Recept Dětský punč

aneb Dětský punč (pro Kozorohy)

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dětský punč

Úvod

Dětský punč pro Kozorohy.

Postup

Do čaje vymačkáme šťávu z citrónů a pomerančů a na malém ohni zahřejeme. Naplníme do sklenic, podle chuti osladíme medem a do každé skleničky vložíme 1–2 kolečka pomeranče.

Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Teplé nealko



Nahlásit recept

  • 23.01.06 vloženo
  • 7750x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 l spařeného gruzínského čaje
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 pomeranče (nejlépe s červenou dužinou)
  • med podle chuti
  • na ozdobu několik koleček oloupaného pomeranče.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 13.05.12 09:07

Ráno zahřál a zbytek jsem takticky slila do petky a co jsem teď tak ochutnala – studený je snad ještě lepší :)

Na léto určitě dobrá věc, vážně je to osvěžující :)

Já dala všeho dvojitou dávku, jen pomeranče jsem dala 2 kusy na litr a bohatě to stačilo, obě chuti (jak citron, tak i pomeranč) zůstaly provázané…

Sice je to v kategorii „dětské“, ale jako nealko pro dospěláky to s klidným svědomím doporučuji všem, kdo rádi osvěžující sladkotrpčejší chuť :)

Příště vyzkouším ještě s jinými druhy čajů (v plánu mám indický, zelený, bílý a na zkoušku ještě vícero druhů černého čaje…) ;)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Dětský punč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Zuzka1973
1170 příspěvků 13.05.12 10:18

Opravdu osvěžující nápoj, jen už jsem nezahřávala na plotýnce – bylo to teplé dost už od zalití čaje a šťávu z citrusů jsem přidala až čajový nálev lehce ochladl…
Na pití to bylo teplé stále až dost, jen jsem chtěla, aby chuť a vitamínová hodnota citusů zůstaly zachovány 8)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
TOPlist