Recept Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Potřebné množství čokolády z tabulky odlomíme po řadách, dál nerozlamujeme. Čokoládu asi 10–15 s nahřejeme v mikrovlnné troubě (750W), aby trochu změkla. Vezmeme škrabku na zeleninu a jednoduše začneme hoblinky odšrabávat (po ploché straně čokolády). Necháme je padat na pergamenový papír nebo papír na pečení. Lžičkou je pak přeneseme na připravený dezert.

PS. Takto lze zpracovat čokoládu jen asi do poloviny její tloušťky, pak už se pod tlakem škrabky láme. Proto je nejlepší pracovat s co nejsilnější čokoládovou tabulkou.

PPS. Pokud možno hotové hoblinky nebereme prsty, hned by se začaly rozpouštět.

Recept je z kategorií: Dorty



Nahlásit recept

  • 29.05.05 vloženo
  • 8699x zobrazeno

Čas přípravy

  • 5 minut

Ingredience

  • asi 30 g čokolády na vaření (nebo i jiné čokolády)

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čokoládové hoblinky (opravdu snadné)

Ano, znám, mě se to osvědčilo. Jen mi nevadí pracovat s tenkou čokoládou, neboť mi zbytky čokolády nevadí, ale chutnají!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Staročeské perníčky

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky -...
TOPlist