Recept Čočka na kyselo

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čočka na kyselo

Postup

Čočku přebereme, opereme a dáme vařit do studené vody (nenecháme bobtnat!). Jakmile se čočka začne vařit, vodu slijeme a nalijeme na čočku novou vařící vodu. Přikryjeme a uvaříme do měkka.

Mezi tím si připravíme máslovou jíšku s cibulkou a čocku do ní vložíme s dostatečným množstvím vody, ve které se vařila. Zamícháme, osolíme a ještě trochu povaříme. Podle chuti přidáme pepř, cukr, citronovou šťávu a octa. Zamícháme a dáme na mísu. Posypeme cibulkou do hněda usmaženou.

Podáváme ji k smaženým karbanátkům, nebo se sázenými vejci a obkládáme sladkokyselými okurkami.

P.S.:
Takto se mohou připravit bílé fazole, ale předem namočené.

Recept je z kategorií: Luštěniny Recepty na Silvestr



Nahlásit recept

  • 17.08.02 vloženo
  • 101193x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g čočky
  • sůl
  • 30g másla
  • 40g cibulky
  • 30g mouky
  • citronová šťáva
  • 1 lžička cukru
  • pepř
  • ocet dle chuti
  • 100g drobně nakrájené cibulky + 1 lžíce tuku na osmažení

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 14.04.14 11:55

Evrgrííín školních kuchyní a závodních jídelen :potlesk: :potlesk: :potlesk: Nám luštěniny chutnají (různé a v různých úpravách), snažím se je zařazovat do rodinného jídelníčku 1× týdně :think: coby zdroj (sice neplnohodnotných) bílkovin a pro obsah vlákniny.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Izu 06.11.12 12:06

Chutný a jednoduchý recept.

Diskuse k receptu Čočka na kyselo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
628 příspěvků včera v 07:20

Já tu původní autorskou fotku a) vyměnit neumím, b) ani bych si to nedovolila :oops:

 
Uživatel je onlineEja
2899 příspěvků 14.04.14 20:17
Hlavní fotka

Nešlo by to nějak vyměnit? když vidím ty camfrňousky z toho futrálu párků, brrr :dance: ( česky umím dost dobře, ale nějak to jinak popsat neumím… :mrgreen: )

 
Uživatel je onlineEja
2899 příspěvků 14.04.14 13:08
Birkana

Krásná fotka, mňam :mavam: :kytka:

 
babi
6239 příspěvků 30.11.12 21:38

Lusteniny se namaceji take kvuli jejich vyzivnosti. Jakmile zacnou absorbovat zpet vlhkost, zacne proces kliceni a naklicene lusteniny jsou vyzivnejsi. Male fazole staci namocit na 6–8 hodin, nebo do druheho dne, avsak velke fazole az po 24 hodin.

 
marcik123
4 příspěvky 06.06.11 15:25

Recept jsem vyzkoušel, čočka chutnala skvěle. Konečně nerozvařená čočka, jen se zeptám: podobný postup na fazole bíle a červené, ale jak dlouho bobtnat?

dík

m.

 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo (R).

Čočku vařím s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Doporučuji.

 
Princezna
53 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo (R).

Tak jsem tu čočku právě dodělala a chutná skvěle. Už mám recept v oblíbených. Bude k tomu sázené vejce, uzené maso – rolšunka a čerstvý chlebíček. Mňam a děkuji :-)

 
pablo1
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo (R).

vyborne dekuji za recepta adminovi za super web

 
babi
6239 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo - makakus,

jaksi nezapomnělo, mrkni se ještě jednou ;o) Dík za přečtení receptu.

Příjemný den!

 
makakus
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo (R).

Malinko se zapomnělo v postupu osolit :o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční jidáš

Inzerce

Bonduelle Vapeur - zelenina na páře!

10.04.14 | Zelenina je základ jídelníčku, to ví zřejmě každý, ale co její kvalita? Nemá smysl jíst od rána do večera zeleninu, která již dávno ztratila všechny hodnotné vitamíny! (číst dále)

 

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
TOPlist