Recept Crostini s grilovanou hruškou a modrým sýrem

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Crostini s grilovanou hruškou a modrým sýrem

Úvod

Hezké a moc dobré jednohubky pro hladovou návštěvu, která se nemůže dočkat oběda, který je ještě v nedohlednu :- ).

Na 36 kousků

Postup

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a opečeme na grilovací pánvi nebo na grilu, abychom získali hezké proužkované plátky - hlídáme, ať nespálíme moc! Necháme vychladnout.

Žervé, máslo, rozdrobený sýr a ocet smícháme, až je směs stejnoměrně hladká. Ochutnáme, případně dosolíme, ale nebývá třeba.

Na plátky bagety namažeme sýrovou směs, ozdobíme plátkem hrušky, posypeme rozmarýnem a ořechy. Kdo chce, může zkusit nakonec pokapat troškou medu. Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Chuťovky



Nahlásit recept

  • 17.09.12 vloženo
  • 2615x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 min

Ingredience

  • 3 zralé, ale tvrdší hrušky
  • 250 g žervé nebo lučiny nebo almette
  • 120 g roquefortu nebo gorgonzoly
  • 60 g změklého másla
  • 2 lžíce dobrého octa z červeného vína (nebo octa z sherry)
  • 36 plátků menší bagety, opečených
  • 75 g vlašských nebo pekanových ořechů, lehce opražených nasucho, vychladlých a podrcených
  • 2 polévkové lžíce čerstvého rozmarýnu, drobně nasekaného
  • zcela dobrovolně pár lžiček medu

Doporučená příloha

  • jakýkoliv aperitiv, bílé víno, kir, nějaké bublinky…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 14.10.12 17:17

Chuť byla výborná, ale já místo gorgonzoly použila nivu a myslím, že byla příliš intenzivní, gorgonzola by byla lepší. A bageta mi přišla dost tvrdá, možná jsem ji jen trochu moc upekla. Ale kladně hodnotím tu kombinaci chutí grilované hrušky a pomazánky, skvělé chuťovky na party.

Odkaz na uvaření

jcs1 29.09.12 23:28

Ořechy a rozmarýn nebyly po ruce, museli jsme si pomoci plátky mandlí, ale i tak dávám 5*. Výborné, děkuji.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

zébulon 17.09.12 21:20

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Crostini s grilovanou hruškou a modrým sýrem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tlustá bába
1189 příspěvků 30.06.13 14:35

Jak se tady slušně popisuje naprostá extáze?

 
Eja
3590 příspěvků 30.06.13 09:16

Hrušky ogrilovány, plátky bagetky otoustuji, máznu fíkovou marmeládou, na to gorgonzola, grilovaná hruštička, kápnout fíkovým balsamicem :mavam:

 
pivovar
2 příspěvky 10.10.12 14:34

Naprosto perfektní :lol:

 
jcs1
77 příspěvků 30.09.12 21:13

@zébulon Já děkuji za recept!

 
zébulon  30.09.12 20:35

Jsem rada, ze chutnalo, jcs1!

 
jolana
4988 příspěvků 23.09.12 23:34

Ejo, mne se taky libi.. a mne sa paci skoro vsechno co vytvoril clovek s chutou a zjedol s chutou…najprv som klikala na vsechno libi se mi a potom som prestala, bo nie a nie sa doklikat :mrgreen: :lol:… Haloumi syr je na grilovanie uuuzasny, uz si skusila?.. :mavam:

 
Eja
3590 příspěvků 23.09.12 20:14

Překvapuje mne, že receptík nemá velký ohlas. Protože i ve verzi nejjednodušší je kombinace grilovaná hruštička, sýr, bageta a byliny dokonalá. Sýr může být měkký kozí. Podle mne je základní ogrilovaná hruška + llehce rozteklý sýr a vhodně volená bylinka a doladit - hodně dobré balsamico nezklame. Uf, mám v sobě pět plátků bagety obložené viz výše…odcházím do kanafasu se zvířenou :mavam: hi, těm jsem loudění zprotivila tím balsamicem…

 
zébulon  18.09.12 19:38

Bravo, bravo! Ty umis zit, rekl by muj syn :- ).

 
Eja
3590 příspěvků 18.09.12 14:53

Žádná návštěva se nekonala, lehký dovolenkový oběd v pozdním létě - ogrilované plátky hruštičky, na chvíli jsem dala do truby pod gril i plátky bagetky, Lučina s gorgonzolou, střik fíkového balzamica, špetka nasekaného čerstvého rozmarýnu a kapička medu z pomerančových květů. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :mavam:

 
Eja
3590 příspěvků 18.09.12 01:59

Ale no tak - víš kolik je hodin? :mrgreen: probudím se a najdu tohle…probrala jsem zásoby a hruška tam fakt není (cuketky, dýně, lilek, pórek, jablka…ne, hruška fakt ne) I zbytek medu z pomerančových květů mám…jen ta hruška… :zed: výběr cca 4 druhů hrušek v místním zelovocu mám před očima, ráno hned běžím. Skvostný recept, jen z toho asi neusnu :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smetanový koláč s revení

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

včera | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist