Recept Domácí český Bejlíííz (Baileys)

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!!
Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat.
Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky.
Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml – 750 ml).
Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)
TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…

Recept je od Moniky Brýdové – Šikovné ručičky rozhodně ocení i jiné její nápady!!!

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů



Nahlásit recept

  • 21.07.04 vloženo
  • 12693x zobrazeno

Ingredience

  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 krabičky neslazeného TATRA mléka
  • 8 lžic strouhaného kokosu
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 - 750 ml rumu (podle chuti)

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

karel prsíčko 02.09.14 16:25

Recept je NEBEZPEČNÝ!!!!!

Diskuse k receptu Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
daduuja
290 příspěvků 03.09.14 21:45

Se zázvorem http://www.labuznik.cz/…t-sex-creme/

 
casino
4209 příspěvků 02.09.14 20:49
„ilustrativní foto“

Myslím, že glama by fotečku ocenila a řehtala by se, až by se pupokala… :mrgreen:

 
birkana
850 příspěvků 02.09.14 19:24

@karel prsíčko, hlavně že jste nám vložil „ilustrativní foto“ :evil:

 
daduuja
290 příspěvků 02.09.14 19:00

@karel prsíčko http://www.cukrar.cz/…a_vypsat.asp?… a diskuze i zde – http://www.labuznik.cz/…salko-39038/.

 
Dadooa
215 příspěvků 02.09.14 18:58

@karel prsíčko Recept je nebezpecny jen pro blbce, co nejsou schopny dodrzet pracovni postup :mrgreen: Varim to bezne snad deset let a kuchyn mam v cajku. Troubove at to ale radci nezkousej! :-D

 
danabi
13 příspěvků 02.09.14 17:05

CHUŤ tohto nápoja je vynikajúca, RECEPT presný, jednoduchý POSTUP overený kuchyňou mojej mamy, kuchyňou mojou a už aj dcérinou. Spočítané – u nás doma je súčasťou Vianoc asi 35 rokov :))
Tento rok sa ho chystám vyrábať a expedovať ako darček pre priateľky :) Pssst :P

 
karel prsíčko
2 příspěvky 02.09.14 16:37

Promiňte, ale nejsem si jistý, že jsem Vás zcela pochopil. Kde na tom odkazu si to mám jako najít? Nejsem žádný hlupák, ale dala jste mi nejasné podklady. :pocitac:

 
birkana
850 příspěvků 02.09.14 16:30

@karel prsíčko, mléko zkaramelizuje. Je to vyzkoušené; viz např. www.cukrar.cz :jazyk: Nejsem pí. Brýdová, nicméně jsem si dovolila odpovědět :think:

 
karel prsíčko
2 příspěvky 02.09.14 16:19

Drahá pí Brýdová,

z jakého důvodu bych podle Vás měl dvě hodiny vařit plechovky kondenzovaného mléka? Nejsem si jistý, jestli plechovka kondenzovaného mléka je zrovna vhodnou tlakovou nádobou na vaření..

 
ajta
589 příspěvků 03.12.09 03:50
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

no vida… zas je to tady… období vánočního řádění v kuchyni… kdysi moje kamarádka přeřeknutím vytvořila výraz „vaječníkový likér“… výraz se ujal… a tento recept je právě jedním z návodů na vytvoření zdařilého „vaječníkového“ mlsu… :-))

 
ajta
589 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

už pár let vyrábíme „vaječňák“ podle tohoto receptu a pokaždé při jeho konzumaci zazní věta: „To nemá chybu!!“

 
Labužník Bery02
58 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Já jsem ho už dělala a z jednohoa půl litrů hotového šnapsu mě zbylo třičtvrtělitru. Tak jsem koupila další mlíko a bude další. Ten už schovám na poletí zmrzlinových pohárů na svátky.

 
esmeralda
4773 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

MilenoD, kokosové mléko by se určitě použít dalo, ale nebude to Baileys. Tam kokos není. Ale možná že tím vymyslíš nový originální nápoj.

 
MilenaD
123 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Dalo by se použít už přímo kokosové mléko? V piksli prodávané? A mělo by se – pokud bych ho použila – převařit?

 
esk
105 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Jenom bych dodala: Neměli byste ochutnávat jednotlivé meziprodukty, nebo nezbyde na likér. Já ochutnávala. Kokos v mléce, mňam. Kokos v mléce po vylouhování, mňam. Kokos se zkaramelizovaným Salkem, mňam,.....Abych to zkrátila, 500 ml rumu potom stačilo bohatě. :-)

 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Byl jsem tu - Viktor Čistič

nevhodné příspěvky byly vymazány

upozornění pro uživatelku Harapara:
sklidni se, na ty tvoje nactiutrhačný kecy tu není nikdo zvědav!

 
esmeralda
4773 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz

Glamo, varování. Kondenzované mléko zahřívané v plechovce může explodovat!!!!

 
glama  25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz

Tenhle recept je pro ni spíše netypický, oblast jejího umění je poněkud odlišná.
Já drátkuji, ale hlavně, hlavně dělám decoupage! A hlavně obrázky! Strašně mě to baví a přátelé mají radost z dárků a i prodávám!
No a příště budu při tvorbě obrázků popíjet i Bejlíz!

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz

Glamo, taky doporučuji stránky Moniky Brýdové všem šikulkům. :-) Už jsem na ně mockrát koukala, ale zatím jsem žádné její nápady nevyzkoušela. Ale až zase nastanou dlouhé zimní večery …

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Jahodový pohár Jahodový pohár
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
TOPlist