Recept Ďábelská harisa

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ďábelská harisa

Postup

Feferonky odstopkujeme a společně s cibulí umeleme na masovém strojku. Získanou směs asi 25 min dusíme. Přidáme ocet, olej, med a sůl. Deko roztlučeme v hmoždíři a přidáme k zelenině. Ještě chvíli povaříme a za horka plníme do čistých sklenic. Nejlepší jsou menší, např. od kojenecké výživy. Sklenice uzavřeme a uložíme. Nesterilizujeme.

Z tohoto množství získáme přibližně 10 sklenic o obsahu 200 ml

Recept je z kategorií: Speciality



Nahlásit recept

  • 09.06.06 vloženo
  • 13635x zobrazeno

Ingredience

  • 2 kg feferonek (masitých, nejlépe červených)
  • 1/2 kg cibule
  • 1 1/2 dl octa
  • 1 dl oleje
  • 120 g medu
  • 1 Deko
  • 1 PL soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Alis 20.09.14 13:09

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Ďábelská harisa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Alis
2617 příspěvků 23.04.11 23:32

Erer, píšu ti soukromou zprávu :-)

 
RR
45 příspěvků 23.04.11 22:45

Jó harissa, mi docvaklo. Soudruhům se povedla, dnes už není. Bílozelená velká tuba s červenou paprikovou pastou ostrou tak, že často prořízla obal. A cena? Tak ňák jako benzín 4,30Kčs, zkrátka drahota

Příspěvek upraven 23.04.11 v 22:47

 
RR
45 příspěvků 23.04.11 22:28

Jsi lepší než kniha Koření od Sallie Morris, páč používáš čerstvou feferonku a to je jiná šťáva než nějaký prášky.
Tvůj recept mě inspiroval k restované cibulce a hrubé struktuře s kořením…hmmm, ani nemusí pekelně pálit.
A to dělala šikmoočka tajemný ksichty z kdovíjak staré dynastie recept pochází… a to já nemůžu pané…

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská harisa, Toffo,

přiznávám, je to trochu síla… Otevřené okno je vždy příjemné :-) A pokud máš manžela stejného ražení jako já, pak radím přenechat mu výrobu harisy od začátku do konce, popřípadě alespoň fázi dušení a plnění do skleniček. Jako mnohá kuchařka olízne kapku stékající po skleničce při výrobě džemů, tak můj muž olizuje tuto harisu :-))

 
toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská harisa

nepláčeš u toho dušení?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Holandská omáčka

Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist