Recept Cuketová "Vichyssoise" polévka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na nudličky/julienned (sirky) pokrájená malá cuketa na ozdobu,

Ve velkém hrnci rozehřát olej s máslem, přidat pórek a po 5 minut ho osmažit. Přidat brambory, cukety, vývar, sůl a pepř a přivéct vše do varu. Snížit teplotu a pomalu nechat probublávat po 30 minut.

Nechat mírně zchladnout a polévku rozmixovat. Přidat smetanu a dochutit podle vlastní chuti.

Polévku podávat studenou, nebo horkou posypanou nudličkami z cukety.

TIP: Na posypání se místo cukety může použít pažitka, nebo petrželka.

Recept je z kategorií: Krémové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 24.11.06 vloženo
  • 3433x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce dobrého oleje
  • 5 hrnků nakrájeného pórku, bílá a světle zelená část (4-8 pórků podle velikosti)
  • 4 hrnky pokrájených neloupaných brambor (8 malých)
  • 3 hrnky pokrájených cuket (2 cukety)
  • 1.7 l kuřecího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce 33% smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cuketová "Vichyssoise" polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
martan
73 příspěvků 08.08.09 19:10
Re: Cuketová ¨Vichyssoise¨ polévka.

Vyborna a jednoducha polevka…mela velky uspech.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist