Recept Ďábelská harisa

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Ďábelská harisa

Postup

Feferonky odstopkujeme a společně s cibulí umeleme na masovém strojku. Získanou směs asi 25 min dusíme. Přidáme ocet, olej, med a sůl. Deko roztlučeme v hmoždíři a přidáme k zelenině. Ještě chvíli povaříme a za horka plníme do čistých sklenic. Nejlepší jsou menší, např. od kojenecké výživy. Sklenice uzavřeme a uložíme. Nesterilizujeme.

Z tohoto množství získáme přibližně 10 sklenic o obsahu 200 ml

Recept je z kategorií: Speciality



Nahlásit recept

  • 09.06.06 vloženo
  • 14996x zobrazeno

Ingredience

  • 2 kg feferonek (masitých, nejlépe červených)
  • 1/2 kg cibule
  • 1 1/2 dl octa
  • 1 dl oleje
  • 120 g medu
  • 1 Deko
  • 1 PL soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Alis 20.09.14 13:09

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Ďábelská harisa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Alis
2617 příspěvků 23.04.11 23:32

Erer, píšu ti soukromou zprávu :-)

 
RR
45 příspěvků 23.04.11 22:45

Jó harissa, mi docvaklo. Soudruhům se povedla, dnes už není. Bílozelená velká tuba s červenou paprikovou pastou ostrou tak, že často prořízla obal. A cena? Tak ňák jako benzín 4,30Kčs, zkrátka drahota

Příspěvek upraven 23.04.11 v 22:47

 
RR
45 příspěvků 23.04.11 22:28

Jsi lepší než kniha Koření od Sallie Morris, páč používáš čerstvou feferonku a to je jiná šťáva než nějaký prášky.
Tvůj recept mě inspiroval k restované cibulce a hrubé struktuře s kořením…hmmm, ani nemusí pekelně pálit.
A to dělala šikmoočka tajemný ksichty z kdovíjak staré dynastie recept pochází… a to já nemůžu pané…

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská harisa, Toffo,

přiznávám, je to trochu síla… Otevřené okno je vždy příjemné :-) A pokud máš manžela stejného ražení jako já, pak radím přenechat mu výrobu harisy od začátku do konce, popřípadě alespoň fázi dušení a plnění do skleniček. Jako mnohá kuchařka olízne kapku stékající po skleničce při výrobě džemů, tak můj muž olizuje tuto harisu :-))

 
toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Ďábelská harisa

nepláčeš u toho dušení?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist