Recept Creme Anglaise - Vanilkový krém

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Creme Anglaise - Vanilkový krém

Postup

nachystat si ledovou vodní lázeň a dát stranou. V misce našlehat žloutky s cukrem do lehka. Do kastrolku nalít šlehačku s mlékem a položit na střední oheň. Nožíkem vyškrábnout semínka z vanilkového bobu a přidat je do kastrolku. Přidat také prázdný bob.( Používáte-li vanilkový cukr, tak ho přidat místo bobu.) Přivéct do pomalého varu, snížit teplotu. Zašlehat asi 1/2 hrnku mléka se smetanou do žloutků. Přilít tuto směs ke zbytku mléka se smetanou.

Vařit ¨creme anglaise¨ na středním ohni za stálého míchání dřevěnou vařečkou, až krém zhoustne na hustý krém. Vyjmout vanilkový bob a přelít krém přes síto do ohnivzdorné mísy. Položit mísu do vodní lázně do zchladnutí. Sem tam zamícht. Přikrýt plastickým filmem položeným přímo na krému, aby se netvořil škraloup a dát do chladničky do doby použití, nebo až na 4 dny.

Recept je z kategorií: Krémy



Nahlásit recept

  • 23.04.03 vloženo
  • 12122x zobrazeno

Ingredience

  • Na 500ml.
  • 4 velké žloutky
  • 4 lžíce jemného krystalového cukru
  • 250ml mléka
  • 170ml neušlehané šlehačky
  • 1/2 vanilkového bobu rozkrojeného po délce v půli, nebo vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.04.13 15:55

Z krému se vyklubal moc dobrý dezertík…
Krém jsem „ozdobila“ pouze karamelem a barevným cukrem.
Bylo to výborné jak vlažné, tak i dnes - studené…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Creme Anglaise - Vanilkový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Murangil
3 příspěvky 05.02.09 22:39
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

Z posledni vety jsem pochopil,jak ho uchovat do doby pouziti,ale nebylo zrejme,zda je dobre ho podavat studeny,nebo ohraty.Presto dekuji za odpoved a zdravim.

 
Frantiska
922 příspěvků 05.02.09 22:34
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

ne je to normalni vanilka, jen babi zila vetsi cast zivota v kanade

 
Eja
3615 příspěvků 05.02.09 21:16
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

Casino, ne, je tím myšlen vanilkový lusk. Babi jen zvolila nevhodné slovo.

 
casino
4388 příspěvků 05.02.09 20:37
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

V receptu je odpověď v poslední větě :-), ale já používám i teplý, např. na ságový puding. … Zaujaly mě ty „boby“; žeby to bylo něco jiného než běžně používané „lusky“?

 
Murangil
3 příspěvky 05.02.09 20:27
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

Mozna hloupa otazka,ale podava se teply,nebo studeny? Treba k cokoladovemu sufle.Diky za odpoved.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist