máme Itala :palec: Těsto má vynikající :palec: Akorát, když jsem si pizzerii testoval – na čem jiném, než na MARGHERITA – tak mi donesli cosi červeno-bílého :twisted: Zachoval jsem se jako prevít a zeptal se, zda vědí, jaké barvy má italská vlajka? Prý že ano… Zkrátím to – za týden už měli „margaritu“ i s bazalkou… :)
Cituji P. M.: „Nejezte blbě!“…a nenechte si od líných kuchařů líbit jejich zhovadilosti! 8) :)

 
medis
7 příspěvků 29.04.13 14:11
proč droždí?

Proč se do toho těsta dává droždí, když se těsto dává ihned na plech? :nevim:
to je mě záhadou :mrgreen:

 
Sylvie
2305 příspěvků 28.08.12 20:13
Dlouhé pečení

Tedy, já kdybych pekla 45 minut na 200 stupňů pizzu, tak ji také budu vypouštět jako casino. Lečo není špatný nápad.

 
Labužník vendy03
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Já na pizzu pokládám na sádle opečenou cibulku se salámem(dle chuti),nebo bez salámu,jen cibulku s protlakem,pokud je protlak hořký,přidám trochu kečupu,nebo cikánské omáčky.potom už pokládám zeleninu(čerstvou) a nakonec eidam s trochou nivy..

 
casino
4185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

A fakt 45minut při 200°C ? To by se dalo vypouštět jako létající talíře

 
Labužník Kacula02
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Právě jsme ji snědli a je výborná. Ja zvolila kombinaci co dům dal, takže tam prišel kečup,moravské uzené, cukína, rajčata,papri­ka,cibule, oregáno a tvrdý sýr.
Vážně výborné. Děkuji Fany

 
jolana
4698 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

…cesticko ( oleja davam menej asi 1–2 PL) potrieme kapkou oleja, slabunko kecupom/par.pre­tlakom+ stiplava pasta ( kto rad), pokladieme slaninkou a koleckami dooobrej klobasky, posypeme olivami a struhanym syrom (syr nie moc)…volame ju Gazdovska pizza- to je vzruso labuzne… ;)

 
miranda2
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

tahle pizzza je tááááákhle dobroučká!!!!Moc moc.
Na těsto sem dala jen:kepuč,sojový sallam,ToFu-uzené,papriku­ku,rajtšátka,žamp iony.
Vélká dobrota.....

 
jolana
4698 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza- Muchacho

…si uhadol – NIC ! :))

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

ančovičky NIC ?

 
925808
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Vždyť je to jedno…

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Na pizzu dávám raději čerstvou zeleninu, ale je pravda, že doma vyrobená zeleninová směs na lečo nemusí být špatná. Jinak pizzu mám nejraději s artyčoky a ančovičkama :))

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: lečo z konzervy

Není konzerva jako konzerva (a některé vskutku nejdou pozřít), ale zrovna ty lečové mi docela chutnaj – třeba taková od Hamé – lečo s klobásou je opravdu dobrá (a to jsem býválý odpůrce leča). Domádo dělané však může být lepší, ale v jednoduchosti je taky plus. A vůbec, co když Fany mysel po domácku zavařenou konzervu, tak proč to br..

 
Labužník Hanča02
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Nemusí být zrovna z konzervy, já mám třebas zavařené papriky s rajčaty-na lečo a používám je na pizzu taky a je to super a hlavně rychlé.

 
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Ale tatanko, každý máme jiné chutě. Já třeba nepozřu plody moře a pro někoho je to pochoutka. Je fakt, že lečo z konzervy taky nejím, ale na pizzu přece můžeš dát cokoliv. Já miluju pizzu Hawai s ananasem.

 
Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Nie je to pečenie trochu pridlhé? Ja robievam doma pizzu, ale pečiem ju tak 15 – 20 minút, a celkom to stači.

 
tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Br, kečup, lečo z konzervy, to je předpis jak do závodní kuchyně nebo na vojnu. Raději používat čerstvé surovosti.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
TOPlist