Recept Domácí pizza

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí pizza

Postup

Do mouky přidáme všechny ingredience a řádně uhněteme. Vláčné těsto hned rozprostřeme na plech. Rozprostřené těsto potřeme kečupem, dáme sterilované lečo, poklademe sýrem, salámem, žampiony (podle chuti – tzv. co dům dá), posypeme strouhaným sýrem a okořeníme oregánem nebo kořením na pizzu.
Pečeme při 200 st. C cca 45 min.

Další recepty na pizza

Recept je z kategorií: Pizzy



Nahlásit recept

  • 07.03.04 vloženo
  • 56595x zobrazeno

Ingredience

Těsto

  • 250 g polohrubé mouky
  • 8 polévkových lžic leje
  • 1/4 l teplé vody
  • 1/2 kostky droždí
  • sůl
  • Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou - pizza je vláčnější

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.06.13 15:47

Použila jsem žampiony a domácí naložená rajčata…
Dnes bez sýra, protože v konzumu nabídka nic moc a do města kvůli sýru na jednu pizzu nepojedu :) ;)
Ale i takto byla výborná…
Ale pečená byla tedy rozhodně dříve, než těch doporučených 40 minut ;)

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Ačraj 28.08.12 20:09

Domácí pizza: 20 g droždí, 1 čaj.lžíčka cukru, 1 1/2 dcl vody, 1 pol.lžíce mouky = kvásek.
350 g hl.mouky, 2 pol.lžíce oleje, 1čaj.lžíčka soli.
Náplň: kečup, šunka (salám), rajčata, paprika, pórek, koření na pizzu, sýr. Těsto je výborné, náplň po každé jiná, dnes tedy tato. :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Domácí pizza

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
casino
4209 příspěvků 29.04.13 20:55
Proč droždí?

Ono se v těstě určitě projeví :palec: Mám ověřeno např. TADY
Mám za to, že mnohé o tomto receptu napovídá poznámka v ingrediencích: •Část mouky můžeme nahradit celozrnnou moukou – pizza je vláčnější Podle použité mouky a kvanta oleje to bude asi něco trochu podobného křehkému těstu…
Já už roky pizzu nedělám, rád se nechám obsloužit odborníky; už i v našem maloměstě máme Itala :palec: Těsto má vynikající :palec: Akorát, když jsem si pizzerii testoval – na čem jiném, než na MARGHERITA – tak mi donesli cosi červeno-bílého :twisted: Zachoval jsem se jako prevít a zeptal se, zda vědí, jaké barvy má italská vlajka? Prý že ano… Zkrátím to – za týden už měli „margaritu“ i s bazalkou… :)
Cituji P. M.: „Nejezte blbě!“…a nenechte si od líných kuchařů líbit jejich zhovadilosti! 8) :)

 
medis
7 příspěvků 29.04.13 14:11
proč droždí?

Proč se do toho těsta dává droždí, když se těsto dává ihned na plech? :nevim:
to je mě záhadou :mrgreen:

 
Sylvie
2305 příspěvků 28.08.12 20:13
Dlouhé pečení

Tedy, já kdybych pekla 45 minut na 200 stupňů pizzu, tak ji také budu vypouštět jako casino. Lečo není špatný nápad.

 
Labužník vendy03
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Já na pizzu pokládám na sádle opečenou cibulku se salámem(dle chuti),nebo bez salámu,jen cibulku s protlakem,pokud je protlak hořký,přidám trochu kečupu,nebo cikánské omáčky.potom už pokládám zeleninu(čerstvou) a nakonec eidam s trochou nivy..

 
casino
4209 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

A fakt 45minut při 200°C ? To by se dalo vypouštět jako létající talíře

 
Labužník Kacula02
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Právě jsme ji snědli a je výborná. Ja zvolila kombinaci co dům dal, takže tam prišel kečup,moravské uzené, cukína, rajčata,papri­ka,cibule, oregáno a tvrdý sýr.
Vážně výborné. Děkuji Fany

 
jolana
4736 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

…cesticko ( oleja davam menej asi 1–2 PL) potrieme kapkou oleja, slabunko kecupom/par.pre­tlakom+ stiplava pasta ( kto rad), pokladieme slaninkou a koleckami dooobrej klobasky, posypeme olivami a struhanym syrom (syr nie moc)…volame ju Gazdovska pizza- to je vzruso labuzne… ;)

 
miranda2
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

tahle pizzza je tááááákhle dobroučká!!!!Moc moc.
Na těsto sem dala jen:kepuč,sojový sallam,ToFu-uzené,papriku­ku,rajtšátka,žamp iony.
Vélká dobrota.....

 
jolana
4736 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza- Muchacho

…si uhadol – NIC ! :))

 
Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

ančovičky NIC ?

 
925808
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Vždyť je to jedno…

 
Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Na pizzu dávám raději čerstvou zeleninu, ale je pravda, že doma vyrobená zeleninová směs na lečo nemusí být špatná. Jinak pizzu mám nejraději s artyčoky a ančovičkama :))

 
Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: lečo z konzervy

Není konzerva jako konzerva (a některé vskutku nejdou pozřít), ale zrovna ty lečové mi docela chutnaj – třeba taková od Hamé – lečo s klobásou je opravdu dobrá (a to jsem býválý odpůrce leča). Domádo dělané však může být lepší, ale v jednoduchosti je taky plus. A vůbec, co když Fany mysel po domácku zavařenou konzervu, tak proč to br..

 
Labužník Hanča02
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Nemusí být zrovna z konzervy, já mám třebas zavařené papriky s rajčaty-na lečo a používám je na pizzu taky a je to super a hlavně rychlé.

 
Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Ale tatanko, každý máme jiné chutě. Já třeba nepozřu plody moře a pro někoho je to pochoutka. Je fakt, že lečo z konzervy taky nejím, ale na pizzu přece můžeš dát cokoliv. Já miluju pizzu Hawai s ananasem.

 
Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Nie je to pečenie trochu pridlhé? Ja robievam doma pizzu, ale pečiem ju tak 15 – 20 minút, a celkom to stači.

 
tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí pizza

Br, kečup, lečo z konzervy, to je předpis jak do závodní kuchyně nebo na vojnu. Raději používat čerstvé surovosti.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
TOPlist