Recept Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Potřebné množství čokolády z tabulky odlomíme po řadách, dál nerozlamujeme. Čokoládu asi 10–15 s nahřejeme v mikrovlnné troubě (750W), aby trochu změkla. Vezmeme škrabku na zeleninu a jednoduše začneme hoblinky odšrabávat (po ploché straně čokolády). Necháme je padat na pergamenový papír nebo papír na pečení. Lžičkou je pak přeneseme na připravený dezert.

PS. Takto lze zpracovat čokoládu jen asi do poloviny její tloušťky, pak už se pod tlakem škrabky láme. Proto je nejlepší pracovat s co nejsilnější čokoládovou tabulkou.

PPS. Pokud možno hotové hoblinky nebereme prsty, hned by se začaly rozpouštět.

Recept je z kategorií: Dorty



Nahlásit recept

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Ano, znám, mě se to osvědčilo. Jen mi nevadí pracovat s tenkou čokoládou, neboť mi zbytky čokolády nevadí, ale chutnají!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
TOPlist