Recept Dětská pochoutka (přesnídávka)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dětská pochoutka (přesnídávka)

Postup

Oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nastrouhaná jablka zalijeme 1/2 l vody a podusíme doměkka. Přidáme ve zbylé vodě rozmíchané pudinkové prášky, pískový a vanilinový cukr a povaříme asi 2 minuty. Horkou směs nalijeme do menších skleniček, dobře uzavřeme, otočíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Pokud chceme uchovat déle, sterilujeme 15 minut při teplotě 85° C.

Čerpáno z mimořádného čísla Praktické ženy - Nejoblíbenější ovoce (2/2000).

Recept je z kategorií: Konzervace ovoce



Nahlásit recept

  • 23.05.04 vloženo
  • 10678x zobrazeno

Ingredience

  • 3 kg jablek
  • 3/4 l vody
  • 2 balíčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 250 g pískového cukru
  • 2 balíčky vanilinového cukru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dětská pochoutka (přesnídávka)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
J i ř í  05.11.10 20:23

Nebyl by lepší cukr vanilkový než vanilinový? Necpěme do dětí zbytečně chemii!

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dětská pochoutka (přesnídávka)

Další varianta: 5 kg oloupaných, nadrobno nakrájených jablek, 2 1/2 l vody, 1/2 kg cukru, 3 celé vanilkové pudinky (prášky) - jablka rozvaříme ve vodě, šťávu slijeme a do ní zamícháme pudinkové prášky, poté uvaříme a rozmixujeme. Sterilujeme při teplotě kolem 80° C (lze přidat libovolné ovoce, např. meruňky, jahody nebo bezinky).

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Tatranské kuře Tatranské kuře
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist