Recept Crostini s grilovanou hruškou a modrým sýrem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Crostini s grilovanou hruškou a modrým sýrem

Úvod

Hezké a moc dobré jednohubky pro hladovou návštěvu, která se nemůže dočkat oběda, který je ještě v nedohlednu :- ).

Na 36 kousků

Postup

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu, abychom získali hezké proužkované plátky - hlídáme, ať nespálíme moc! Necháme vychladnout.

Žervé, máslo, rozdrobený sýr a ocet smícháme, až je směs stejnoměrně hladká. Ochutnáme, případně dosolíme, ale nebývá třeba.

Na plátky bagety namažeme sýrovou směs, ozdobíme plátkem hrušky, posypeme rozmarýnem a ořechy. Kdo chce, může zkusit nakonec pokapat troškou medu. Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Chuťovky



Nahlásit recept

  • 17.09.12 vloženo
  • 2549x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 3 zralé, ale tvrdší hrušky
  • 250 g žervé nebo lučiny nebo almette
  • 120 g roquefortu nebo gorgonzoly
  • 60 g změklého másla
  • 2 lžíce dobrého octa z červeného vína (nebo octa z sherry)
  • 36 plátků menší bagety, opečených
  • 75 g vlašských nebo pekanových ořechů, lehce opražených nasucho, vychladlých a podrcených
  • 2 polévkové lžíce čerstvého rozmarýnu, drobně nasekaného
  • zcela dobrovolně pár lžiček medu

Doporučená příloha

  • jakýkoliv aperitiv, bílé víno, kir, nějaké bublinky…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 14.10.12 17:17

Chuť byla výborná, ale já místo gorgonzoly použila nivu a myslím, že byla příliš intenzivní, gorgonzola by byla lepší. A bageta mi přišla dost tvrdá, možná jsem ji jen trochu moc upekla. Ale kladně hodnotím tu kombinaci chutí grilované hrušky a pomazánky, skvělé chuťovky na party.

Odkaz na uvaření

jcs1 29.09.12 23:28

Ořechy a rozmarýn nebyly po ruce, museli jsme si pomoci plátky mandlí, ale i tak dávám 5*. Výborné, děkuji.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 17.09.12 21:20

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Crostini s grilovanou hruškou a modrým sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1186 příspěvků 30.06.13 14:35

Jak se tady slušně popisuje naprostá extáze?

 
Eja
3562 příspěvků 30.06.13 09:16

Hrušky ogrilovány, plátky bagetky otoustuji, máznu fíkovou marmeládou, na to gorgonzola, grilovaná hruštička, kápnout fíkovým balsamicem :mavam:

 
pivovar
2 příspěvky 10.10.12 14:34

Naprosto perfektní :lol:

 
jcs1
77 příspěvků 30.09.12 21:13

@zébulon Já děkuji za recept!

 
zébulon  30.09.12 20:35

Jsem rada, ze chutnalo, jcs1!

 
jolana
4987 příspěvků 23.09.12 23:34

Ejo, mne se taky libi.. a mne sa paci skoro vsechno co vytvoril clovek s chutou a zjedol s chutou…najprv som klikala na vsechno libi se mi a potom som prestala, bo nie a nie sa doklikat :mrgreen: :lol:… Haloumi syr je na grilovanie uuuzasny, uz si skusila?.. :mavam:

 
Eja
3562 příspěvků 23.09.12 20:14

Překvapuje mne, že receptík nemá velký ohlas. Protože i ve verzi nejjednodušší je kombinace grilovaná hruštička, sýr, bageta a byliny dokonalá. Sýr může být měkký kozí. Podle mne je základní ogrilovaná hruška + llehce rozteklý sýr a vhodně volená bylinka a doladit - hodně dobré balsamico nezklame. Uf, mám v sobě pět plátků bagety obložené viz výše…odcházím do kanafasu se zvířenou :mavam: hi, těm jsem loudění zprotivila tím balsamicem…

 
zébulon  18.09.12 19:38

Bravo, bravo! Ty umis zit, rekl by muj syn :- ).

 
Eja
3562 příspěvků 18.09.12 14:53

Žádná návštěva se nekonala, lehký dovolenkový oběd v pozdním létě - ogrilované plátky hruštičky, na chvíli jsem dala do truby pod gril i plátky bagetky, Lučina s gorgonzolou, střik fíkového balzamica, špetka nasekaného čerstvého rozmarýnu a kapička medu z pomerančových květů. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :mavam:

 
Eja
3562 příspěvků 18.09.12 01:59

Ale no tak - víš kolik je hodin? :mrgreen: probudím se a najdu tohle…probrala jsem zásoby a hruška tam fakt není (cuketky, dýně, lilek, pórek, jablka…ne, hruška fakt ne) I zbytek medu z pomerančových květů mám…jen ta hruška… :zed: výběr cca 4 druhů hrušek v místním zelovocu mám před očima, ráno hned běžím. Skvostný recept, jen z toho asi neusnu :mrgreen:

Vložit nový komentář
Inzerce

Vůni grilovaného masa se nic nevyrovná. Sezóna je tady

23.05.16 | Prodlužující se večery lákají k venkovním oslavám. Ty si většina z nás nedokáže představit bez grilování. Potraviny tak získají nezaměnitelnou chuť, zvláště pokud sáhnete po správných ingrediencích. V obchodech Albert si zákazníci vždy vyberou z pestré nabídky kvalitního masa, zeleniny i koření. (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist