Recept Cizrnová pasta

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Cizrnová pasta

Postup

1. Cizrnu přeložíme do síta a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a najemno rozmixujeme.

2. Česnek rozetřeme se solí. Vmícháme spolu s citronovou šťávou, římským kmínem a tahini do cizrny, osolíme, přikryjeme poklicí a uložíme asi na 30 min. do chladničky.

3. Petrželku omyjeme, osušíme a otrháme lístky. Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky.

4. Plátky okurky rozdělíme ozdobně do misek, do středu dáme cizrnovou pastu. Vymáčkneme do ní důlek a pokapeme olejem. Ozdobíme olivami a petrželkou.

Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky



Nahlásit recept

  • 07.04.03 vloženo
  • 10075x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 390 kcal, 14 g bílkovin, 25 g tuků, 24 g sacharidů
  • 350 g cizrny (konz.)
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • šťáva ze 1 citronu
  • na špičku nože římského kmínu
  • 150 g tahini (sezamová pasta)
  • 1 snítka petrželky
  • 1/4 salátové okurky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g černých oliv

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou je chlebová placka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Cizrnová pasta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: rostbíf (studený nářez)

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz

TOPlist