Recept Dalmátské čufty

Slovinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mleté maso smícháme se žemlí namočenou ve vodě a rozmělněnou. Přidáme mouku, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše dobře promícháme. Ze směsi vytvarujeme silnější kratší šištičky, které propečeme po obou stranách v rozpáleném oleji a vyjmeme.

Do zbylého tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, mírně ji osmahneme, přidáme mouku, po krátkém osmahnutí přimícháme mletou papriku a nakonec zamícháme rajčatový protlak, pak podlijeme vodou, pečlivě rozšleháme a povaříme.

Potom přidáme do omáčky plátky citronu, bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián. Vaříme asi 20 minut, přidáme rozšlehanou kysanou smetanu, přisladíme, podle chuti přisolíme a po krátkém provaření procedíme na čufty.

Nakonec přidáme do omáčky na tuku podušená, na menší kostky nakrájená rajčata, na nudličky nakrájené okurky a paprikové lusky. Dušenou zeleninu a sterilovaný hrášek přidáme do omáčky s čufty.

Recept je z kategorií: Mleté maso



Nahlásit recept

  • 29454x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g mletého masa
  • 2 žemle
  • sůl
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 vejce
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • 1 cibule
  • mletá paprika
  • rajčatový protlak
  • 2 kolečka citronu
  • bobkový list
  • nové koření
  • celý pepř
  • tymián
  • 1/4 l kysané smetany
  • cukr
  • 3 rajčata
  • sladkokyselá okurka
  • 2 zelené papriky
  • 100g sterilovaného hrášku
  • tuk na smažení.

Doporučená příloha

  • Různě upravené brambory nebo rýže.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dalmátské čufty

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
J.Vorma
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Dalmátské čufty

rajčata před zamíchání do omáčky vlož krátce do vařící vody a potom je oloupej

 
Sněhurka
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dalmátské čufty

Pepino, díky za recept – přesně pro nás! Naštěstí jsem vařila rovnou z dvojnásobné dávky (jenom hrášek jsem neměla, ale to nám nevadilo; a k mletému masu jsem přimíchala ještě čubricu), takže zbylo i na ohřátí. I proleželé je to vynikající.
Mňam, mňam, mňam, co nevidět se do jejich vaření znovu dám ;-)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Americký grilovaný losos

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
TOPlist