Recept Domace Barbecue v rure

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kurca naporcujeme na osem kuskov a chrbaty a kridla odlozime na polievku alebo pouzijeme kuracie palicky.

Na oleji oprazime do makka a biela cibulu, pridame vsetko ostatne( par. pretlak je trosku redsi) a povarime. Po prevareni rozmixujeme alebo prelejeme cez sitko(kvoli cibulke).

Vychladnutou omackou ponatierame kusky maska a nechame v chlade ulezat. Zvysnu omacku uschovame.

Odlezane a ulezane opekame nad drevenym uhlim, pri opekani natierame zvysnou omackou -palicky/masko ma byt cele pokryte/navstvene omackou ako ked daco lakujeme/farbime.

Kto nema moznost ohnika: naporcovane kuriatko vlozime do hrnca kde sme pridali mrkvu, celu cibulu, stonky rapikateho zeleru, trochu noveho korenia(cele) a cele cierne korenie+sol a supku z cibule(da krasnu farbu). Zalejeme a povarime tak, aby masko bolo na plovicu uvarene.

Nechame vychladit, natierame omackou, polozime/rozlozime do pekaciku, dame do rury. Asi raz a dvakrat medzi pecenim vyberieme a potierame zvysnou omackou.

Omacka je dobra aj ku hranolkam a tak.. ;-)

Dobru chut!

Recept je z kategorií: Drůbež



Nahlásit recept

  • 10.07.08 vloženo
  • 4056x zobrazeno

Ingredience

  • 1kg a daco/male kuriatko alebo palicky z kurata
  • Omacka:
  • 100-150 ml oleja
  • 1/2 salky cibule nadrobno nakrajanej
  • 2-3 PL kecup
  • 4-5-6 PL par.pretlak
  • sol
  • 1/2-1 Kl mlete cierne korenie
  • 1-2 PL cukor
  • 1/2 salky tmavy med
  • 100-150 ml biely ocot
  • -kto chce prida na jemno nastruhane jablcko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Domace Barbecue v rure

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist