Recept Cizrnová pasta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cizrnová pasta

Postup

1. Cizrnu přeložíme do síta a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a najemno rozmixujeme.

2. Česnek rozetřeme se solí. Vmícháme spolu s citronovou šťávou, římským kmínem a tahini do cizrny, osolíme, přikryjeme poklicí a uložíme asi na 30 min. do chladničky.

3. Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

4. Plátky okurky rozdělíme ozdobně do misek, do středu dáme cizrnovou pastu. Vymáčkneme do ní důlek a pokapeme olejem. Ozdobíme olivami a petrželkou.

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky



Nahlásit recept

  • 07.04.03 vloženo
  • 9805x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 14 g bílkovin, 25 g tuků, 24 g sacharidů
  • 350 g cizrny (konz.)
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • šťáva ze 1 citronu
  • na špičku nože římského kmínu
  • 150 g tahini (sezamová pasta)
  • 1 snítka petrželky
  • 1/4 salátové okurky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g černých oliv

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou je chlebová placka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cizrnová pasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Mozzarellové balíčky

Inzerce

Domácí vanilková zmrzlina ze Salka

24.06.16 | Jak si připravit doma vynikající zmrzlinu bez toho, aniž bychom potřebovali zmrzlinový stroj? Úplně jednoduše... :) Pouze ze Salka a šlehačky. (číst dále)

Inzerce

Jak se stravovat na dovolené a čemu se raději vyhnout?

26.06.16 | Letní dovolenou má většina lidí spojenou se sluncem, mořem a dobrým jídlem. Ne vždy ale máme to štěstí a narazíme na kvalitní stravu. Na co bychom si tedy měli dát pozor, abychom se vyvarovali zažívacím problémům? (číst dále)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Chilli con carne Chilli con carne
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Reveňový koláč Reveňový koláč
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist