Recept Dalmátské čufty

Slovinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mleté maso smícháme se žemlí namočenou ve vodě a rozmělněnou. Přidáme mouku, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme silnější kratší šištičky, které propečeme po obou stranách v rozpáleném oleji a vyjmeme.

Do zbylého tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, přidáme mouku, po krátkém osmahnutí přimícháme mletou papriku a nakonec zamícháme rajčatový protlak, pak podlijeme vodou, pečlivě rozšleháme a povaříme.

Potom přidáme do omáčky plátky citronu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián. Vaříme asi 20 minut, přidáme rozšlehanou kysanou smetanu, přisladíme, podle chuti přisolíme a po krátkém provaření procedíme na čufty.

Nakonec přidáme do omáčky na tuku podušená, na menší kostky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené okurky a paprikové lusky. Dušenou zeleninu a sterilovaný hrášek přidáme do omáčky s čufty.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 28191x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g mletého masa
  • 2 žemle
  • sůl
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • 1 cibule
  • mletá paprika
  • rajčatový protlak
  • 2 kolečka citronu
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • tymián
  • 1/4 l kysané smetany
  • cukr
  • 3 rajčata
  • sladkokyselá okurka
  • 2 zelené papriky
  • 100g sterilovaného hrášku
  • tuk na smažení.

Doporučená příloha

  • Různě upravené brambory nebo rýže.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dalmátské čufty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
J.Vorma
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Dalmátské čufty

rajčata před zamíchání do omáčky vlož krátce do vařící vody a potom je oloupej

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dalmátské čufty

Pepino, díky za recept – přesně pro nás! Naštěstí jsem vařila rovnou z dvojnásobné dávky (jenom hrášek jsem neměla, ale to nám nevadilo; a k mletému masu jsem přimíchala ještě čubricu), takže zbylo i na ohřátí. I proleželé je to vynikající.
Mňam, mňam, mňam, co nevidět se do jejich vaření znovu dám ;-)))

Vložit nový komentář
 

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle...
TOPlist