Recept Domácí huspenina

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Domácí huspenina

Postup

Maso z hlavy, nožičky i kůži omyjeme v teplé vodě,očistíme a dáme vařit, nejlépe do tlakového hrnce. Přidáme 1 cibuli, sůl, kuličky pepře a bobkový list. Na počátku varu sebereme vzniklou pěnu, hrnec uzavřeme a hodinu vaříme velmi mírným varem. Ke konci varu přidáme mrkev a druhou cibuli.

Maso i nožičky vyndáme a vykostíme, kůži dáme stranou a maso nakrájíme na kostičky. Kůže umeleme na masovém strojku. Cibuli a mrkev nasekáme nadrobno a promícháme s masem a kůží, přidáme hrášek, ochutíme pepřem, utřeným česnekem, octem a podle chuti i špetkou cukru.

Opět dobře promícháme, případně ještě dochutíme, nalijeme do pekáčku, asi 2 minuty povaříme a necháme v pekáčku chladnout nebo nalijeme do mísy či jiné formy.

Recept je z kategorií: Vepřové maso



Nahlásit recept

  • 31.03.04 vloženo
  • 33866x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 a 1/2 kg libovějšího masa z vepřové hlavy i s kůží
  • 1 kg vepřových nožiček
  • 250 g kůže z bůčku nebo jiné části
  • 1 mrkev
  • 2 cibule
  • 1 lžíce soli
  • 10 kuliček pepře
  • lžička mletého pepře
  • 1 bobkový list
  • 5 stroužků česneku
  • 4 lžíce sterilovaného zeleného hrášku
  • ocet
  • špetka cukru

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí huspenina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
kozak993
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Domácí huspenina

Povedlo se a paráda.

 
esmeralda
4768 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí huspenina

Díky Ejo, však už jsem si ho také stáhla.

 
Eja
3035 příspěvků 25.01.09 03:43
Esmeraldo,

při pátrání po sulcu doporučuji tento Tomův recept, to je fakt klasika. Já ho dělám trošku zjednodušeně – nožičky a koleno s kůží. Vařit DLOUHO, a zredukovat varem tak, aby na konci po vystydnutí vznikla opravdu rosolovitá hmota. Pokud nemáš dost nožiček, které hlavně sulcovatí, tak lze v nouzi použít velmi opatrně trošku želatiny, která Ti to udrží pohromadě, ale už to není ono. Obzláštní estéti mohou do patřičné formy nalít trochu tekutiny, pak vajíčka natvrdo nakrájená na kolečka, pak vrstvu nasekaného masa ( já kůži nedávám vůbec, ani namletou), vrstvu směsi sterilované zeleniny, zase maso a pak všechno zalít a nechat ztuhnout. Pokud to nemáš " v oku", tak radši huspeninku kořenit méně, zejména s octem opatrně – vždycky se dá dochutit při podávání, já na huspošku ráda trošičku octa, hrubě mletý pepř a syrovou cibuli jako třeba na tlačenku. Přeji úspěšné vaření.

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí huspenina

vypadá to fakt nádherně…ale tak, Tome, kdybys to připravil a já jen konzumovala, to by byla teprve bašta!…

 
Eja
3035 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí huspenina

Mňam,mňam,mňam. Tome,nic jiného není třeba dodávat.

Vložit nový komentář
Inzerce

Vylaďte letní pokrmy řeckým olivovým olejem

23.07.14 | Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Vyzkoušejte středomořskou kuchyni. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy, které přímo vybízejí k použití olivového oleje. (číst dále)

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ořechový koláč Ořechový koláč
TOPlist