Recept Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byly potopené, mírným varem vaříme cca 2 hodiny. Necháme vychladnout, v žádném případě neotvíráme horké!!
Na suché teflonové pánvi opražíme dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijeme do misky, kam jsme nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Necháme 24 hodin v lednici macerovat.
Druhý den slijeme přes plátýnko a dobře vyždímáme, kokos vyhodíme, popř. můžeme použít do bábovky.
Smícháme svařené slazené mléko, ze kterého se nám udělal hustý karamel s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přiléváme rum (podle chuti, tak mezi 500 ml – 750 ml).
Slijeme do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)
TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…

Recept je od Moniky Brýdové – www.brydova.cz Šikovné ručičky rozhodně ocení i jiné její nápady!!!

Recept je z kategorií: Výroba alkoholu a destilátů



Nahlásit recept

  • 21.07.04 vloženo
  • 11852x zobrazeno

Ingredience

  • 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
  • 2 krabičky neslazeného TATRA mléka
  • 8 lžic strouhaného kokosu
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 - 750 ml rumu (podle chuti)

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ajta
588 příspěvků 03.12.09 03:50
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

no vida… zas je to tady… období vánočního řádění v kuchyni… kdysi moje kamarádka přeřeknutím vytvořila výraz „vaječníkový likér“… výraz se ujal… a tento recept je právě jedním z návodů na vytvoření zdařilého „vaječníkového“ mlsu… :-))

 
ajta
588 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

už pár let vyrábíme „vaječňák“ podle tohoto receptu a pokaždé při jeho konzumaci zazní věta: „To nemá chybu!!“

 
Labužník Bery02
58 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Já jsem ho už dělala a z jednohoa půl litrů hotového šnapsu mě zbylo třičtvrtělitru. Tak jsem koupila další mlíko a bude další. Ten už schovám na poletí zmrzlinových pohárů na svátky.

 
esmeralda
4768 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

MilenoD, kokosové mléko by se určitě použít dalo, ale nebude to Baileys. Tam kokos není. Ale možná že tím vymyslíš nový originální nápoj.

 
MilenaD
123 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Dalo by se použít už přímo kokosové mléko? V piksli prodávané? A mělo by se – pokud bych ho použila – převařit?

 
esk
105 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz (Baileys)

Jenom bych dodala: Neměli byste ochutnávat jednotlivé meziprodukty, nebo nezbyde na likér. Já ochutnávala. Kokos v mléce, mňam. Kokos v mléce po vylouhování, mňam. Kokos se zkaramelizovaným Salkem, mňam,.....Abych to zkrátila, 500 ml rumu potom stačilo bohatě. :-)

 
pepicek
1309 příspěvků 25.01.09 03:43
Byl jsem tu - Viktor Čistič

nevhodné příspěvky byly vymazány

upozornění pro uživatelku Harapara:
sklidni se, na ty tvoje nactiutrhačný kecy tu není nikdo zvědav!

 
esmeralda
4768 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz

Glamo, varování. Kondenzované mléko zahřívané v plechovce může explodovat!!!!

 
glama  25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz

Tenhle recept je pro ni spíše netypický, oblast jejího umění je poněkud odlišná.
Já drátkuji, ale hlavně, hlavně dělám decoupage! A hlavně obrázky! Strašně mě to baví a přátelé mají radost z dárků a i prodávám!
No a příště budu při tvorbě obrázků popíjet i Bejlíz!

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Domácí český Bejlíííz

Glamo, taky doporučuji stránky Moniky Brýdové všem šikulkům. :-) Už jsem na ně mockrát koukala, ale zatím jsem žádné její nápady nevyzkoušela. Ale až zase nastanou dlouhé zimní večery …

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Švestkový koláč - Tarte

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z...
TOPlist