Recept Ďábelská směs na topinky

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ďábelská směs na topinky

Postup

Na masovém strojku umeleme maso i zeleninu,deko umeleme na mlýnku na koření /nebo roztlučeme/ a pak všecko smícháme dohromady.Dáme do pekáče a pečeme 2 hodiny v troubě.Prochla­dlou směs můžeme rozdělit do misek a zamrazit nebo dát do skleniček a zavařit /1 hodina při 100 stupních/.

Recept je z kategorií: Topinky



Nahlásit recept

  • 29.01.07 vloženo
  • 40216x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 3 hodiny

Ingredience

  • 2 kg rajčat
  • 2 kg paprik
  • 2 kg vepřového plecka nebo libovějšího bůčku /nebo obojí/
  • 6 velkých cibulí
  • 1 hlavička česneku
  • 10 feferonek /nemusí být,když jsou pálivější papriky/
  • 2 dl oleje
  • 1 DEKO na zavařování okurek

Doporučená příloha

  • Je to sice směs na topinky,ale rodina si ji maže i na čerstvé rohlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

ciocarlia 21.08.15 18:59

Teď jsem to dodělal z poloviční dávky (ale stejně mi na začátku přetékal i hluboký plech). Nepoužil jsem Deko, uložím to v dávkách v sáčcích do mrazáku. Pomazánka chuťově skvělá, kdo nemá rád „vostro“, nechť ubere feferonek, ale i když recept dodrží, huba mu neupadne. Skvělé, že není třeba přidávat koření ani sůl.

Odkaz na uvaření

Ačraj 20.09.13 10:39

Vyzkoušela jsem tento recept z poloviční dávky, jinak dle receptu.
Druhá možnost, maso nejdříve uvařit, potom vše pomlít, asi 10 min. provařit, naplnit skleničky a sterilovat.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Ďábelská směs na topinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
ciocarlia
5 příspěvků 21.08.15 19:33
Kolik z poloviční dávky

Ještě technická: dělal jsem to z poloviční dávky, maso ve složení cca 60 procent vepřové plece, 12 procent uzeného bůčku a zbytek uzená plec. Dávkoval jsem naběračkou o obsahu 130 gramů, z daného množství bylo 18 dávek.

 
Olin1
2 příspěvky 14.04.11 17:33

DEKO je vlastně konzervační přípravek (kyselina benzoová) schovaný za směsí koření a soli. Je to dobré na snížení rizika zkažení potravin, které jsou „sterilované“ v domácích podmínkách. Samotná benzoovka zrovna moc dobrá pochoutka není. Nejen že likviduje organizmy v uzavřené sklenici s jídlem, ale funguje tak určitě i po požití v žaludku - takže něco jako bifidus anti-active…Kdo ví, jak to tělo snáší - dávala se do hořčic, křenu, dresinků, zeleninových směsí a nápojů, má zákonem stanovené limity dávkování, což se v domácích podmínkách může teoreticky překročit. Osobně preferuji dodat koření podle chuti jako je v Deku a máte naturálnější produkt bez éčka. Pozor ovšem na tepelné ošetření při tzv. domácím sterilování a na teplotě skladování…

 
Evča L.  25.09.10 17:42
Záměna

Taky to dělám již leta, abych nemusela vařit a dlouho sterilizovat, dávám nakonec místo masa dietní salám a na tousty ještě domelu tvrdý sýr, takže topinky zapékám v troubě.

 
cokoladka
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská směs na topinky....vladko,

dekuju

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská směs na topinky

obrázek

 
penda
4753 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská směs na topinky

DEKO
89,5 % soli;
5,4 % kyseliny benzoové; 0,03 % drceného bobkového listu; 0,001 % mletého zázvoru;
3,2 % žlutého celého hořčičného semene;
1 % celého koriandru; 0,26 % celého černého pepře; 0,05 % mletého černého pepře; 0,14 % celého hřebíčku; 0,014 % mletého hřebíčku; 0,25 % celého jalovce; 0,05 % mletého jalovce; 0,08 % celého nového koření; 0,025 % mletého nového koření

 
cokoladka
41 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská směs na topinky

muzete mi prosim nekdo rict co je deko? pochopila jsem ze to asi bude smes nejakeho koreni,nevi nekdo cim to muzu ve statech nahradit?

 
spiser
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská směs na topinky

Tohle bude asi neco pro mne. Samozrejme zredukuji mnozství - 6,5 kilo by pro mne bylo moc. Deko zde k dostání není ale je zde neco podobného. Zádný problém.
Díky za recept a pridej dalsí. A nenech se odradit kdyby Ti nekdo neco kritizoval!

 
pekarka
409 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Směs na topinky

Tak tohle jsem už ochutnala a je to moc dobré. Zatím dám do oblíbených a v sezonu vyzkouším!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štrůdl s hlívou

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

dnes | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist