Recept Creme Anglaise - Vanilkový krém

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Creme Anglaise - Vanilkový krém

Postup

nachystat si ledovou vodní lázeň a dát stranou. V misce našlehat žloutky s cukrem do lehka. Do kastrolku nalít šlehačku s mlékem a položit na střední oheň. Nožíkem vyškrábnout semínka z vanilkového bobu a přidat je do kastrolku. Přidat také prázdný bob.( Používáte-li vanilkový cukr, tak ho přidat místo bobu.) Přivéct do pomalého varu, snížit teplotu. Zašlehat asi 1/2 hrnku mléka se smetanou do žloutků. Přilít tuto směs ke zbytku mléka se smetanou.

Vařit ¨creme anglaise¨ na středním ohni za stálého míchání dřevěnou vařečkou, až krém zhoustne na hustý krém. Vyjmout vanilkový bob a přelít krém přes síto do ohnivzdorné mísy. Položit mísu do vodní lázně do zchladnutí. Sem tam zamícht. Přikrýt plastickým filmem položeným přímo na krému, aby se netvořil škraloup a dát do chladničky do doby použití, nebo až na 4 dny.

Recept je z kategorií: Krémy



Nahlásit recept

  • 23.04.03 vloženo
  • 12020x zobrazeno

Ingredience

  • Na 500ml.
  • 4 velké žloutky
  • 4 lžíce jemného krystalového cukru
  • 250ml mléka
  • 170ml neušlehané šlehačky
  • 1/2 vanilkového bobu rozkrojeného po délce v půli, nebo vanilkový cukr

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 29.04.13 15:55

Z krému se vyklubal moc dobrý dezertík…
Krém jsem „ozdobila“ pouze karamelem a barevným cukrem.
Bylo to výborné jak vlažné, tak i dnes - studené…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Creme Anglaise - Vanilkový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
Labuznik
 
Murangil
3 příspěvky 05.02.09 22:39
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

Z posledni vety jsem pochopil,jak ho uchovat do doby pouziti,ale nebylo zrejme,zda je dobre ho podavat studeny,nebo ohraty.Presto dekuji za odpoved a zdravim.

 
Frantiska
922 příspěvků 05.02.09 22:34
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

ne je to normalni vanilka, jen babi zila vetsi cast zivota v kanade

 
Eja
3605 příspěvků 05.02.09 21:16
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

Casino, ne, je tím myšlen vanilkový lusk. Babi jen zvolila nevhodné slovo.

 
casino
4386 příspěvků 05.02.09 20:37
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

V receptu je odpověď v poslední větě :-), ale já používám i teplý, např. na ságový puding. … Zaujaly mě ty „boby“; žeby to bylo něco jiného než běžně používané „lusky“?

 
Murangil
3 příspěvky 05.02.09 20:27
Re: Creme Anglaise - Vanilkový krém.

Mozna hloupa otazka,ale podava se teply,nebo studeny? Treba k cokoladovemu sufle.Diky za odpoved.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky ze sírovce

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist