Recept Čokoládový Ganache

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V malém kastrolku na středním ohni přivéct šlehačku do úplného varu. Zhasnout oheň a přidat čokoládu. Nahýbat kastrolkem tak, aby šlehačka úplně pokryla čokoládu. Nechat stát po 5 min. Pomocí metly míchat směs, až je hladká. Přendat do čisté misky a nechat úplně vychladit. Sem tam zamíchat gumovou škrabkou.

Používá se na dorty, zákusky, cukroví atd.

Recept je z kategorií: Polevy



Nahlásit recept

  • 23.01.03 vloženo
  • 48342x zobrazeno

Ingredience

  • 500ml šlehačky
  • 450g středně sladké čokolády na drobno nasekané

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

teresska.a 16.12.12 17:26

Výborná poleva :)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Čokoládový Ganache

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache - Ewo,

v ledničce ztuhne a je báječná. Já už jinou čokoládovou polevu nepoužívám. Pouze na vánoční cukroví. Dá se použít i na vánoční cukroví, ale bojím se, že když to naskládám do krabic…no, prostě není tak tvrdá a mohla by se otlačit.

 
ewa
600 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache.

Včera jsem zkoušela ganache jen z 1 dl šlehačky. Byl úžasný. Jen jsem nemohla vyzkoušet, jestli v ledničce ztuhne. Pořád jsem ulizovala a ulizovala, až nebylo co zkoušet. Ale vím aspoň, kterou polevu použít, až přijde čas.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache - lydia,

díky za opětovné vyzkoušení receptu a jeho pochvalu ;o) právě jsem v ni máčela opilé třešně a lynýže.

Dobrou noc!

 
lydia
1221 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache.- babi

Včera jsem zase po delší době dělala. Nikdy se mi poleva moc nedařila. Od té doby, co dělám tuto sklízím jeden úspěch za druhým :-). Samozřejme, že dělám alespoň o poloviční dávku více, protože pořád ochutnávám. Ale dělám z hořké čokolády, ta je zdravá :-)
Krásný předvánoční pozdrav.

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache - děvčata...

od té doby co jsem se naučila připravovat Ganache, tak snad nepoužívám jinou čokoládovou polevu. Na dorty ji polévám někdy dvakrát i třikrát s odpočinkem mezi poléváním. Každopádně poleva zůstává pěkně lesklá a nepraská. Na malé pečivo ji používám také, namáčím do ni cukroví, různé koule a také ji používám k výrobě bonbonů, mohou se s ní plnit košíčky atd. Jednoduše všestraná poleva. Musím však poodotknout, že kvalitní ingredience připraví kvalitní výrobek. Takže použitá čokoláda by měla být kvalitní (třeba Lindt minimálně 75%) ;o)

Všem pěkný pozdrav!

 
marmelada
1643 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache.

Dort s touhle polevou jsem jedla tento víkend - dělala ho kamarádka. Já sondovala, cože je to za polevu - a ejhle! O tom už jsem někde četla! Takže výborná! A určitě ji brzy zkusím vyrobit sama. Už se těším.

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache.

No právě - chtěla jsem dělat plněné košíčky na oslavu, tak se mi moc experimentovat nechce, raději bych šla najisto ;) tak jsem se chtěla poptat na zkušenosti ostatních… Říkám si, že kdybych tu směs po vychladnutí třeba zkusila našlehat, a potom zdobila tou zdobící hubičkou, že by to třeba mohlo jít.........
Jestli mi někdo můžete poradit, budu moc ráda…

 
viktorka11
194 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache-Lochnesko

kdyz das vic smetany/slehacky, tak cokolada pak tolik neztuhne a bude se dobre jist. Proste to asi musis zkusit a podle toho uvidis, jestli pridat nebo ubrat. Ja jinou polevu ani cokoladu nez tuhle nedelam.

 
Labužník lochneska02
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache.

Šly by s tímto ganache naplnit linecké košíčky - myslím nastříkat těma ozdobnejma „hubičkama“ jak se zdobí dorty?? Nebo je na tohle použití příliš řídký, a hodí se výhradně na polevu??

 
lydia
1221 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache.

Hejo, těší mě, že jsem Tě inspirovala :-)))

 
heja
312 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache, Babi,

Lydia mě naladila na čokoládový dort s Tvou polevou. Poleva je výborná, budu ji určitě používat na dorty a řezy, kde je žádoucí, aby poleva při pokojové teplotě zcela neztuhla a při krájení nepopraskala. Na drobné cukroví (např. vánoční, které leží případně i na sobě) asi bude vhodná méně, ledaže bych dala méně šlehačky, co myslíš ? Foto dortu je v mém deníčku.

 
lydia
1221 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache. - Babi

dnes jsem dělala banánové řezy a udělala podle tvého receptu polevu. Už jí nikdy dělat nebudu! Nebo alespoň ne často :-) nebo ze mne bude „Mozartkugel“. Poleva nestačila ztuhnout a bylo jí málo, musela jsem udělat ještě jednou. A to proto, že jsem pořád a pořád ochutnávala a polovinu snědla !!!! :-)) Je opravdu výborná.
Přeji krásný víkend. L.

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache. Babi

Čokoládové bonbóny v kombinaci s Ganachem určitě budou na vánočním stole!
Je to určitě moc dobrá kombinace. Děkuji

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache.

Milá Scarlet podívej se na tento recept ZDE . Košíčky by se daly nejdříve naplnit Ganache polevou, která by se rozetřela i na jejich stěny a nechala se pořádně zaschnout a ztuhnout. Pak naplnit košíčky (musí být foliové, ne papírové) uvedenou náplní a ozdobit krystalizovanou pomerančovou kůrou. Musím poslat Pepíčkovi obrázek, jsou to opravdu báječné bonbóny, které nejenom dobže chutnají, ale i dobře vypadají. S délkou uschování není problém, ančto já polevu používám na některé trvanlivé dorty a ty máme uschované někdy víc jak měsíc v chladném sklepě v plechové krabici ;o) I kdyby se Ti nechtělo připravovat náplň, tak jenom nalít Ganache do košíčků a třebas je nahoře něčím ozdobit jako je kandovaná fialka, citrusová kůra atd. Byly by to takové lanýžové košíčky ;o)

Přeji Ti příjemný den!

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache. Babi

Čokoládovým ganache jsem zdobila dort, takže mi asi polovina zbyla. V ledničce to úplně ztuhlo a bylo to taky moooc dobré. Babi, chtěla bych to udělat na vánoce do papírových košíčků. Myslíš, že se to hodí, tedy myslím kvůli trvanlivosti. Samozřejmě bych to měla v chladničce.
Díky za recept a za radu.
Přeji hezký den!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache

Scarlet, díky! Poleva opravdu pracuje, vyzkoušej ji ;o)

Pěkný večer Ti přeje,

 
Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládový Ganache-Babi

díky za připomenutí, určitě to vyzkouším. Tento skvost jsem tady ještě neobjevila.
Přeji hezký večer

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist