Recept Domácí ochucená Tahini pasta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

TIP: Jak získat sezamová semínka: Syrová semínka se na den namočí do vody. Ustlučou se a takto se oddělí slupka od vlastního semínka. Vloží se do slané vody a tam slupky klesnou ke dnu a semínka vyplavou nahoru. Seberou se, opraží se a nakonec se pomelou na olejnatou pastu. Existují dva druhy, tmavá a světlá, které se dává přednost pro její chuť a strukturu.

Nevim, nevim, ale to loupani jaksi nepracuje (viz zkusenisti letni bytosti) a tak se musi nastudovat novy zpusob ;)

Postup

Rozmixovat sezamová semínka, sezamový olej, citronovou šťávu a sůl v mixeru. Za stálého moxování přilévat pomalu vodu. Vyjmout sezamovou pastu z mixéru a zamíchat do ni česnek.

P.S.: „Tahini“ pasta se oužívá v kuchyních středozemí a v Asii.

Recept je z kategorií: Speciality



Nahlásit recept

  • 23.02.03 vloženo
  • 40778x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 4 lžíce opražených pomletých sezamových semínek
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 125 ml vody
  • 2 stroužky utřeného česneku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí ochucená Tahini pasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
lesni_bytost
119 příspěvků 23.03.11 21:30

Dando, jasně, o to větší to byla sranda - zapomněla jsem napsat „sezam na dítěti“ :lol:

 
babi
6360 příspěvků 23.03.11 16:33

Bento, zajiste lze vyzkouset ruzne zpusoby, jak oddelit slupku od seminka :-) Videla jsem to delat macenim a vypadalo to tak jednoduse :mrgreen: Recept je vsak na ‚Domácí ochucená Tahini pasta‘ a o ochucene tahini bychom meli mluvit :-D Ale budiz…take bych rada vedela v cem je ten loupaci zadrhel :twisted:

 
casino
4377 příspěvků 23.03.11 00:40

babi díky :-)
Sice to trvalo, ale lépe pozdě než nikdy :-D

lesní bytost, díky :-)
Zábavy mám na Labu dost, ale ušetřila jste mi čas a pravděpodobně i nervy :-D Stejně ale ten neloupaný semenec zítra koupím a zkusím ho k posypu pečiva a i upražit, případně i ZDE
Tahini kupuji – éčka mám rád :mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 23.03.11 00:38

lesni bytost, :-D :-D viem si to zivo predstavit.
Nedavno som pozeral na kablovke ako jeden nemec ktory byva na Bali a stale vari , (tam sa vsetko varenie zacina -mlatenim v maziary). Tak on pouziva namiesto toho stary dobry mlyncek na maso z nemecka.
Mozno by to bolo dobre aj na tie semienka?

 
babi
6360 příspěvků 23.03.11 00:14

Tak musim rict, ze jsem jednoduse napsala blby tip (i kdyz dobre mysleny) a mohla jsem si jej nechat pro sebe. Jeste jednou se Ti, vilo omlouvam a pripisuji poznamku do receptu 8-o

Dandi, zapomnela jsem Ti rict, ze bych si ty bryle nekdy rada pujcila…

jolanko, ja se taktez hodne nasmala i kdyz znam…

 
danda  22.03.11 23:46

Babi, až to bude aktuální, tak přehodnoť směry cest - od nás se totiž dost špatně odchází :-)

Jol, dík za odkaz, my pokaždé pláčeme smíchy a nevadí, že známe skoro nazpaměť, pro mne je nepřekonatelná Janžurová - Včera, dnes a zítra :-)

Bytůstko, teď jsi mne rozesmála ty, vidím sezamové orgie naživo a mrňousek nepomáhal? :-)

 
glama  22.03.11 23:37

lesni_bytost :palec: :potlesk:

 
lesni_bytost
119 příspěvků 22.03.11 23:24

Já jsem to fakt zkoušela spíš pro zábavu, jak (jestli) to funguje :-) Můžu říct, že to funguje - namočit, potlouct, nasypat do vody.. - mně se to povedlo tak na 70-80%, ovšem při velikosti jednoho sezamového semínka a skutečnosti, že je mokré a tedy lepí, musím zmínít jeden fakt - semínka všude :lol: na rukou, na lince, ve dřezu, v cedníku, v tom sáčku, na rukou, na rukou a dokonce i na rukou :lol: a obrat nejdou, lepí :lol: Nevím, jak detailněji popsat, co se mi v té kuchyni dělo, kdyžtak prosím konkrétnější otázku :-)
V každém případě, já nemám co řešit, fungovalo to, pobavila jsem se - účel splněn. Jo, ale opakovat to už nebudu :lol:

 
jolana
4987 příspěvků 22.03.11 22:39

Babi, ale netreba, ziadny rozdiel v tom asi nie je a je to zdravsie. Skoda ze Lesni bytustka to neopisala ako to vyzeralo, bol by lepsi obraz…
Pekny vecer :)

 
babi
6360 příspěvků 22.03.11 20:53

jolanko, take me napadlo, ze by se seminka dala utlouct (jak v hmozdiri, tak pro line jeko jsem ja v sekacim robote) a zustanou-li tam slupky, tak potom tahini propasirovat sitem :?: Co ty na to…

 
babi
6360 příspěvků 22.03.11 20:46

Bento, ten slovni obrat prevzaty z anglictiny mi trha usi :-) Co jsem vsak minila rict je, ze recept napsany pred deseti lety byl mozna neproveditelny v CR a na Slovensku a dnes to je naprosty opak. Trh se v nasich krajich nesmirne zlepsil k dobremu :palec:
O cem Ty mluvis jsou trendy, coz je nemene pravdive a to celosvetove…

 
Bento
794 příspěvků 22.03.11 19:52

babi pise,
„Ingredience v ceskych obchodech nezname deset let dozadu (anebo jak to spravne rikate?), dnes naprosto bezne. Takze, s timto nadhledem bychom se take na recepty meli divat.“
Babi plus pohlad na recepty a chute sa vseobecne menia ako moda ala „tatarak“ zo 70 rokov ci „prawn cocktail“ a tiez Martini.. :palec:

 
jolana
4987 příspěvků 22.03.11 19:43

Mozno ze to bude tak ako spominas…ale na obrazkoch /link od Danda vidim alebo sa mi zda nelupany ze je lupany.. a ten lupany ze je akoby bieleny..ktoho ako to je ..
Pekny vecer :)

PS:Dando, jooo.. je to on!mojho srdca sampion..teeda­..starnem ..cely cas som rozmyslala odkal tie bryle poznam ..a pri tom sa k nemu chodim hocikedy chechtat … :lol:
 http://www.youtube.com/watch?…

 
babi
6360 příspěvků 22.03.11 18:41

nechce se mi to vsechno cist a take nektere komentare nestoji za odpoved.

Vilo, napsala jsem recept na Tahini pastu a jak je videt, dle vyzkumu dandy se recept takrka nelisi. Loupani sezamu je pouze poznamka ze zkusenosti ne osobni, avsak tak jsem videla sezam pripravovat. Moje poznamka o ‚mlaceni zita‘ zajiste neni doslovna, pouze znamenala, ze se musi oddelit slupka od seminka. To, co pise jolanka, to zni logicky proveditelne, avsak tak jsem to nevidela pripravovat. Zajimalo by me proc (mozna, ze zasucha se slupka neoddeli). Maceli sezam ve vode. Omlouvam se Ti jeste jednou a dekuji Ti za Tvoji trpelivost, shlednuti a vyzkouseni receptu…

dandi, rozumim vic nez dobre, jak neprijemne to je se nakouknout pod mnou uvedene recepty a najit tam misto konstruktivnich komentaru k receptu, jakkoliv pozitivnich, nebo negativnich, exhibici ruznych ego. Osobne bych take od takovychto receptu utikala pryc. Tu chvili na Labu si chci vychutnat jako sveho konicka, coz byl duvod, proc jsem se pred deseti lety na tyto stranky prihlasila. Za deset let se casy zmenily, tak jako Labuznici. Jedni si vyzadovali propracovane, dlouhe recepty, jini cim strucnejsi a snazsi, tim lepsi. „Neni clovek ten, aby se zavdecil lidem vsem“ (nedavno pronesla jedna mlada moudra divka). Ingredience v ceskych obchodech nezname deset let dozadu (anebo jak to spravne rikate?), dnes naprosto bezne. Takze, s timto nadhledem bychom se take na recepty meli divat. Dandi, uz, uz jsem si myslela ze se na ceste do Svedska zastavim v Cesku, avsak Bohuzel mi to tentokrate nevyjde :-D

gmp, pouze moje poznamka ke Tvemu nefer komentari „leč v převleku za barb“ je naprosto nemistnou poznamkou ke vseobecne zname situaci, ze po dlouhe dobe jsem se vratila pod prihlasenim sve dcery Barbory. Osobne nepotrebuji zadne prevleceni k tomu, abych nekoho inkognito urazela, tak jak to nekteri praktikuji. Mela jsem Bohuzel obavy podlozene drivejsimi zkusenostmi s urcitymi Labuzniky a moje obavy se naplnily i kdyz obsazeni je jine!

Příspěvek upraven 22.03.11 v 18:45

 
danda  22.03.11 18:00

Jol :-), ty jsem zdědila po Holzmanovi :-P , ten první pytlík je neloupaný, ale já jsem asi pokaždé měla loupaný a nikdy mne nenapadlo, že se prodává i přírodní, no jo, učit se učit se :-), tady ještě jeden odkaz - http://www.vitamina.cz/…BIO,295.html snad to bude vidět víc :-)
Jdu vařit Bentovo sečuánské kuře, mám třístehnové :-)Měj se hezky :-)

 
jolana
4987 příspěvků 22.03.11 17:32

Dando, tie okulare mas super a svedcia ti :)..mimochodom, to nelupane sezamove semienko si kup, budes mat lepsiu predstavu +zdravy sezam ktory urcite pouzijes na hocico a taky trvrdy zas nie je, si nemysli,, prave naopak pekne chrusta alebo lespie povedane lepsie chrusta…inym doporucujem nelupat , nie je to realizovatelne ani po vetre ani vo vode..skoda ze to nasa Lesni bytustka nespomenula..:)

PS:Navyse mam dojem ze to co sa predava u nas (podla obrazkov)nie je nelupane..vzhladom mi ho nepripomina..ale zas mozno zalezi od zemi povodu..?

 
danda  22.03.11 17:04

Bytůstko :-), doma loupat sezam jak píšeš, tak snad jen pro tu zábavu, tedy nikdy jsem to nezkoušela, ale tu práci si asi umím představit :-) Z komentářů jsem vyčetla, že se nakonec zadařilo, ba i rozemletí, já bych asi drtila v hmoždíři :-), ale snad ti pomůže http://tipdeck.com/…make-tahini/, i když jsem se všude dočetla, že nejzdravější je neloupaný http://www.magazinzdravi.cz/…move-seminko :-)

Snad to konečně vyřeší i problém casinův :-), protože tady jsme splachovací jednoznačně my, ženy :-)

 
casino
4377 příspěvků 22.03.11 14:30

Milošu,
píšete, jako znalý života na statku… :-)
Nedá mi to a cituji premiéra A. Švehlu, rodem statkáře z Hostivaře, z novinového článku ČLOVĚK ČLOVĚKU DOBYTKEM: „Měli jsme na statku tele, které dostávalo mléko od nejlepší krávy, přesto to byl vůl“ Asi by to lépe SEDLO SEM kde kolegyně, snad odkojená jednou z alma mater, se pokouší kádrovat druhou :twisted:

Dámy,
já o voze, Vy o kozlovi :mrgreen: Určitě nejsem žádný beránek, spíše ha…, ale splachovací :-P Možná bych byl raději viděn TAKÉ POD KAMENEM (18.03.11 01:00) Nečiní mi však žádný problém optati se znovu: Jak je to tedy s tím sezamem :think:
Viktorko, až tu budete gruntovat, následující by tu snad mohlo zůstat zachováno.
V postupu babi píše:
TIP: Jak získat sezamová semínka: Syrová semínka se na den namočí do vody. Ustlučou se…
V komentáři 18.03.11 00:30 píše: …potlouct valeckem na testo (je to neco jako mlaceni zita). Potom se vse vysype do vody, …
No, babi píše něco o mlácení žita… Já už tu mlátím prázdnou slámu asi … Tak mě klidně mlaťte s necitem :wink:

Příspěvek upraven 22.03.11 v 14:40

 
danda  22.03.11 13:16

Milošku, tos mě teda vyděsil, honem jsem se tedy taky odhalila abys věděl, kdo ti předsléze i poté pomůže s požíváním alkoholu :-), protože do poslední chvíle zřejmě nebude jisté kolik jich v tom převleku nakonec bude :-)

 
gmp
1592 příspěvků 22.03.11 06:36

„Dandi, Casino na sraz přijede, leč v převleku za barb-i. Nejprve se bude plížit jak plíživá kontrarevoluce. Pak mne požádá o pomoc v orientaci na srazu. Posléze v orientaci v požívání alkoholu. A PAK – pak v nestřeženém okamžiku se odhalí a udělá ze mně vola. Což mu vlastně jediné nevyjde, neb jak známo z vola vola neuděláš.“ :-D

 
lesni_bytost
119 příspěvků 20.03.11 22:53

Tohle mi přijde docela smutné. Vhodnější a plodnější diskuze by asi přeci jen byla o možnostech a zkušenostech s loupáním sezamu.. nebo alespoň o jakémkoliv vaření.. Škoda.

 
danda  20.03.11 22:49

Abych pravdu řekla, z 99% je mi to šumafuk, jen jsem chtěla říct, že nejsme omezení abychom nevěděli, nebo si neudělali na recept vlastní názor, většina z nás nemusí nic komentovat a přesto ví a kolikrát fundovaný komentář je zavádějící, s kopem bych počkala, aby nebyl pokutový :-) A když se chci opravdu podívat do komentářů jestli někdo uvařil a jak to dopadlo a než se kolikrát prokoušu přes casina, tak jdu radši uvařit něco jiného (obrazně řečeno).
A asi nejblíž pravdě bude jaga :-) :potlesk:

 
Alis
2617 příspěvků 20.03.11 22:45
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 
jaga13
399 příspěvků 20.03.11 22:23

…no mně by jako větší nuda přišlo, kdyby si, Pánbůh s námi a zlý pryč, začalo casino notovat s babi…

 
Alis
2617 příspěvků 20.03.11 22:23

Tvůj příspěvek si, Dando, zaslouží postupovat odzadu: Ano, znovu jsi konstatovala mnohokrát vyřčené - psané slovo se dá vysvětlit více způsoby, že vyslovené… A asi bychom si to měli všichni stokrát zopakovat, než napíšeme příspěvek, protože určitě ne všechno, co bylo pochopeno jako neustálé znevažování, napadání, nemístná kritika, tak bylo prvotně myšleno. Aby nedošlo k omylu, nemluvím tu teď pouze o jednom labužníkovi :D

Co se týče první části první věty, netroufám reagovat, míč kopu na Casinovo hřiště :-)
A ta druhá část? Nechme to taky na něm, třeba se stane zázrak a na Labu se konečně najde někdo, kdo kritiku přijme a zařídí se podle toho. A kdyby nebyl sám, to už by bylo na oslavu :-)

 
danda  20.03.11 21:59

Alis, nazvala jsem nudnými jeho znalosti, které předkládá, ne casina celého :-), protože jeho komentáře, hlavně pod recepty babi, nejsou velice často konstruktivní, ale mají charakter napadající, bohužel to není pouze můj pocit a právě proto bych tohoto pána já ráda poznala osobně, ač to také není ode mne pozvání, to bych stylizovala jinak :-) Tady je vidět jak psaný text může být kolikrát zavádějící a jinak chápán :-)

 
Alis
2617 příspěvků 20.03.11 21:30

Nechodím na labu jen vařit, hledám tady i informace a zajímavosti, které bych se jinde těžko dozvěděla. Proto jsem ráda, když se mohu na recept či info spolehnout. Proto se ptám, jak se tedy ten sezam loupe? Je mi jedno, kdo mi odpoví, ale budu ráda, když to bude někdo, kdo s tím má zkušenosti :-)

Souhlasím s Milošem, každý má právo na názor, dokonce i ten, co někoho prudí a druhého nudí. :-)

A čistě za sebe - kdyby mě někdo jedním dechem nazval nudnou a zároveň pozval na sraz, měla bych jasno, jak odpovědět :-(

 
zébulon  20.03.11 18:38

Bohužel nerozumím termínu předskokan v diskuzi. Ale nijak mi to nevadí. Na sraz zcela jistě nepojedu, to je jisté, úplně mi to stačí takhle.

 
danda  20.03.11 18:01

zébulon, ne, nejsem členkou komise, dokonce ani té hodnotící :-), a pokud hodnotím tady nějaký recept, tak se snažím slušnou formou k receptu jako takovému, protože většina z nás nepotřebuje předskokana, který odhalí kdejakou ptákovinu :-)a právě proto si přeji poznat casina naživo, to je celé :-) no a o srazech se tu hovoří veřejně, kdekoliv, takže mne nemusíte odkazovat na SZ :-), možná byste se mohla zúčastnit i vy :-)

 
zébulon  20.03.11 17:47

V zájmu té opěvované spravedlnosti bych podotkla, že casino mívá více méně vždy pravdu. Je tohle kulinářský web, nebo jsem se nějak spletla a jedná se o psychoanalytickou ordinaci?
dando, dotaz - vy jste tady členkou nějaké hodnotící komise? Nepatří ten váš sraz přesně do těch soukromých zpráv, kam posílá glama jiné účastníky diskuze?

 
danda  20.03.11 15:17

Glamo, souhlas :-), mně casinovy znalosti, které nám dává okázale najevo připadají už dost nudné, mě by naopak moc potěšilo, kdyby přijel na nějaký sraz (třeba ten květnový) a tam nám předvedl on-line své zkušenosti :-)Jo, to by bylo kráááásné :-)Že nejsem sama, kdo by si také přál? :-P

 
glama  20.03.11 15:06

Milošku, já casinovi názor neberu. Nechť si ho uchová, ventilovat ho může klidně v okně nebo v SZ.
Mně naopak přijde už přehaný ten jeho stolking. Každá záminka je mu dobrá, aby se do babi navezl. (A následně event. i těch, kdo ji brání ;-) ) Tomu se lidově říká „Jít po někom jak slepice po flusu…“
Já nesnáším nespravedlnost.
Nejsem jediná, komu to vadí.
Projdi si diskuze, casino byl upozorňován již vícekrát. Takže vím, že nejsem sama, komu to vadí. Všechno má přece své meze.
Ale pokud se to tobě líbí…prosím. Máš na to právo,to právo ti neberu. ;-)

 
gmp
1592 příspěvků 20.03.11 14:49

Glamičko, nejeví se Ti ten vzkaz Casinovi poněkud přehnaný. Můžeme s člověkem nesouhlasit, můžeme ho dokonce nemít rádi, ale nemůžme mu brát právo na názor.
Mimochodem, proč v závěru hovoříš v množném čísle?

Příspěvek upraven 20.03.11 v 14:49

 
jolana
4987 příspěvků 20.03.11 12:39

Lepsie ako macat je jednoducho presypavat po vetre..
Glamo,medzi nami .. Casino ma aspon daco k receptu..:-)

 
glama  20.03.11 11:13

casino - je vidět, že ženy si se semínky poradily i bez vašeho protektorství.
Dětinská blbost dospělých otravuje život těm všem normálním.. A protože to s vámi už lepší nebude, co se soustředit buď na jiného koníčka? (co zkusit třeba Sudoku) a nebo své nimrání ventilovat v SZ… Už vícekrát vám bylo doporučeno, abyste ostatní neotravoval svým malicherným hnidopišným pronásledováním babi…ono to opravdu každého nebaví…

edit admin, myslím, že těchto slov není třeba

Někdo stárnutím moudří a laskaví, někdo hloupne a prudí…a prudí… a proč bychom to měli odnášet my všichni…?

 
casino
4377 příspěvků 20.03.11 10:42

Tereza mi tady v komentáři napsala: Tvá neustálá averze k babi se mi jeví už dosti dětinská…
Je známo, že muži nestárnou :-) Pokud náhodou ano, tak ke stáru dětinštějí a blbnou. Nejsem výjimka :-D
Ano, mám averzi! Ne na babi, ale na pitomosti které produkuje častěji než jiní (ale to je dáno i množstvím jí vyprodukovaných receptů…Toto podotýkám jako zlehčující polehčující okolnost) :mrgreen:
V postupu babi píše: TIP: Jak získat sezamová semínka: Syrová semínka se na den namočí do vody. Ustlučou se… …
V komentáři 18.03.11 00:30 píše: …potlouct valeckem na testo (je to neco jako mlaceni zita). Potom se vse vysype do vody, …
No, možná nejen muži ke stáru dětinštějí… :-P

Příspěvek upraven 20.03.11 v 10:45

 
lesni_bytost
119 příspěvků 20.03.11 01:20

Nevadí, prostě jsem to chtěla zkusit a docela jsme se u toho tlučení pobavily (my ženy) :lol: To vybírání semínek/šlupek z vody už bylo horší, pořád se mi to promíchávalo :roll: :lol:

 
babi
6360 příspěvků 20.03.11 01:06

vis, kdybys nerekla, ze mas seminka jiz namocena…
prisla jsem na to, ze kdyz jsou seminka vyschla, nebo stara, nejde to tak, jak by clovek chtel :mrgreen:
Rekla bych, ze nejlepsi je si koupit vyloupana seminka, oprazit je a podle receptu rozmixovat :-D Dekuji Ti za nakouknuti…

 
lesni_bytost
119 příspěvků 20.03.11 00:32

Díky za radu, tloukla jsem, většina semínek se oloupala (měla jsem tlouci déle..), ale rozdělit slupky a semínka pak už bylo horší.. raději zůstanu u kupovaného loupaného sezamu, cenový rozdíl není tak velký :wink: Alespoň jsem si zase zkusila něco nového :-)

 
babi
6360 příspěvků 18.03.11 00:30

vilo, seminka se musi oddelit od sve slupky. Muzes je dat do igelitoveho sacku a naplocho je potlouct valeckem na testo (je to neco jako mlaceni zita). Potom se vse vysype do vody, tak jak je v recepte popsano, seminka vyplavou nahoru a slupky klesnou ke dnu nadoby. Osusi se a oprazi. Je to trochu prace, ale zato ziskas tahini bez pripravku a konzervatu. Snad to vyjde :-D

 
lesni_bytost
119 příspěvků 17.03.11 13:31

Dostala jsem neloupaný sezam, tak si ho chci zkusit oloupat, mám už namočeno, jen nevím jistě, jak že ho pak mám utlouct.. Neumíte někdo poradit?
Jinak ochucenou tahini podle tohoto receptu si mažu i na housku.. mňam ;)

Příspěvek upraven 17.03.11 v 13:31

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí ochucená ¨Tahini¨ pasta.

Babi, na etiketě jsem četla složení: pražená sezamová semínka, ale jak dál, to vím až teď.. Pardon, samozřejmě jsem označením „z obchodu“ myslela neochucenou tachini pastu ne přidané konzervanty:-) Tímto receptem na domácí tachini pastu udělám radost celé naší rodině. Moc a moc a moc děkuji!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí ochucená ¨Tahini¨ pasta - marianne,

poslala jsem spíš, než jsem dopsala. Semínka pražím v takovém drátěném čtvercovém košíčku, kterým štěrchám nad plamenem a pak je rozmixuji s vlažnou vodou na hustotu jakou chci. Dám do skleničky a zaliji sezamovým olejem, což zabrání přístup vzduchu. Uzavřu skleničku a dám do chladničky.

Pa,

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí ochucená ¨Tahini¨ pasta - marianne,

no, ta z obchodu má nějaké konzervační přípravky. Avšak rozmixovaná opražená semínka jsou jak říkáš Tahine pasta, která se používá v různých dipech a jiných receptech, což Ty znáš ;o)

Přeji Ti příjemný večer!

 
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí ochucená ¨Tahini¨ pasta.

Babi, tento recept mě moc zaujal, „tachini“ máme moc rádi.
Kdybych chtěla připravit tachini, tak jako se prodává v obchodech - tak vynechám citron. šťávu, sůl a česnek a použiju jen pražená sezamová semínka, sezamový olej a vodu? nebo je jiný postup? Děkuji.l

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

včera | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist