Recept Dobrá buchta s tvarohovou náplní

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V mouce rozmícháme prášek do pečiva a cukr, přidáme máslo a vejce a vypracujeme těsto. To vyválíme, přeneseme na plech a dáme na chvíli péct. Nedopečené těsto vyjmeme z trouby, potřeme tvarohovou náplní a bílkovým sněhem, pak znovu dáme do trouby a dopečeme.

Příprava tvarohové náplně: Žloutky smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, prolisované brambory a všechno zamícháme.

Příprava bílkového sněhu:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a nad párou šleháme dotuha.

Recept je z kategorií: Moučníky



Nahlásit recept

  • 17.09.06 vloženo
  • 21149x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g hrubé mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 200 g másla nebo tuku
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva.
  • Tvarohová náplň:
  • 4 žloutky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g tvarohu
  • 200 g prolisovaných brambor.
  • Bílkový sníh:
  • 4 bílky
  • 200 g moučkového cukru.

Doporučená příloha

  • káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dobrá buchta s tvarohovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist