Recept Dobrý kokosový zákusok

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dobrý kokosový zákusok

Úvod

recept je trošku dlhší, ale výborný.

Postup

l. žltky,cukor, vymiešame do peny,potom pridáme orechy,kakao,múku a sneh (upečieme ako zákl.cesto-biskvit) Po upečení kým korpus vychladne,pri­pravíme si plnky.

plnka l. – vajcia šľaháme s cukrom a kakaom nad parou až zmes zhustne. Keď masa vychladne, pridáme maslo a dobre vymiešame.

.plnka 2. – z cukru a vody uvaríme sirup, do ktorého primiešame kokos.Keď masa vychladne pridáme rum.

4. Upečený vychladnutý korupus potrieme lekvarom (ľubovolným) na ktorý postupne rozotrieme polovicu prvej plnky, potom nato rozotrieme celú druhú plnku a na ňu zvyšok prvej plnky. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Recept je z kategorií: Sváteční řezy



Nahlásit recept

  • 06.02.10 vloženo
  • 12776x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3O min.

Počet porcí

  • 30 porcí

Ingredience

  • základné cesto 5 vajec
  • l50 gr kryštál.cukru
  • 100 gr mletých orechov
  • 50 gr hladkej múky
  • l PL kakaa
  • plnka I. 3 vajcia
  • 210 gr kryšt.cukru
  • 2 PL kakaa
  • 300 gr masla
  • plnka II. 2 dcl vody
  • 200 gr kryšt.cukru
  • 250 gr strúhaného kokosu
  • 2 PL rumu
  • poleva l00 gr.čokolády na varenie
  • 50 gr.ztuž.tuk
  • l PL kakaa
  • l PL oleja

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dobrý kokosový zákusok

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vánoční pečený čaj

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
TOPlist