Recept Domácí jednoduchá směs francouzského koření-Quatre Épices

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchat koření dohromady a uskladnit ho ve tmě a chladnu ve vzduchutěsně uzavřené skleničce.

P.S. Každá kuchyně se vyznačuje svojí směsí koření. Indická kořením Karí, Čínská směsí pěti koření, Japonská směsé sedmi koření atd. Francouzká kuchyně má svoji vlastní směs Quatre Épices, které se používá nejenom do pečiva, sladkých pokrmů, lívanců a omelet, ale také do pokrmů z mletého kuřecího, králičího, vepřového masa, zvěřiny a různých paštik atd.

Koření má své kořeny ve Středověku, kdy ne mnoho se jich dostalo do středozemí a jejich královských dvorů a které by vydrželo několik měsíců skladování.

Dnešné kulinářský vývoj francouzké kuchyně používá více a více čerstvých bylinek a směs koření Quatre Épices je pozůstatek dávných dob, kdy obchod s kořením byl nesmírně důležitý k ochucení francouzkých pokrmů.

Nahoře udaný recept je základní receptem. Šéfkuchaři si vytvářeli a vytváří svoje osobní směsi, které si přísně střeží a některé směsi mají až 12 ingrediencí.

Recept je z kategorií: Koření



Nahlásit recept

  • 14.09.03 vloženo
  • 12251x zobrazeno

Ingredience

  • 1 díl nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 díl pomletého zázvoru
  • 1 díl pomletých hřebíčků
  • 2 díly bílého pepře

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí jednoduchá směs francouzského koření-Quatre Épices

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jolana
4988 příspěvků 23.09.15 09:30

Alis, ano! vdaka :)…konecne to niekto povedal… by ludia nehladali ze co to take nezname, tajomne z ostrovov… :mavam:

PS: francuzstina je jeden z mala zivych jazykov, ktory sa neobohacuje z ostatnych… prave naopak, ostane jazyky preberaju z nej slova a zvraty zakazdym ked zistia ze im take pozicky pridavaju na krase… to mi utkvelo oddavna v hlave napisane od jedneho talianskeho spisovatela.. :mavam:

 
Alis
2617 příspěvků 22.09.15 18:47

Jol, ano, někdy Francouzi říkají Quatre Épices našemu novému koření. Možná bych měla napsat „říkali“, třeba se to z jejich slovníku již vytratilo. Ale vím stoprocentně, že v době, kdy byla francouzština diplomatický jazyk, to tak bylo.

Ne, žech byla až takový pamětník :lol: :lol: :lol:

 
hippolyta
359 příspěvků 21.09.15 22:14

Francouzi rikaji poivre de la Jamaïque :- ). Ale smes, ktera se ve Francii bezne prodava jako ctyri koreni, jich nekdy obsahuje pet - bily pepr, muskatovy orech, hrebicek, zazvor a skorici. Nekdy jsou opravdu jen ctyri, bez pepre.

 
jolana
4988 příspěvků 21.09.15 21:55

..myslis nove korenie?

 
Kalikrates
1 příspěvek 21.09.15 20:30
Quatre épices - čtvero koření

Originál čtvero koření jsou zvláštní zrna z Antilských ostrovů, která mají vůni současně vůni pepře, hřebíčku, muškátového oříšku a skořice. Originální koření jsem kdysi kupovala ve Francouzské prodejně v Praze ve Jindřišské ulici. Jde namíchat z jednotlivých koření, ale není to ono. Originální je mnohem jemnější a namíchaná směs se mu nevyrovná. V současné době se nedá nikde sehnat, snad jedině ve Francii. Je úžasné do paštik, mletých mas a nádivky do kuřete. Kdysi také vyráběla Vitana směs do mletého masa, která byla originálu velmi podobná a dobrá, ale ty současné jsou úplně jiné. Kdo navštíví Francii, ať si ho tam koupí. Doporučuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist