Recept Dětská pochoutka (přesnídávka)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dětská pochoutka (přesnídávka)

Postup

Oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nastrouhaná jablka zalijeme 1/2 l vody a podusíme doměkka. Přidáme ve zbylé vodě rozmíchané pudinkové prášky, pískový a vanilinový cukr a povaříme asi 2 minuty. Horkou směs nalijeme do menších skleniček, dobře uzavřeme, otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Pokud chceme uchovat déle, sterilujeme 15 minut při teplotě 85° C.

Čerpáno z mimořádného čísla Praktické ženy - Nejoblíbenější ovoce (2/2000).

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce



Nahlásit recept

  • 23.05.04 vloženo
  • 10713x zobrazeno

Ingredience

  • 3 kg jablek
  • 3/4 l vody
  • 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 250 g pískového cukru
  • 2 balíčky vanilinového cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dětská pochoutka (přesnídávka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
J i ř í  05.11.10 20:23

Nebyl by lepší cukr vanilkový než vanilinový? Necpěme do dětí zbytečně chemii!

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dětská pochoutka (přesnídávka)

Další varianta: 5 kg oloupaných, nadrobno nakrájených jablek, 2 1/2 l vody, 1/2 kg cukru, 3 celé vanilkové pudinky (prášky) - jablka rozvaříme ve vodě, šťávu slijeme a do ní zamícháme pudinkové prášky, poté uvaříme a rozmixujeme. Sterilujeme při teplotě kolem 80° C (lze přidat libovolné ovoce, např. meruňky, jahody nebo bezinky).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist