Recept Čočka na kyselo

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čočka na kyselo

Postup

Čočku přebereme, opereme a dáme vařit do studené vody (nenecháme bobtnat!). Jakmile se čočka začne vařit, vodu slijeme a nalijeme na čočku novou vařící vodu. Přikryjeme a uvaříme do měkka.

Mezi tím si připravíme máslovou jíšku s cibulkou a čocku do ní vložíme s dostatečným množstvím vody, ve které se vařila. Zamícháme, osolíme a ještě trochu povaříme. Podle chuti přidáme pepř, cukr, citronovou šťávu a octa. Zamícháme a dáme na mísu. Posypeme cibulkou do hněda usmaženou.

Podáváme ji k smaženým karbanátkům, nebo se sázenými vejci a obkládáme sladkokyselými okurkami.

P.S.:
Takto se mohou připravit bílé fazole, ale předem namočené.

Recept je z kategorií: Luštěniny Recepty na Silvestr



Nahlásit recept

  • 17.08.02 vloženo
  • 115594x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300g čočky
  • sůl
  • 30g másla
  • 40g cibulky
  • 30g mouky
  • citronová šťáva
  • 1 lžička cukru
  • pepř
  • ocet dle chuti
  • 100g drobně nakrájené cibulky + 1 lžíce tuku na osmažení

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 14.04.14 11:55

Evrgrííín školních kuchyní a závodních jídelen :potlesk: :potlesk: :potlesk: Nám luštěniny chutnají (různé a v různých úpravách), snažím se je zařazovat do rodinného jídelníčku 1× týdně :think: coby zdroj (sice neplnohodnotných) bílkovin a pro obsah vlákniny.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Izu 06.11.12 12:06

Chutný a jednoduchý recept.

Diskuse k receptu Čočka na kyselo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
birkana
847 příspěvků 15.04.14 07:20

Já tu původní autorskou fotku a) vyměnit neumím, b) ani bych si to nedovolila :oops:

 
Eja
3036 příspěvků 14.04.14 20:17
Hlavní fotka

Nešlo by to nějak vyměnit? když vidím ty camfrňousky z toho futrálu párků, brrr :dance: ( česky umím dost dobře, ale nějak to jinak popsat neumím… :mrgreen: )

 
Eja
3036 příspěvků 14.04.14 13:08
Birkana

Krásná fotka, mňam :mavam: :kytka:

 
babi
6337 příspěvků 30.11.12 21:38

Lusteniny se namaceji take kvuli jejich vyzivnosti. Jakmile zacnou absorbovat zpet vlhkost, zacne proces kliceni a naklicene lusteniny jsou vyzivnejsi. Male fazole staci namocit na 6–8 hodin, nebo do druheho dne, avsak velke fazole az po 24 hodin.

 
marcik123
4 příspěvky 06.06.11 15:25

Recept jsem vyzkoušel, čočka chutnala skvěle. Konečně nerozvařená čočka, jen se zeptám: podobný postup na fazole bíle a červené, ale jak dlouho bobtnat?

dík

m.

 
marmelada
1648 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo (R).

Čočku vařím s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Doporučuji.

 
Princezna
53 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo (R).

Tak jsem tu čočku právě dodělala a chutná skvěle. Už mám recept v oblíbených. Bude k tomu sázené vejce, uzené maso – rolšunka a čerstvý chlebíček. Mňam a děkuji :-)

 
pablo1
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo (R).

vyborne dekuji za recepta adminovi za super web

 
babi
6337 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo - makakus,

jaksi nezapomnělo, mrkni se ještě jednou ;o) Dík za přečtení receptu.

Příjemný den!

 
makakus
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Čočka na kyselo (R).

Malinko se zapomnělo v postupu osolit :o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
TOPlist